O LUME DILITA

jfghfdgh

Eram la volan și - venind spre casă - am văzut ceva plăcut. Pe trotuar doi tineri și se îngusta drumul... Băiatul s-a oprit și zâmbind, i-a făcut semn cu mâna fetei să o ia înainte.

Am zâmbit și eu.

Eram într-un magazin săptămânile trecute cu fetele mele cele mici. După ce am plătit, ambele, vădit confuze mă întreabă:

  • Mama, era băiat, sau fată, cel de la casă?

Evident că și eu observasem că e ceva deosebit la cel ce ne servea. După nume și îmbrăcăminte era bărbat, dar se cam comporta ca o femeie.

Nu am știut ce să le răspund, dar le-am răspuns ceva până la urmă...

Într-o lume în care nici măcar nu mai deosebim bine bărbatul de femeie, mai putem ști care și cum dăm prioritate?! Sau după cum zicea cineva: „este posibil ca la 10 ani un copil să se uite în oglindă și să nu știe dacă e băiat sau fată?!”

Erau unele lucruri - bune obiceiuri, general acceptate și definind oarecum normalul. Ei bine, vei zice, cum am mai citit... de ce să existe un normal? Normalul e diferit și și-l face fiecare.

Atunci nu e de mirare unde am ajuns. Dacă fiecare are legea lui... să nu ne mai mire nimic!

Eu atât zic și așa definesc normalul: „Dumnezeu a făcut pe om după chipul Său, l-a făcut după chipul lui Dumnezeu; parte bărbătească şi parte femeiască i-a făcut.” (Geneza 1:27)

RAMONA DUBEI

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?