OCHELARI DE ECLIPSA

olgiihd

MOTTO: „Întrebată dacă s-a schimbat ceva în ceea ce privește susținerea Laurei Codruța Kovesi în funcția de procuror european, premierul Viorica Dăncilă a spus că nu a discutat acest subiect și nu vrea să vină cu o părere personală, o decizie urmând să fie luată în forurile statutare ale partidului. «Nu am discutat despre acest lucru. Pentru a lua o decizie sau pentru a vedea modul în care ne poziționăm vizavi de acest subiect trebuie să avem o discuție în forurile statutare (...) Vreau să vin cu părerea forumului statutar», a răspuns Dăncilă.” (din declarația Vioricăi Dăncilă , Galați, 5 iulie 2019, conform DIGI 24)

.....................................................................

Sunt convinsă că executând această echilibristică oribilă - al cărei sens pare să-l fi descoperit de curând - PESEDEUL nu-și va pierde totuși mare parte din electoratul care i-a mai rămas. Simpatizanții lui vor considera că și cu această „schimbare...” sau, mai curând, „schimonosire la față”, neavând ei o altă opțiune mai bună, partidul merită să i se mai dea o șansă.

Deci, cantitativ spun, pierderea nu va fi probabil prea importantă. Bine, să recunoaștem că și procentul de la care plecăm e diferit; și de aceea mai jos de ... în fine, mai jos DE-ATÂT e greu să cazi când ai așa de mulți membri de partid.

Ceea ce nu ia în calcul însă, PESEDEUL acesta reconvertit este CALITATEA celor pe care îi pierde. Deoarece există un segment de populație cu gândire liberă și cu memoria trează pentru care nu este indiferent faptul că în prezent conducerea social-democraților are pe nas niște „ochelari de eclipsă totală” prin care „statul paralel” nu se mai vede pur și simplu deloc, mai ales dacă doamna Dăncilă a prins „eclipsa” după ce a lipsit vreo nouă ani din țară. Mie scena când premierul cu fustă al României dădea din colț în colț, încercând o fentă la întrebarea despre „statul paralel” , pe 23 iunie 2019, și răspundea așa: „...Eu nu vreau să fac referire la acest aspect, eu nu am vorbit de statul paralel. Vreau să luați afirmația nu că nu ar exista, nu știu eu despre acest lucru. Eu, gândiți-vă că am fost nouă ani plecată din România. Poate sunt oameni care s-au confruntat cu multe situații ", mi-a amintit perfect , dar perfect, o altă scenă cu o femeie celebră care, fiind întrebată dacă ea a fost „admiratoarea” Elenei Udrea care a intrat în direct la emisiunea lui Robert Turcescu, a scos următorul porumbel din gurița rujată: „Mmmm...Nu știu... nu știu ce se spune... eu am fost plecată în weekend...”

Cum doamna Dăncilă și-a continuat turneul prin filialele din sud-estul țării, ajunsă la Tulcea a încercat să-și nuanțeze poziția cu privire la susținerea Codruței, spunând așa:

„Vreau în primul rând să clarific, nu am afirmat așa ceva, la Galați m-au întrebat dacă o susținem pe doamna Kovesi și am spus că nu pot să dau un răspuns, dacă e nevoie trebuie să discutăm în forurile statutare, o ședință a Comitetului Executiv al partidului. Nu am spus că o susțin, nu am spus că n-o susțin. Am mai spus că nu este corect să iau o decizie singură, am văzut că a apărut această știre, dacă reluați conferința de presă pe care am avut-o la Galați veți vedea că nu am exprimat susținerea sau nesusținerea pentru doamna Kovesi.”

Păi tocmai aste este îngrijorător, doamnă premier... cum de nu știți care este poziția partidului, din moment ce poziția partidului a fost exprimată clar de reprezentanții social-democrației în Parlamentul European, cam acum vreo patru luni? S-a schimbat ceva de atunci? S-a „îndreptat” Kovesi? E mai bună, mai frecventabilă, mai „reevaluabilă”? Trebuie să vă lămurească CEX-ul cine e fosta șefă a DNA? Claudia Țapardel de unde știe, că doar și dânsa era cu dumneavoastră la Bruxelles...sau are vederea mai ageră?

„Claudia Țapardel afirmă că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să înțeleagă că nu poate candida pentru o asemenea funcție, cu atât mai mult cu cât nu a fost propunerea României. Europarlamentarul PSD amintește de evaluarea făcută de către Ministerul Justiției, ce a dus la revocarea Laurei Codruța Kovesi de la conducerea DNA, care dovedește că «din punct de vedere managerial, doamna Kovesi a eșuat». Claudia Țapardel mai subliniază că Laura Codruța Kovesi ar fi trebuit să facă «un pas înapoi», ceea ce nu a înțeles”. ( DC NEWS, 25 februarie 2019)

Acel segment de populație pe care îl pierde azi PESEDEUL cel debusolat, știe cine este doamna Kovesi. Componenții lui - mulți sau puțini, câți vor fi - sunt prea puțin interesați dacă aceasta le face sau nu „concurență” strălucitorilor combatanți, căci strălucitori se arată a fi, în cursa pentru președinția României, așa cum crede Ion Cristoiu, cel care de atâtea ori a crezut eronat, însă lansând „greșelile” astea pe piață, a ridicat ca din întâmplare mingea la fileu multor Codruțe. Ei nu au nevoie de argumente suplimentare. Ei deja știu. Iar știind cine este doamna Kovesi, ei înțeleg bine și cum arată justiția din România.

Acel segment de populație nu prea șterge abjecția cu buretele, suspinând: „ei, ce-a fost, a fost !” și nu se înghesuie la amplul festival de „pupat toți Piața Endependenți”.

Acel segment de populație despre care vorbesc, aflat astăzi într-o ironică expectativă, nu e legat de disciplina de partid și de aceea nu prea are de gând să accepte orice. El nu e format, așa cum ar fi poate convenabil, din „cetățeni tăcuți”, ci dimpotrivă, din cetățeni a căror conștiință dorește să se exprime liber și vocal. Cred că la acești oameni ar trebui să fiți atentă, doamna Dăncilă!

 Căci hemoragia, în acea zonă de simpatizanți, e posibil să pară neglijabilă în ziua votului, dar credeți-mă, ar putea deveni un pericol greu de ignorat imediat după aceea.

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?