O M(z)UZA LA DOI POETI

DHFGFG

MOTTO: „Şi eu mi-aş fi dorit ca la alegerile locale din 2020 să câştigăm cu candidaţi ai PNL. Credeţi-mă că sunt un om care îmi fundamentez deciziile pe analize extrem de solide, pe studii, pe evaluări care trebuie să ne conducă spre cea mai bună decizie. Dacă noi - şi mai ales eu - nu mi-aş fi asumat răspunderea de a face înţelegere cu USR PLUS şi de a impune dintre cei doi competitori de la USR PLUS -Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan candidatul sprijinit de PNL şi de USR PLUS - astăzi primar general al Capitalei ar fi fost Gabriela Vrânceanu Firea. Ăsta este adevărul. Ştiu că toţi ne-am fi dorit un liberal care să câştige alegerile. Pe de altă parte, noi, ca liberali, nu mai puteam accepta să ţinem Bucureştiul sub domnia incompetenţei, corupţiei şi fariseismului care s-a întâmplat în perioada de guvernare şi a Gabrielei Vrânceanu Firea. După 12 ani de conducere PSD, dreapta a reuşit să câştige Bucureştiul datorită faptului că am avut inteligenţa şi înţelepciunea să găsim acea soluţie câştigătoare care ne-a dus astăzi să fim la putere la nivelul Bucureştiului şi în aproape toate sectoarele.” (Ludovic Orban, discurs la Conferința de alegeri pentru președinția PNL Sector 2, conform PS NEWS. ro, 5 iulie 2021,)

.....................................................................

Așa este, Ludovic! Dacă nu ți-ai fi „...asumat răspunderea de a face înţelegere cu USR PLUS şi de a impune dintre cei doi competitori de la USR PLUS -Vlad Voiculescu şi Nicuşor Dan candidatul sprijinit de PNL şi de USR PLUS...”, la Primăria Generală a Capitalei, precum și, dragă, sprijinirea necondiționată a Clotildei pentru Primăria Sectorului 1, multe nenorociri s-ar fi putut întâmpla în București... de exemplu, poate că prin calorifere ar fi clipocit alene și niște apă caldă la vreme de iarnă, bașca prin țeava insolentă a dușului... poate că piscurile mândre ale gunoiului de pe străzi n-ar fi rivalizat azi cu Chomolugma... poate iarba din Herăstrău nu ar fi ajuns cât pădurea virgină amazoniană ... poate infanteria stelară de țânțari și infanteria terestră de căpușe ar fi primit niște lovituri fatale... poate că explozia demografică la șobolanul obișnuit, de canal (putem să spunem „demografică”, deoarece, de când mănâncă, civilizat - doi la masă, la patiseria MEGA IMAGE și-și face culcuș prin dormitoarele din Calea Dorobanți - șobolanul și-a dobândit statutul de cetățean cu drepturi egale cu ale oricărui bucureștean biped) n-ar fi fost atât de spectaculoasă... poate că pe teancurile de documentații pentru autorizații de construire pânzele de păianjen nu ar avea astăzi consistența diftinei... și poate că simpaticul gândac de canalizare, adevăratul prieten „sempre fidelis” al omului, n-ar fi reușit să socializeze atât de plăcut cu acesta...

Cetățenii Bucureștiului asta și-au dorit! Și asta au și votat, în bună parte, iar dacă nu s-a votat cum trebuie, eroarea a fost corectată de către tinerii frumoși și liberi, cu ghiozdănele în spinare, care au cotrobăit prin voturi, deși, nu-i așa? Clotilda fusese asigurată că nicio cameră de luat vederi din sala plină cu saci burdușiți de opțiuni electorale, nu funcționează! Că d-aia zic... nu mai este seriozitate, domnule, nu te mai poți încrede în promisiunile oficialilor!

Declarația lui Ludovic Întâiul a fost făcută cu ocazia Conferinţei de alegeri interne din cadrul Organizaţiei PNL, Sector 2, în sprijinul candidatei Oana Niculescu, din „tabăra  Orban”... Bun discurs! Chiar nu-mi explic de ce anume nu a avut succes și a câștigat „tabăra Cîțu”, reprezentată de Monicaaaa Aniiiisiiieeee, nașa doamnei Oana Niculescu!

Pentru mai multă siguranță,  alegerile s-au încheiat cu „zgârieturi sălbatice, de campanie internă”, căci proaspăta câștigătoare a fost pârâtă de un coleg mai tânăr că l-ar fi agresat:

”Doamna Anisie recurge la gesturi de violență. Mi-a băgat unghia în mână pentru că am stat foarte aproape de colegii ei!” (nu se știe cine este reclamantul, deoarece jurnaliștii au considerat că este suficient să ne spună că este mai tânăr).

Susținătorul Monicăi Anisie, Vasilică Cîțu însuși, a ținut și el un discurs, ca de obicei, istoric:

„Monica, a venit rândul meu să te sprijin pe tine. Tu m-ai susţinut DIN PRIMUL MOMENT în care mi-am anunţat candidatura şi aş vrea, cu permisiunea ta, să le spun oamenilor prin ce ai trecut atunci, pentru că ţi-a fost teamă să vii la acea poză, să vii lângă mine, ţi-a fost teamă de repercusiuni. Aşa am ajuns în Partidul Naţional Liberal - să-ţi fie teamă să ai o opţiune, să-ţi fie teamă să spui public că vrei să ai o opţiune, opţiunea ta. Asta nu este liberalism, asta e dictatură” (potrivit AGERPRES, 5 iulie 2021)

Pe 25 mai 2021, pe când Anisie era fără măscuță la interior și mânca prăjiturică la aniversarea lui Ludovic cel Bun, am observat că n-a avut nicio reținere să se lase și fotografiată, și filmată, și intervievată. Dânsa a intrat în conspirativitate abia peste cinci zile, pe 30 mai 2021, atunci când Vasilică Cîțu și-a anunțat intrarea în competiția pentru președinția partidului, șoptindu-i acestuia, cu tandrețe, la ureche: „...să nu vă uitaţi la mine... adică pentru misie... că altele am eu în sufletul meu, dar de!”.

E de înțeles... căci, nu-i așa? Ghiță Pristanda se poate pune în slujba oricărui Cațavencu „dă București” pentru a obține președinția Organizației PNL a Sectorului 2... iar de când cu incertitudinile astea cu privire la  sexul persoanelor, dânsul poate fi oricând de gen aproape feminin!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?