OSPATAR! MAI ADA O STIRE!

jhdhfg

Oreste Teodorescu - 35.000 lei; Dan Bucura - 17.000 lei; Oana Stănciulescu - 15.000 lei; Grigore Cartianu - 12.000 lei. Sumele LUNARE cu care, cică, Ludovic Orban îi plătea pe enumerați „pentru a-i ataca pe premierul Florin Câțu și președintele Klaus Iohannis”, așa cum se vede și în postări pe rețelele sociale, sau prin poziționările susținute la emisiuni televizate. În schimb, ei îl apărau pe Ludovic Orban” (bugetul.ro, cică din surse AEP).

După ce a preluat șefia PNL, echipa câștigătoare a lui Cîțu, Rareș Bogdan&asociații a primit și cheile de la dulapurile cu acte mai puțin vizitabile. Sau or fi spart dulapurile, cine știe... Sau contabila a trecut de partea „poporului” și a evidențiat noilor jupâni niște grozave fapte comise de tiranul alungat. După flerul meu, sursa acestor dezvăluiri despre tonomați și tonomată, nu e neapărat Autoritatea Electorală Permanentă, ci echipa isterizată că pierdut guvernarea - Cîțu, Rareș Bogdan&asociații. Adică echipa lui Iohannis. Care echipă, e perfectă, deci nu poate fi criticată, desigur, numai mișelește, contra unor sume, destul de frumușele, după cum s-a dezvăluit numai de dragul principiului sacrosanct al Transparenței.

Din nou sumele LUNARE:  Oreste - 7000 euro; Bucura - 3500 euro; Stănciulescu - 3000 euro; Cartianu - 2500 euro. Dacă vi se pare mult, rețineți că, potrivit AEP, numai în luna august PNL a cheltuit oficial pentru propagandă peste 230.000 de euro. PSD „doar” 157.000, tot euro.

De unde vin banii ăștia? Din subvenția pe care partidele o primesc de la buget. Plecând d'acilea, prima observație este că mult prea scurta listă de nume conține „dăcât” jurnaliști (sic) „dă driapta”, indiferent ce o însemna asta. Jurnaliști (sic bis) care se tăvălesc cu spume de furie când vituperează despre îmbogățiții din contracte cu statul. Că vituperează e firesc. Dintr-un venit lunar de 2000 - 3000 de euro nu te îmbogățești ca corupții. Pe care ești doar invidios. Nimic mai mult.

E lista autentică? Oreste zice că nu. Zice că n-are contract cu PNL, cu Orban etc. N-o avea contract, însă e nițel mai grav să iei bani fără contract, adică la pungă. Dar probabil că el i-a luat cotit, de exemplu din contractul pe care îl avea cu televiziunea unde modera o – cică - emisiune. RealitateaTv se numea, parcă... Și parcă emisiunea lui Oreste venea după a lui Rareș Bogdan, parcă... Cartianu zice că are contract cu peneleu, însă nu pe persoană fizică, ci pentru site-ul lui de ziarizd... Și că contractul are prevederi deontologice, măi!!! Bucura zice că o să-i dea și el în gât pe nenorociții care l-au dat în gât pe el de ziua lui de naștere (lacrimă, lamulțean). Pe tema asta, Stănciulescu e mută. Ca o lebădă în smârc. Însă e tare îngrijorată pandemic. Tare, tare, îngrijorată... Și încă ceva... parcă. Parcă toți pomeniții erau invitații semipermanenți ai imensului exjurnalist Rareș Bogdan de la RealitateaTv, azi și mai colosal om politic românesc în echipa câțștigătoare... Care echipă cred eu că, în acest episod, s-a dat singură în gât, fiind de o inteligență devastatoare, probată și înâinte de acest episod.

Cu aceasta, dragii moșului, am încălecat p-o șa. De iapă bleagă. Cam ca jurnalismul nostru cel de toate zilele. Oricum, când nu pricepeți de ce cutare bate câmpii mult prea fioros la televizor, sau pe te miri unde, gândiți-vă la sumele de mai sus. Și mai gândiți-vă că sunt alea mici. Pentru ăia ieftini. Pentru ăia/alea care debarasează, spală vasele, matură și sting lumina. Șefii de sală au alte scoruri.

Poftă bună la masă!

....

N.B. - cacofoniile din acest text nu sunt întâmplătoare, ci obligatorii.

SORIN FAUR

Featured

GÂNDURI ALBASTRE

Mi-aud gândurile toate cum se calcă în picioare, ca să evadeze-n grabă și să se arunce-n mare...

Sunt sătule de-ntuneric, vor să iasă la lumină, dar nu au aflat că-afară e planeta în ruină...

Tags