O SOPARLA PAROASA SI UN ORACOL EXPIRAT – CRISTACHE SI CRISTOIU

hgdghdgg

Obișnuiesc să mă uit de o bucată de vreme la emisiunea lui Ionuț Cristache, „România9”, de la ora cinci... Se erijează în cel mai independent jurnalist și cea mai independentă emisiune care apare în grila de programe de la TVR1. Pentru aceia care nu știu, sau nu mai țin minte, Ionuț Cristache a început jurnalismul ca reporter în Redacția de sport de la trustul Intact...

Într-o zi, cuprins de frisonul afirmației în presă, s-a dus cu tupeu la Mihai Gâdea, când acesta era Dumnezeul antibăsiștilor și l-a rugat să-l ia la Antena 3, la orice, că el poate să și măture, să șteargă praful de pe pian înainte să-l urce pe scări, sau să aducă cana cu apă ca să ude florile. Doar să-l lase să stea pe lângă corifeii știrilor. Gâdea a rămas poate plăcut impresionat de puștanul ăsta super-păros, cu funduri de sifoane la ochi, dar care îi dau un aer telectual, de șoarece de bibliotecă la Academie. L-a luat, l-a dat cu spray și frumos parfumat, l-a adus în emisiunile sale de talk-sahw, ca invitat cuminte, într-un colț puțin retras față de Ciuvică și de Coiță. Azi puțin, mâine încă puțin și Ionuț-șoricuț a prins tupeu. I-a dat pe mână apoi o mică emisiune, iar într-o bună zi, când deja avea ce trece în CV ca experiență, puștanul păros a dat admitere la RTV1, unde a luat selecția.

Ei, de atunci încolo, Ionuț Cristache se consideră jurnalistul de tip nou, tânăr și neliniștit, care cică se ia de guler cu Puterea momentului, fără frică de consecințe. Asta i-a adus o notorietate și mai mare decât o are Gâdea acum, după ce a făcut pasul la ofsaid în contra-timp cu vremurile.

La Cristache, vine săptămânal Ion Cristoiu, acest „old-bou” al jurnalismului românesc, cirac pe vremuri de al Scânteii Tineretului, dar care s-a desăvârșit la Ziua, când a spart plafonul audienței cu o găină care a fătat doi pui vii...

Dacă până acum o lună le ascultam perorațiile cu îngăduință, amuzându-mă doar de frica animalică pe care o are Cristache de madama Cristina Pocora – plantată de Orban și Johannis la șefia CNA – azi mi s-a făcut silă de tot. „Deontoloaga” asta care apără cu „peptul” ei de aramă onoarea nereperată a PNL-ului, îl taxează și îl timorează pe Ionuț atât de tare, că a ajuns de pomină cum le cere el invitaților să retragă orice vorbă care teoretic ar putea să o supere pe Misses Pocora și să-l amendeze pe Ionuț cu banii de o pizza și o bere pe timp de o lună.

La ultima emisiune pe carte o puteți viziona dacă aveți nervi la sfârșitul acestui articol, Ion Cristoiu – „ardei umplut”, după cum îl alinta Vadim Tudor pe vremuri, în „România Mare” – recunoaște că este un dobitoc și a elucubrat până acum fel de fel de idei năstrușnice ca greutatea lui în AUR, de „politolog”, până a avut de curând o revelație și a înțeles el că „iote bă, acum este democrație în România”, că FĂRĂ SĂ VREA, partidele parlamentare l-au obligat pe Johannis să nu mai aibă soluții anticonstituționale și că, acum, partidele vor negocia între ele cum să facă o majoritate, iar Preșul Johannis va trebui să se conformeze!

S-a jurat Cristoiu că de azi înainte el nu mai pune botul la puterea Președintelui, că ăsta nu o mai are, ci va judeca și va exprima o opinie numai ținând cont de democrația din România, similară cu aceea din USA!

Ionuț – încă puriu și cu caș la gură – nu își poate reveni, deși aproape e gata-gata să îl creadă și să-l înțeleagă pe „Maestru”.

Cu Ionuț ăsta este altă problemă: s-a făcut șulfă și nu vrea în ruptul capului să creadă sau să admită faptul că populația României se reorientează vădit și că viitoarele alegeri vor spulbera actualul Sistem, iar jigodiile care îi dau subiecte bietului Cristache vor avea grav de suferit. Este ceva logic și normal, acest val devine tzunami în toată UE, că PPE a erodat atât de tare javrele clasei politice, încât peste tot, popoarele vor alege partide SUVERANISTE, patriotice, care vor face posibilă destrămarea UE.

Cristache și alte jigodii „deontoloage” gen Liviu Mihaiu, Ion M Ioniță, Robert Turcescu – jivine de teapa lui Ionuț - pe care acesta le aduce în emisiuni ca să o mulțumească pe mamaia Pocora, evită cu obstinație să vadă evidența, ba chiar ignoră și persiflează cât pot de mult ascensiunea AUR și APP pe eșichierul politic, în timp ce credibilitatea și aderența populației față de actualul PSD, PNL sau USR, scade drastic, văzând cu ochii. Ei de asta se tem, de asta nu vor să vorbească și să vadă, mai bine ignoră și adoptă politica struțului, băgându-și capu la nisip...

Un șoarec super-păros, chiar dacă băiat cult și erudit precum Cristache, este exponentul unei generații tinere de jurnaliști care s-a înhăitat cu hienele bătrâne gen Ion Cristoiu și „tabacistul” cavernos Liviu Mihaiu, care acum o face pe fecioara neprihănită ieșită la pensie din bordelul lui Băsescu din Delta Dunării.

GABRIEL MIHAILA

Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?