PARAZITII

picture

A trecut o săptămână de campanie, nu prea s-a-ntâmplat mare lucru:
Trece sau nu guvernul, Barna e un hoț, în calitatea asta i se alătură lui Iohannis, Dăncilă anunță cu o lună înainte de terminarea mandatului că l-ar suspenda pe președinte.

Aici ar trebui să zăbovim un pic: Tehnic este imposibil: PSD ar fi trebuit să o facă din februarie 2017 dar, după câștigarea alegerilor în 2016, a avut grijă să-l reinventeze pe Iohannis, să-i dea muniție greșind un document juridic și scriind că se aplică la Sfântu’/Așteaptă.

De ce nu l-a suspendat PSD pe Iohannis la timp, adică în 2017, 2018, chiar și începutul lui 2019? Simplu: ați văzut acum: pentru că nu a vrut Tăriceanu. Scriam acum mai bine de un an că Tăriceanu are vocația trădării, la fel ca și Ponta; nu întâmplător s-au reunit: doi Expirați ai Politicii Românești, care pozează în oameni noi. Grețos!

Tot acest balamuc din politica Românească se datorează atât lui Iohannis, pe Dulap atât îl duce capul, dar și lui Tăriceanu și Ponta care, pentru a scăpa ei de pușcărie, au fost împotriva suspendării lui Iohannis, a modificării legilor justiției, a Programului de Guvernare, l-au aruncat pe Dragnea în Pușcărie și au scos PSD de la Guvernare.
Despre trădarea lui Tăriceanu în Septembrie 2019 se știa din 2018. Nu există Jivine Politice mai periculoase decât Ponta și Tăriceanu, care au decis să-l scoată pe Iohannis din nou președinte.

Acești doi Paraziți Politici au făcut cel puțin la fel de mult rău României ca și Iohannis.
Amândoi și-au făcut partide rupând voturi și oameni de la PSD, nu de la PNL, practic ele se numesc Partide Parazit, “ Balama” le place lor să creadă, dar de fapt sunt paraziți.

Cred că singura miză a acestor alegeri este dacă intră PSD în turul doi, iar acum, după ce Helvigh “ i-a tras-o” lui Coldea, cred că va intra.

Vom avea un tur doi între un partid de dreapta, e drept neoliberal, adică extrem de periculos pentru România, și un partid de stânga clasic.

Alegerile din România vor avea o specificitate aparte: Partidele Balama, fără nici o doctrină, precum și Partidul Neomarxist o să piardă.

Nici Diaconu și nici Barna nu vor intra în turul doi, vom avea un tur doi PNL-PSD, iar rolul ulterior al celor două partide va trebui să fie unul sanitar, indiferent de poziția lor față de guvernare: trebuie să igienizeze Politica Românească, scăpând România de gruparea Ponta/Tăriceanu/ Barna/Cioloș.
Se poate face asta?
Da, și va fi relativ simplu.

Gelu Visan

Featured

TELEFONUL SUNA IARA/ DIN PANTOFII MEI DE-AFARA” (VERSURI DE RARES BOGDAN)

Din când în când, dragii mei, dar mai ales către sfârșitul cam coclit al stărilor de alertă sporită impuse de guvernul liberal, mie îmi place să ascult panseurile revigorante ale acelui Gâgă cu aer de dandy expirat, care ne reprezintă c