„NOUL VIRUS”! TREBUIE STÂRPIT, CA E PANDEMIE!

jhfhfgg

Poate ar merita sa râdem, dar e tragic ce se întâmplă în Anglia...

Coșmar Dickens 2022: Occidentul se întoarce în timp, de la Civilizație la Mizerie. Fiecare Zi e un Deceniu înapoi.

Cine și-ar fi imaginat că falnicul Occident, mândria lumii, piscul civilizației, se va prăbuși în numai doi ani?

Tot mai multe familii din Marea Britanie își petrec orele la restaurantele fast food, descoperind că e mai rentabil să stea aici decât acasă.

O organizație de caritate a declarat pentru The Guardian că familiile cu copii preferă să își petreacă serile la McDonald’s, unde au bucătărie, living și toaletă la prețuri accesibile.

Matthew Cole, membru în Consiliul de Administrației al Fuel Bank Foundation, explică:

„Oamenii le cumpără copiilor lor un Happy Meal pentru câteva lire și îi țin la căldură în interior. Apoi, se spală nu doar pe dinți la chiuvete și se uită ore în șir la televizor prin wi-fi-ul gratuit.”

Fundația Fuel Bank încearcă să ajute familiile care au probleme cu facturile. Și problemele, și facturile devin din ce în ce mai mari, pe fondul scumpirilor și al unei inflații galopante.

Viața familiilor sărace, așa cum o relatează Cole, pare desprinsă dintr-un Dickens modern – părinți care își duc copiii în localuri publice pentru a-i spăla la dușuri, sau care își încălzesc castroanele de mâncare la lumânare.

Fundația a încercat să convingă familiile pe care le ajută să nu își pună mobila pe foc pentru a se încălzi. Însă mulți nu au de ales și o fac.

Cole relatează despre debranșările în masă: companiile nu stau de vorbă cu clienții restanțieri și opresc imediat furnizarea de căldură și electricitate.

Sondajele arată că 40% dintre britanici vor avea mari dificultăți să-și achite următoarea factură. Mulți dintre ei sunt osândiți la debranșare.

Jessica Taplin, directoare la British Gas Energy Trust – organizație finanțată de compania British Gas – povestește despre dramele cumplite la care este martoră.

  • O mama șomeră, cu patru copii, se teme pur și simplu să deschidă e-mail-ul și amenință să se sinucidă.
  • Un văduv din Glasgow, cu doi copii, care izbucnește în lacrimi când vorbește despre facturi.

-Un bătrân din Londra, care stă toată ziua pitit sub așternut, pândește orice mișcare la ușă, speriat să nu fie factura.

Marea Britanie se întoarce în timp. Într-un ritm galopant, redescoperă discrepanțele dintre bogați și săraci din epoca revoluției industriale.

Semnale asemănătoare vin din majoritatea țărilor occidentale.

Mizeria ia locul civilizației sclipitoare.

Occidentul se întoarce în timp. Redescoperă sărăcia, foamea, disperarea în fața zile de mâine.

Totul, pentru a-l combate pe Putin. După ce s-a autodistrus pentru a combate COVID-ul.

Putin este noul Virus. Și unul și altul sunt periculoși. Dar combaterea lor în acest mod este pur și simplu o sinucidere.

Cineva pare să caute în permanență dușmani împotriva cărora trebuie luptat până la distrugerea lumii.

Pentru a o reseta mai ușor.

Iar oamenii își acceptă soarta fără să crâcnească, asemenea unor vite resemnate încolonate spre Abator.

MARILENA FLORESCU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?