OPRITI-O PE ANA BIRCHALL! DEMERSURI PENTRU NOI PROTOCOALE SECRETE PENTRU A DISTRUGE JUSTITIA!

picture

Există azi toate elementele că Ana Birchall, în calitate de Ministru al Justiției, a acționat în ascuns, în afara cadrului instituțional, pentru reinstaurarea JUSTIȚIEI SECRETE și realizarea unor noi PROTOCOALE SECRETE, în scopul controlului secret al justiției și revenirea la teroare! Faptele:

POZA1. La 7 iunie, Klaus Iohannis o nominalizează pe Ana Birchall Ministru al Justiției fără nicio opoziție, lucru neobișnuit dacă ținem seama că Iohannis a blocat propunerile Primului-ministru PSD în mod sistematic, prin refuzul numirii. Este posibil, de aceea, ca, în contextul pierderii alegerilor europarlamentare de PSD și degringolada în care a intrat partidul imediat după arestarea lui Liviu Dragnea, Ana Birchall să fi fost chiar impusă de Klaus Iohannis. Privind ceea ce a urmat, această bănuială este legitimă.

2. La 13 iunie, în ședința de Guvern, Ana Birchall se opune apărării formulate de agentul guvernamental în numele României la Curtea de Justiție a Uniunii Europene, unde a fost inițiată de magistrații #rezist o acțiune pentru desființarea Secției pentru Infracțiunile din Justiție - SIIJ -, afirmând pentru prima dată că SIIJ trebuie desființată. Agentul guvernamental nu ține seama de opoziția lui Birchall cu suportul premierului Vioricăi Dăncilă.

3. 23 august, în CEX-ul PSD Viorica Dăncilă propune, fiind aprobată destituirea Anei Birchall din funcția de Ministru al Justiției, fiind propusă judecătoarea Dana Gărbovan. Ana Birchall părăsește CEX intempestiv, apărând informația de presă că s-a deplasat direct la Cotroceni, la Klaus Iohannis. Viorica Dăncilă reacționează dur împotriva Anei Birchall, care dezminte.

POZA4. La 28 august, Klaus Iohannis o respinge pe Dana Gârbovan, Ana Birchall rămânând la Justiție împotriva voinței Premierului Viorica Dăncilă, situație inacceptabilă. Ana Birchall a refuzat să demisioneze.

5. 23 august, Traian Băsescu dă o declarație de susținere a Anei Birchall, în condițiile în care sub mandatul acestuia au apărut Protocoalele secrete neconstituționale din justiție.

6. 26 august, în condițiile în care Ambasadorul României în SUA, George Maior, este semnatar al Protocoalelor secrete neconstituționale din timpul mandatului de Director SRI, Ana Birchall, destituită de Premierul Viorica Dăncilă (Iohannis o respinge pe Dana Gârbovan abia la 28 august), primește susținerea Procurorului general SUA, Barr, printr-un elogiu nemaivăzut, ceea ce indică intervenția unui lobby românesc, pro Protocoale secrete.

7. 5 septembrie, Gordon Sondland, Ambasadorul SUA la UE, transmite de la București că Procurorul general SUA îi va transmite Anei Birchall ”o foaie de parcurs” cu ”măsurile corecte care trebuie luate în legislație pentru întărirea statului de drept”.

8. 8 septembrie, George Maior, semnatar al Protocoalelor secrete declarate de Curtea Constituțională nule absolut, acte anti-democratice, declară la București, la ieșirea de la DNA, că ”Protocoalele au fost un lucru bun”.

POZA9. 17 septembrie, în cadrul ședinței Consilului Superior al Magistraturii - CSM -, Președintele CSM Lia Savonea o somează pe Ana Birchall să răspundă ”dacă a existat o discuție sau dacă există o foaie de parcurs (privind justiția) concepută cu partenerul (procurorul general SUA)”, în afara cadrului legal, deoarece CSM este instituția fundamentală în domeniul justiției. Ana Birchall refuză să răspundă la întrebare, după reformularea acesteia de către Președintele CSM de patru ori. CSM fusese sesizat asupra chestiunii în mod formal de Centrul de Resurse Juridice. Refuzul Anei Birchall de a răspunde indică existența unui astfel de demers ocult din partea acesteia, fără consultarea CSM

10. 17 septembrie, în cadrul ședinței CSM, Ana Birchall afirmă că a întocmit un raport preliminar în vederea redactării noului MCV, la Ministerul Justiției, pentru desființarea SIIJ, în contra Deciziei Curții Constituționale și a votului din Parlament. Evident, Ana Birchall pregătește ea însăși conținutul noului MCV, în contra instituțiilor statului român, care au legiferat SIIJ: Parlament, Guvern, CSM, cea mai mare parte a organizațiilor profesionale ale magistraților! În scopul aplicării unei noi lovituri externe împotriva României.

POZADin cele de mai sus rezultă că Ana Birchall a acționat fără mandatul Premierului Dăncilă, fără mandatul PSD, fără mandatul CSM, fără consultări cu Parlamentul și societatea civilă, fiind de facto un ministru destituit, în interesul unor grupuri de presiune și dezinformare, sub coordonarea lui Klaus Iohannis și a mișcării anarhiste #rezist. Este vorba despre o puternică vulnerabilizare securitară la adresa Ministerului Justiției, a Guvernului, a CSM, a Parlamentului și Curții Constituționale. Cer tuturor acestor instituții să blocheze vulnerabilitatea securitară, de natură a conduce la apariția unor demersuri și documente secrete, de control secret al Justiției, comparabile cu Protocoalele secrete neconstituționale!

Aurelian PAVELESCU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?