P U B L I C I T A T E

jhdfhfdgg

MOTTO: „Părul tău, la fel ca tine, trece prin multe momente intense.” (fragment dintr-o reclamă difuzată insistent la televiziune)

.....................................................................

Și iată-ne aici.

Într-o țară care l-a avut cândva premier pe Adrian Năstase, după aproape 20 de ani de evoluție, trebuie să recunoaștem că, într-adevăr, „lucruri fantastice” i-au așteptat pe români, căci nimeni nu putea avea acum două decenii atâta fantezie debordantă pentru a-și imagina că, în viitor, un premier al României s-ar întrezări în profilul etilico-făinos al lui Vasilică Cîțu. Scriitorul de „esee” de pe vremuri, rocker și „băiat de băiat”, cu șapcă și bașcheți, vorbind într-o păsărească îndrăzneață, conduce „echipa câștigătoare” la victoria deplină asupra poporului român, în ritmurile piesei ”Can't Stop Me Now” a trupei The Score. Și cum cetățeanul român nu înțelege ce spune premierul, nu se mai îngrijorează demult de tâlcul discursului acestuia, abandonându-se vesel unui viitor nebulos.  Deci, e legitim șlagărul lui Cîțu, căci nimeni nu-l oprește!

Apoi, cine-și putea închipui acum 20 de ani că președintele principalului partid de guvernământ, dar și al Camerei Deputaților, va fi Ludovic cel Bun, ex-șomer și ex-„cine sare/nu ia condamnare”!!!

Se spune că „brătianul” portocaliu Ioan Bălan i s-ar fi plâns lui Gheorghe Flutur că a fost nevoit să-i ia palton lu’ șefu’ și sugera că ar mai fi nevoie și de alți filantropi de partid care să contribuie cu chiloți, maieuri, costume și pantofi la efortul colectiv pentru desăvârșirea imaginii publice a lui Ludovic. Iată:

„Conform unor martori oculari care au asistat la una dintre ultimele certuri între cei doi, Ioan Bălan, parlamentar PNL, îl acuza pe Gheorghe Flutur, actualul președinte al Consiliului Județean Suceava, că nu vrea să cotizeze bani pentru conducerea centrală a PNL. «M-am săturat să-i dau numai eu bani de costume lui Ludovic (Orban – n.r.). Nu ai văzut paltonul ăla pe care îl avea pe el la vizita din Republica Moldova? Era cumpărat de mine. Mai dă și tu bani, că nu pot susține numai eu vestimentația lui șefu’. Trebuie să-l ajutăm pe Ludovic pentru că nu are nicio sursă de venit... Dar eu nu am de ce să-i dau bani lui Ludovic pentru că eu i-am salvat pielea la Florian Coldea. Iar acum, a ajuns să mă judece Mara Mareș că ea nu mai dă bani pentru conducerea partidului, să mai dau și eu», ar fi fost auzit Bălan spunându-i lui Gheorghe Flutur. (BZI. ro, 3 aprilie 2018)

(Între timp, eroul nostru de telenovelă liberală s-a angajat președinte al Camerei Deputaților și astfel s-a rezolvat cu micile sale cheltuieli pentru garderobă.)

Sau cine s-ar fi gândit că Festivalul Internațional George Enescu se va desfășura, cu încăpățânare, și în 2021  tot sub „înaltul patronaj al Președintelui României” (termenul „înaltul” mi se pare potrivit, avându-se în vedere statura președintelui), deși toată flacăra patronajului s-a consumat la deschiderea ediției din 2015, când doamna Carmen l-a târât la eveniment pe Klaus, deoarece dânsa avea o rochie nouă „by Eli Lăslean”, cred, care trebuia scoasă în lume... și de-atunci, canci! Au trecut vremurile când președintele Ion Iliescu - o CIUMĂ ROȘIE melomană, de omenie - era o prezență constantă în lojă și mai apoi, când n-a mai fost Președinte,  în stal, la Festivalul Enescu. Au trecut vremurile când  premierul Adrian Năstase, președintele Emil Constantinescu și Regele Mihai, de la înălțimea funcțiilor lor publice sau de la înălțimea istoriei pe care o reprezentau, erau și ei spectatori dedicați...

Și cine ar fi crezut, acum 20 de ani, că în 2020-2021 vor fi vicepremieri ai României Raluca Turcan - „propaghează”  și Dan Barna - „dacă aș fi fost eu președinte”... iar scaunele de miniștri vor fi ocupate de Dan Vîlceanu -„băiatu’-lu’-mama”, Ion Ștefan - „grindă-n casă”, Velea -„sunt cu ochii pe voi”, Ghinea - „zero-fonduri-europene”, Ion Stelian - „vai-de-SIIJ-ul-meu-căprui”, etc. Și că noua stea a politicii mari va fi Rareș Bogdan, cu batistuța lui asortată – „ochi alunecoși,  inimă zburdalnică” - iar strateg pentru o bună parte din  partidul de guvernământ USR-PLUS va fi tot Julien Dacian Cioloș - aripa Gregorian Bivolaru... 

Sau care dintre votanții noilor edili și protectori ai Bucureștiului, ai Timișoarei și ai Brașovului și-ar fi imaginat că aceștia au descoperit cea mai facilă formulă de salvare a municipiilor pe care le păstoresc, și anume  SALVAREA PRIN ABANDON TOTAL? Doar natura, în forma ei pură - adică bălării până la brâu, șobolani până-n dormitor, țânțărime până-n ziuă și gunoaie până-n grindă - e, totuși,  cea mai bună opțiune, nu-i așa?

Privind la toate astea, zic, firesc ar fi să  ni se facă părul măciucă... Și poate că unora ni se și face! De aici și sloganul: „părul tău, la fel ca tine, trece prin multe momente intense”, slogan care pare să fie cel mai bine adaptat istoriei noastre recente.

Aș mai spune doar atât: că în mijlocul acestei implozii istorice a României, și-n ciuda „momentelor intense” prin care trece patria, COAFURA ĂSTORA DE MAI SUS, VĂD CĂ... #REZISTĂ!!!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?