NU MAI ÎMPUSCATI PRIVIGHETORILE, IDIOTILOR!

jfhfdfgsdgb

Greu mai e să fii rusoaică și soprană în vremurile astea mizerabile! Și iată de ce: dacă te numești Anna Netrebko și nu „te distanțezi” de Putin, te dau afară, firesc, de la Metropolitan Opera! Bine, însă ălora  le pare al dracu’ de rău să te dea afară, după cum se vede:

„Celebra soprană Anna Netrebko nu va mai apărea pe scena Metropolitan Opera în acest sezon și în următorul, după ce NU A RESPECTAT CERINȚA de a se distanța de președintele Vladimir Putin, pe fondul invaziei din Ucraina, potrivit New York Times. «Este o mare pierdere pentru Met și pentru operă. Anna este una dintre cele mai mari cântărețe din istoria Met, dar cu Putin, care ucide oameni nevinovați în Ucraina, nu există o altă cale de urmat» a declarat Peter Gelb, directorul general al companiei. Netrebko va fi înlocuită în «Turandot» de soprana ucraineană Liudmyla Monastyrska.” (G4 MEDIA. ro, 3 martie 2022)

În mod firesc, au înlocuit-o pe Anna (rusoaică) fix cu Liudmyla (ucraineană). Previzibili până la plictis, până la greață, marii democrați ai lumii!

Pe de altă parte, după ce Anna Netrebko s-a mai gândit,  a văzut că nu prea are încotro, deci a „condamnat clar” și A RESPECTAT CERINȚA (!!!, n.n.), i s-a anulat concertul  din 2 iunie, la Opera din Novossibirsk:

Netrebko, în vârstă de 50 de ani, a «condamnat clar», miercuri, ofensiva din Ucraina, după ce a fost aspru criticată în Europa şi în Statele Unite pentru tăcerea ei, la fel şi mulţi artişti ruşi OBLIGAȚI (!!!, n.n.) SĂ SE EXPRIME PUBLIC, scrie Le Figaro. În consecinţă, Opera din Novossibirsk, în Siberia, a anunţat anularea unui concert, prevăzut la 2 iunie, al sopranei care trăieşte la Viena. «A trăi în Europa şi a avea oportunitatea de a cânta în săli de concert europene s-a dovedit mai important (pentru ea) decât soarta ţării», a denunţat Opera din Novossibirsk, într-un comunicat. «Nu trebuie să ne fie frică de figurile culturale care întorc spatele patriei lor. Ţara noastră e bogată în talente şi idolii de ieri vor fi înlocuiţi cu alţii care au o poziţie clară de cetăţean», a adăugat instituţia.” (EPOCHTIMES-ROMANIA. com, 1 aprilie 2022)

Așadar să tacă a fost rău, să vorbească a fost tot rău...

Ca să înțelegem cât de „liberă” a fost alegerea Annei de a lua o anumită poziție, deși, la început, alesese tăcerea, e bine să vedem și ce a publicat aceasta pe INSTAGRAM, după ce toate ușile prea-cinstitului Occident i s-au închis, sonor, în nas:

„Mi-am făcut timp să mă gândesc În primul rând, sunt împotriva acestui război. Sunt rusoaică și îmi iubesc țara, dar am mulți prieteni în Ucraina și durerea și suferința actuală îmi frânge inima. Îmi doresc ca acest război să se termine și ca oamenii să poată trăi în pace. Asta sper și pentru ce mă rog .Totuși, aș dori să adaug că nu este corect să forțezi artiștii, sau orice altă personalitate, să-și exprime opiniile politice în public și să-și denunțe țara de origine. Ar trebui să fie o alegere liberă. Nu sunt o persoană politică. Nu sunt un expert politic. Sunt un artist și scopul meu este să apropii oamenii  dincolo de învrăjbirile politice.”

Ei bine, n-a fost îndeajuns. Căci pacea este un deziderat cu conotații subversive. Războiul este cu adevărat profitabil. Important este să „te poziționezi” unde ți se spune, că altfel ești șters din cartea gloriei artistice, pe vecie, oricât de minunată voce ai avea. Și-atunci, Anna Netrebko A FOST SILITĂ SĂ SPUNĂ, chiar dacă ea a dorit să se mențină într-un ton neutru.

O să auziți o mulțime de „corecți politic” ce vă vor explica de ce anume a vă păstra neutralitatea în acest conflict care nu vă aparține este o crimă la fel de abominabilă ca „putinismul”. O să vedeți că mai toți plâng pe umerii refugiaților și se îndoapă, în self-iuri explicite cu „prăjitură tradițională ucraineană cu brânză și dulceață”, cu „sarmale cu carne de porc ca în Ucraina” și „borș ucrainean (dumnezeiesc!)”, dând buzna în punctele de trecere, căutând cu orice preț tragedia, pentru că, în absența  tragediei disecate pe viu, cum altfel v-ar putea convinge?  Veți vedea că vă explică, sfătoși,  răbdători, cum stau lucrurile, în timp ce, în sinea lor, vă consideră niște imbecili care pot fi lesne „convertiți”, pentru că au creierele suficient de netede pentru „aliniere”.  Ei sunt acei care, de fapt, DORESC RĂZBOIUL, pentru că până la război erau niște nulități anonime, dar acum, că au o „cauză” de care să se lipească, au avansat ierarhic la „nulități cu ștaif”! Oameni politici derizorii, orientați oblic în jos, actori de mâna a doua, buni pentru soft-porno, dar ofensați de Cehov,  profesorași bucuroși că pot perverti oficial mințile copiilor, politologi de duzină, împiedicați la vorbă și la minte, analiști militari ipocriți și grețoși, ei bine, pentru toți aceștia RĂZBOIUL, CONFLICTUL, SUNETUL ALARMELOR, ȘUIERATUL RACHETELOR sunt profitabile și prielnice, nu PACEA.

Căci pacea înseamnă anularea momentului lor de glorie. Înseamnă moartea publică. Înseamnă întoarcerea la condiția de nimic-în-ploaie.

.....................................................................

P.S. Știe cineva dacă Sean Penn și-a topit până la urmă prețioasele OSCAR-uri, în direct și la o oră de vârf, așa cum a promis, deoarece un alt actor - se pare mai de succes  internațional decât dânsul - n-a fost invitat să vorbească la Gala Premiilor Oscar? Măi, Sean Penn... nu fi trist... vino în România... că a aranjat Vasilică Cîțu ca actorul tău preferat să vorbească în fața Parlamentului reunit. Cum adică, dragă, cine-i  Vasilică Cîțu?

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?