O NOUĂ TULPINA PANDEMICA DESCOPERITA LA „BOOKFEST” - STANDUL „HUMANITAS”!

HNHXDAFGSJH

Așa cum orice sac își are legitimul petic... așa cum orice turc își găsește un pistol pe măsură... așa  cum în spatele oricărui Lolek se află un Bolek de succes... (cred că ați înțeles ce vreau să spun cu exemplele de mai sus: că marile spirite, chiar dacă nu sunt egale ca greutate intelectuală,  până la urmă și la urmă tot trebuie să se întâlnească la BOOKFEST) așa și cei doi mari Gabrieli - recte Gabriel Liiceanu, filosof și Gabriel Diaconu, psihiatru -  au dovedit publicului larg că se merită unul pe altul și au făcut click! pe 3 iunie la dezbaterea HUMANITAS despre sufletul rus și defecțiunile sale.

Elegant cum îl știm, Gabriel Diaconu a avut mare grijă să nuanțeze, pe FACEBOOK - pentru ca nu cumva să ne facem o părere greșită despre ce-are dânsul în cap - că nu „Rusia e de blamat, ca țară” și nici măcar Putin nu e vreun smintit, ci, că prezintă doar așa... pe ici-pe colo... „semnele unei patologii”. Buuuun....

Atunci trebuie să privim participarea lui Gabriel Diaconu la conferința „greilor” Gabriel Liiceanu, Ioan Stanomir, Sorin Ioniță și Hari Bucur-Marcu (adică nește băieți de la  REVISTA 22, ZIARE.com și CONTRIBUTORS.ro), ținută la standul HUMANITAS, ca pe un semn de bunăvoință al marelui psihiatru îndreptat către poporul român ignorant, către vulgul care nu înțelege mersul lumii, către plebeul needucat care mai poate fi recuperat, totuși, in extremis:

„Românii, cu toate tarele și cicatricele lăsate în urmă de comunism, AU DREPTUL SĂ ÎȘI ÎNȚELEAGĂ MAI BINE (!!!, n.n.) TRAUMA, dar și prezentul problematic în care trăim.” (Gabriel Diaconu, pe pagina lui de FACEBOOK, 3 iunie 2022)

Așadar, Mărite Sultan Gabriel, fără mărinimia dumitale, fără bunăvoința de a ne lumina, rămâneam noi neștiutori, tarați, cicatrizați și plini de plasturi. Pe când așa... după ce Gabriel al II-lea Narcisistul ne-a liniștit pe FACEBOOK că poporul rus nu va fi blamat, a început conferința și Gabriel I Bosumflatul, neștiind ce ne-a promis Gabriel al II-lea, a mitraliat în tihnă poporul rus deoarece e mincinos...

„Am să vă citesc din SFÂNTA RUSIE a lui Alain Besançon prima propoziție: «Tehnica minciunii e la fel de veche ca Rusia» ... în timp ce Custin vorbește masiv în cartea lui (SCRISORI DIN RUSIA, n.n.) despre modul stupefiant în care se minte în Rusia. (Liiceanu dă des din mână, n.n.) indiferent cu cine stai de vorbă.... de la împărat și până la gazda de la hotel, până la omul pe care-l întâlnești pe stradă, s.a.m.d. Potemkiniada INTRĂ ÎN GENELE UNUI POPOR CARE TREBUIE SĂ MINTĂ în permanență pentru ca să nu-l nemulțumească pe cel de care depinde umila lui existență de zi...” (Gabriel Liiceanu, la BOOKFEST, 3 IUNIE 2022)

 ...apoi că-i bătăuș...

„Marchizul de Custin observă că în Rusia se bate enorm...”

... apoi că-i duplicitar:

„Și tot el (Marchizul de Custin, SCRISORI DIN RUSIA, n.n.) spune: «Trebuie să recunoaștem: rușii din toate clasele sociale conspiră minunat pentru a vedea triumful duplicității la ei în țară, mint cu o iscusință și se prefac cu o naturalețe al cărei succes revoltă și deopotrivă înspăimântă sinceritatea mea»...”.

... după care, intrigat, totuși, de ceea ce au îndrăznit să spună Besançon și Custin, se întreabă zguduitor de retoric:

„...«Doamne», ar putea spune cineva, «...dar poate că nu TOȚI RUȘII  pe care îi cunosc sunt așa!? » Așadar, (se adresează lui Gabriel Diaconu, n.n.) care este raportul dintre statistic și cazurile care infirmă povestea asta?”

Aici specialistul și expertul Gabriel al II-lea ciocăne demn în microfon și apoi ne luminează:

„În zilele noastre asistăm, probabil, la o a treia mutație (după „mutația mongolă” și „mutația comunistă”, n.n.), una care este reciprocă propoziției «există o patologie a culturii» și anume s-ar putea ca de la un punct încolo cultura însăși să devină psihopatogenă și să favorizeze un anume fel de simptome care trec - și probabil acesta este momentul introspecției - trec de la nivelul individului, către nivelul grupului și de la nivelul grupului către nivelul comunității, care este pervertită malign și ajunge SĂ ÎNTRUCHIPEZE FORMA DE PATOLOGIE A UNUI POPOR... o Rusie care nu și-a depășit copilăria, care nu îndrăznește să viseze la adolescență și care este revanșardă...”

Păi zi-i, domnule, așa! După cum vedeți, așa cum ne-a promis, el nu blamează și nu generalizează, „dăcât” zice...

Și continuă să zică:

„Aici trebuie să deosebim când vorbim de patologia minciunii între compulsia de a minți vis-a-vis de adevăr, fie el si ontologic, și, respectiv, strategia escrocului. Mitomanul când minte nu experimentează vreun formă de euforie, doar își scade nivelul de stres, de anxietate. Sociopatul când minte e mai mult decât strict plăcerea imediată sau gratulația imediată că a mințit...”

Evident, Gabriel I, mai bosumflat ca oricând, îl iscodește:

„Și în ce caz ne aflăm aici?”

... moment în care Gabriel al Doilea îi răspunde semeț:

„În ce privește minciuna ontologică, cel puțin cea la care ne uităm și de care povestim, ea este deja în zona psihopatiei. E una care spune: «eu nu sunt de vină că te-am mințit pe tine, ești tu de vină că ești atât de prost încât nu ți-ai dat seama»...!

Și cam gata. O oră și jumătate de vorbit despre nimic. O oră și jumătate de ținut la rotisor  marele suflet rus, pentru a pune două cărți în contextul unui război unde nu aveau ce căuta. Căci, altfel, îmi spuneți și mie, cetățeni, care a fost rostul acestei conferințe în care - din când în când - l-au strecurat pe Putin și pe Lavrov? Desigur, domnul Gabriel Liiceanu nu conferenția așa, pur și simplu... avea și dânsul SFÂNTA RUSIE și SCRISORI DIN RUSIA la vânzare... patron de editură, de! Gabriel Diaconu, în schimb, a fost bonus!

Asta a fost... De la mine s-a văzut că abundența de Gabrieli ar putea dăuna grav sănătății... deoarece, după variola maimuței, cred că doar epidemia de incontinență verbală a elitelor patriei, care n-au nimic de spus, ne mai lipsea!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags