OMENIREA A SIMTIT GLONTUL LA URECHE!

nfhfghghgvf

În ciuda opoziției și avertismentului dat de către conducerea comunistă a Republicii populare chineze, bătrânii senili aflați în vitrina statului globalist american au ignorat orice avertisment și au forțat nebunește vizita madamei Pelosi în Taiwan. Moșnegăraia globalistă care se comportă exact ca la Teatrul de marionete a făcut jocul generalilor Pentagonului și a producătorilor de armament care au decis să joace cu orice preț cartea războiului în care să fie atrasă toată omenirea la o confruntare mondială. Acești scelerați arată că nu au niciun fel de scrupule și au forțat mâna norocului încercând să provoace noua alianță BRICS la o confruntare mondială.

În același timp, se pare că pe lângă Ucraina, Rusia a aprins iarăși fitilul exploziei în Balcani, promițând ajutor și intervenție în favoarea Serbiei, în conflictul prevăzut a se declanșa în Kosovo.

SUA/NATO a cerut kosovarilor să amâne cu o lună declanșarea aplicării acelei legi care nemulțumește pe sârbi, probabil pentru a avea răgazul să „gândească” și să se pregătească pentru deschiderea a încă a unui nou conflict în inima Europei, iarăși la granița României.

Se dorește cu orice preț se pare, explozia butoiului cu pulbere, care va aprinde planeta în cel de-al treilea război mondial.

Ieri seara, după câteva ore de chibzuință, când degetul ar fi putut apăsa pe trăgaci și s-ar fi declanșat iadul între China și armada navală a Americii, Ministerul de afaceri externe chinez a dat un comunicat prin care dovedește că ei au discernământ și au făcut un ultim gest de conciliere cu SUA/NATO. Iată mai jos, transcriptul cu traducerea acestui Comunicat:

....................................................

Declarația Ministerului Afacerilor Externe al Republicii Populare Chineze - 2022-08-02 23:08

La 2 august, fără a ține cont de opoziția puternică a Chinei și de declarațiile serioase, președinta Camerei Reprezentanților a SUA, Nancy Pelosi, a vizitat regiunea Taiwan a Chinei. Aceasta este o încălcare gravă a principiului „o singură Chină” și a prevederilor celor trei comunicate comune, China-SUA. Aceasta are un impact grav asupra fundamentului politic al celor două state China-SUA și încalcă grav suveranitatea și integritatea teritorială a Chinei. Subminează grav pacea și stabilitatea în strâmtoarea Taiwan și transmite un semnal grav greșit forțelor separatiste pentru „independența Taiwanului”. China se opune ferm și condamnă cu asprime acest lucru și a făcut demersuri serioase și proteste puternice față de Statele Unite.

Nu există decât o singură China în lume, Taiwanul este o parte inalienabilă a teritoriului Chinei, iar guvernul Republicii Populare Chineze este singurul guvern legal care reprezintă întreaga China. Acest lucru a fost recunoscut în mod clar prin Rezoluția 2758 a Adunării Generale a Organizației Națiunilor Unite din 1971. De la fondarea Republicii Populare Chineze în 1949, 181 de țări au stabilit relații diplomatice cu China pe baza principiului „o singură China”. Principiul „o singură China” este un consens universal al comunității internaționale și o normă de bază în relațiile internaționale.

În 1979, Statele Unite și-au luat un angajament clar în relațiile China-SUA. Comunicat comun privind stabilirea relațiilor diplomatice – „Statele Unite ale Americii recunosc Guvernul Republicii Populare Chineze ca unic guvern legal al Chinei. În acest context, oamenii din Statele Unite vor menține relații culturale, comerciale și alte relații neoficiale cu poporul taiwanez.” Congresul, ca parte a Guvernului SUA, este în mod inerent obligat să respecte cu strictețe politica one-China a Guvernului SUA și să se abțină de la a avea schimburi oficiale cu regiunea Taiwan a Chinei. China se opune de-a lungul timpului vizitei în Taiwan a membrilor Congresului SUA, iar ramura executivă a SUA are responsabilitatea de a opri o astfel de vizită. Deoarece speakerul Pelosi este liderul în exercițiu al Congresului SUA, vizita și activitățile sale în Taiwan, sub orice formă și indiferent de motiv, este o provocare politică majoră pentru a îmbunătăți schimburile oficiale americane cu Taiwanul. China nu acceptă absolut deloc acest lucru, iar poporul chinez respinge categoric acest lucru.

Problema Taiwanului este cea mai importantă și mai sensibilă problemă aflată chiar în centrul relațiilor China-SUA. Strâmtoarea Taiwan se confruntă cu o nouă rundă de tensiuni și provocări grave, iar cauza fundamentală o constitue acțiunile repetate ale autorităților din Taiwan și ale Statelor Unite de a schimba status quo-ul. Autoritățile din Taiwan au continuat să caute sprijinul SUA pentru agenda lor de independență. Ei refuză să recunoască Consensul din 1992, să meargă cu toții să înainteze pe drumul contra scindării și să promoveze „independența incrementală”.

Statele Unite, la rândul lor, au încercat să folosească Taiwanul pentru a îngrădi China. Acesta distorsionează în mod constant, ascunde și golește principiul „unei singure Chine”, își intensifică schimburile oficiale cu Taiwanul și încurajează activitățile separatiste de „independență a Taiwanului”. Aceste mișcări, cum ar fi jocul cu focul, sunt extrem de periculoase. Cei care se joacă cu focul vor pieri de foc.

Poziția guvernului și a cetățenilor chinezi cu privire la problema Taiwanului a fost consecventă. Este angajamentul ferm al celor peste 1,4 miliarde de chinezi de a proteja cu hotărâre suveranitatea și integritatea teritorială a statului. Este aspirația comună și responsabilitatea sacră a tuturor fiilor și fiicelor chineze de a realiza reunificarea completă a patriei. Voința poporului nu trebuie sfidată, iar tendința vremurilor nu poate fi inversată. Nicio țară, nicio forță și niciun individ nu ar trebui să denatureze vreodată hotărârea fermă, voința puternică și capacitatea mare a guvernului și a poporului chinez de a apăra suveranitatea și integritatea teritorială a statului și de a realiza reunificarea și întinerirea națională. China va lua cu siguranță toate măsurile necesare pentru a-și proteja cu hotărâre suveranitatea și integritatea teritorială ca răspuns la vizita președintelui Congresului SUA. Toate consecințele care decurg din acestea trebuie să fie suportate de partea americană și de forțele separatiste „independența Taiwanului”.

China și Statele Unite sunt două țări importante. Modul corect pentru ca ei să se descurce între ei, constă doar în respect reciproc, coexistență pașnică, fără confruntare, ci cooperare pe principiul win-win. Problema Taiwanului este pur și simplu o afacere internă a Chinei și nicio altă țară nu are dreptul să acționeze în calitate de judecător în problema Taiwanului. China îndeamnă insistent Statele Unite să nu mai joace „cartea Taiwanului” și să folosească Taiwanul pentru a ține sub control China. Ar trebui să înceteze să se amestece în Taiwan și să intervină în afacerile interne ale Chinei. Ar trebui să înceteze să sprijine și să convingă la „independența Taiwanului” forțele separatiste, în orice formă. Ar trebui să înceteze actele sale de a spune acest lucru, dar de a face exact contrariul cu privire la problema Taiwanului. Ar trebui să înceteze denaturarea, ascunderea și golirea principiului unei singure Chine. Trebuie să ia măsuri credibile pentru a respecta cu strictețe principiul „o singură China” și prevederile celor trei comunicate comune China-SUA, angajamentul asumat de conducerea SUA (de exemplu, nu caută un „nou război rece”; nu încearcă să schimbe sistemul Chinei; revitalizarea alianțelor sale să nu fie împotriva Chinei; să nu sprijine „independența Taiwanului”; să nu caute un conflict cu China), și să nu meargă mai departe pe calea greșită și periculoasă.

.....................................................

Ce va fi, nu știm, dar este cert că România se află azi de partea greșită a baricadei, iar conducerea actuală a țării ne face să credem că în curând vom fi băgați aiurea și degeaba în malaxorul mondial de tocat carne de tun.

GIGI PETROVAN

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?