ORASUL PORCILOR

jdhgfg

Cum altfel să denumești acest Iași contemporan care este condus grohăind de niște porci îngrășați ce așteaptă Ignatul care va veni sigur, dar la o dată incertă încă...

Vorbesc aici foarte clar și limpede și mă fac goarna unor sute, dacă nu mii de ieșeni sătui de batjocura și umilința la care sunt supuși de niște animale grohăitoare și cu obraz de toval.

E în clar vorba despre Bulibașa Iașului – Eminența Sa Tuciurie – Mihai Chirica și confratele său de „coteț” Piele dă Pork, de la Poliția de Carieră. Ăștia doi, stau spate în spate și scuipă idei cu flegmă către populație. Ne scuipă în orice clipă pe obraz, iar așa cum au făcut ieșenii în cazul hienelor liberale care au avut TUPEUL nemăsurat să meargă pe jos prin oraș de la sediul din Podu Roș și până la Palas Mall, la sala de ședință și au fost huiduiți copios de ieșenii înfuriați, la fel ar trebui să fie și jagardeaua de bulibașă împreună cu bodyguardul său de la Circulație, Piele dă Pork.

Deși am avertizat din vreme asupra consecințelor în mod public – fiind de meserie și fost „în branșă” – când jivinele din presa de casă au anunțat ce vor să facă, ei nu au ținut cont de opinia publică, nu de părerea mea. Dar au sfidat și impus o aberație prin care fac un haos și mai mare în traficul rutier, pe str. Nicolina până în Podu Roș, stabilind cu de la ei putere ca dintr-un anumit punct, Banda 3 de pe ambele sensuri, să fie destinată transportului public în comun. Acolo este o imensă inepție, nu sunt condiții practice pentru asta, e cât se poate de clar că a fost îngreunată defluirea intersecțieii Podu Roș, dar acum să trecem peste această golănie de oameni idioți și să ne oprim asupra ABUZULUI !

Este de notorietate vechea prietenie și apoi cumetrie între Bulibașa Iașului Chirica și doi patroni ai unor firme de Taxi din Iași, care de fapt au o majoritate ce controlează piața. Ei, bine, imediat ce a apărut faptic aberația cu benzi speciale, Cumetrii s-au întâlnit la un loc de taină și la un șpriț urmat de bale scurse la dansul pe masă și șampanie băută din pantofi lăcuiți cu toc cui, au bătut palma: taxiurile vor fi considerate tot „transport public de persoane”! Prin urmare, vor circula liber ca tramvaiele și „otobuzele” pe mijlocul bulevardului, râzând de proștii ce așteaptă în coloană ore întregi în pas de melc să parcurgă cinci sute de metri!

hfdgfgf

Cunosc bine și în amănunt situația disperată a mașinilor care transportă pacienți la dializă, care trebuie să străbată bară la bară orașul către Centrul de dializă și nu pot ajunge la ora planificată, creând perturbări inimaginabile, care dau peste cap programele a peste o sută de persoane pe zi.

Aceste mașini cu însemne specifice, au statut de ambulanță, dar nu sunt dotate cu sirene și girofare ca ambulanțele de stat sau SMURD. Ele sunt încărcate la capacitate de locuri, iar de funcționarea acestui mecanism complex numit dializă, depinde viața a peste o mie de persoane de pe cuprinsul județului Iași, La dializă vin pacienți de la Pașcani, Hârlău, Dagâța, Coropceni, Lespezi, etc

Este esențial să ajungă la timp la tură. Lăsăm acum la o parte traficul auto haotic ce se desfășoară în județ și municipiu datorită și a nepriceperii conducătorilor politici care nu știu, nu vor și nici nu sunt interesați să ușureze această situație.

Zona cu Bandă destinată traficului special pentru Transport public, are un aspect de târlă, o toloacă de la o margine de sat, unde porcii au fost puși de cireadă să-i conducă. Suntem nu doar la marginea Europei, dar suntem la marginea lumii civilizate! Am străbătut acum vreo 13-14 ani Ukraina la volan. Credeam că nu mai ajung viu acasă la câte pericole am trecut, dar azi, aici, la Iași, este cu mult mai rău! Se vede capacitatea inexistentă a unor mârlani inculți și idioți în a gestiona o problemă! Pur și simplu au marcat chipurile benzile din mijloc ale bulevardului Nicolina cu niște bieți popici pitici, murdari și răpciugoși folosiți de 15 ani de echipa de marcaje de la Citadin! Nici măcar balize reflectorizante ca pe șantierul unde se reabilitează linia de tramvai! Nu îi vezi ziua în amiaza mare, ce să mai vorbim pe timp de noapte? Pur și simplu go-lă-neș-te, țopârlănește, că ce altceva sunt Bulibașa și Piele dă Pork? La capătul unde începe panarama asta și din loc în loc unde bulevardul e întretăiat de vreo stradă precum Aleea Rozelor de exemplu, cretinii au rezemat de primul popic din gumă o tablă indicatoare cu o săgeată care îți indică să ocolești prin dreapta.

gdhdfg

De ce? Tu, care nu ești din Iași și treci pe acolo, nu știi, nu cunoști despre hotărârea cretină a turmei de giboni care ridică mâinile păroase când guiță Porcul! Nu șii că există o Hotărâre a C.L. ce autorizează această găselniță a unui singur neuron! Ești pe banda 3, mergi înainte și nici nu observi măcar o tablă rezemată jos, la genunchiul broaștei de un idiot care are girul Șefului Poliției Rutiere pentru asta ! Ieșenii le burdușesc continuu frigiderele cu cea mai macră carne, dar ei sunt prea proști și au obrazul prea gros ca acest Piele dă Pork ca să simtă ceva...

Zău că de aș conduce azi o mașină aș ignora total această semnalizare inexistentă, cretinoidă, ilegală și aș merge cu nonșalanță pe „banda 3” Mă oprește caraliul lui Piele dă Pork? Brava ție, târtane! Împușcă-mă, sau pupă-mă în cur! Fă Proces Verbal, dă amenda maximă diin Uniunea Europeană. Nu o plătesc! Vă dau în judecată pentru abuz! Pe voi, Poliția, pentru abuz de putere, iar pe Chirica pentru instituire de obstacol pe un drum public și pentru nesemnalizare corespunzătoare. Ba, vă cer daune materiale pentru obstrucționare, timp pierdut, șicanare, vă pun să-mi plătiți daune morale pentru tracasare! În care STAS scrie să respect o semnalizare rutieră inexistentă practic? Cum trebuie montat un indicator? În ce loc? La ce înălțime? Ce vizibilitate trebuie să aibă? Aaa, nu știți idioților? Lumea e proastă și fricoasă, dar veți da într-o zi și de oameni care se deșteaptă și vă vor scuipa pe stradă și vă vor căra șuturi la spate conducându-vă la bariera de la Lețcani!

Un mahăr stă la Unirea într-o cameră de hotel și sună pe cine știe ca să comande o curvă. Dar repede, că i se moaie! Gagica locuiește tocmai la capătul Nicolinei, unde i-a închiriat peștele o garsonieră. „Fa nebuno, în maxim o juma de oră să fii cu aparatul genital în stare corespunzătoare la camera 712 la Hotel. Te ia mama dracului. Iei taxiul și nu mă interesează!”

Gagica sare în chiloți, își trage maieul, își mai dă un retuș la buze și se aruncă în primul taxi. „Iute la Unirea!” - zice borfetul! „Ai încă 50 de lei dacă ajungi la timp!”

Taximetristul jubilează. El are cale liberă până la Podu Roș, că patronul a aranjat cu Cumătrul, că și ei sunt transport public. Și de curve. În coloană, la semafoare, printre mașini cu șoferi plini de nervi și de ură, niște pacienți dializați sunt mai mult morți decât vii. Deschid fereastra și vomită, nu au aer, se sufocă. Pe celălalt sens, alte mașini încearcă să ajungă la Centrul de dializă. Sunt deja în întârziere. De o oră au pornit de la Mogoșești. Încă pe atât aproape, le trebuie să traverseze Orașul Porcilor.

Șoferii din oraș strigă înfundat: paștele și dumnezeii mamelor voastre de porci, vede-v-aș neamurile dragi în mașina cu dializați”

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?