NEPASARE CRIMINALA SI INCOMPETENTA CRASA AMENINTA LOCUITORII IASULUI !

hhytfrfrff

Pentru aceia dintre voi care  aveți vreo treabă prin zonă – să ajungeți la serviciu, la școală, acasă, sau LA DIALIZĂ – lucrările de modernizare a liniilor de tramvai spre Dancu, de la Pața 2 Băieți spre Holboca, există un pericol iminent de moarte care planează amenințător ...

Probabil că sunt zeci de mii de locuitori care au case sau stau la bloc în Dancu, Holboca, Orzeni, Ruseni, Cristești, etc Dar Primăria Iași pare să nu fie preocupată de calvarul pe care ea însăși îl provoacă atâtor oameni, deși incompetentul proverbial cu nume le de Mihai Chiorica (ce nenorocește de două decenii problemele de ordin tehnico-organizatoric din primărie), este total dezinteresat și imun la înjurăturile zilnice primite pentru el de subordonații săi, în legătură cu tot disconfortul generator de moarte...

Șantierul deschis pentru înlocuirea șinelor de tramvai pe strada Aurel Vlaicu până la Dancu este un exemplu sfidător al nepriceperii și dezinteresului primarului Chirica și a subordonaților săi - care au doar sarcina de serviciu de a fi mai proști și mai incompetenți decât șeful ierarhic. Și așa, de la el în jos, toți așchilopații cu studii făcute printre picături între un mic și o bere între cursuri și seminarii pășite, au ajuns azi „dom injiner” și cu pile de partid sau rubedenie sus pusă, au ajuns să conducă indirect viața multor semeni nevinovați.

Adică.... vinovați tot ar fi, dacă stăm să ne gândim că prostia sau nepăsarea lor a putut menține o asemenea pațachină ineptă precum primarul Chirica, iar mai înainte pe Gigi Sulă Tare (acu moale), sau moș Chiorpec Simirad, care au toți un numitor comun: șnapani care habar nu au de munca de administrare a unui mare oraș, ba chiar nici la Valea Lupului sau Holboca nu ar putea face față.

De ce invoc aici vina primarului care se crede Dumnezeu sau Gheorghe Dracu în acest oraș? Pentru că el, în calitatea pe care a avut-o de vo două decenii încoace - de la Director Tehnic al Direcției Tehnice când se credea „city manager”, iar apoi vițel primar, iar acum ditamai Bulibașă al Iașului, a format în jurul său o echipă pe măsura incompetenței și lăcomiei sale, numai oameni aleși pe sprinceană „unul și unul” care nu fac altceva decât își umezesc continuu limba și buzele să întrețină șezutul lui „șefu”.

Ei sunt adevărații vinovați direct, prin incompetența lor, dar ei sunt produsul acestui ticălos care nu are nicio apăsare despre pericolele la care expune atâția oameni.

Idioții – că așa îi voi numi generic – s-au apucat să deschidă șantierul spre Dancu cu fonduri europene, fără ca în prealabil, știind exact infernul ce va fi creat, să ia măsuri de construcție a unor variante ocolitoare viabile și confortabile care să asigure accesul spre și dinspre Dancu. Dacă această lucrare o aveau de făcut de la Ungaria spre vest orice țară – inclusiv Luxemburg, Malta, sau San Marino – nimeni nu s-ar fi apucat până nu era întocmit concomitent cu proiectul de execuție și un Proiect profesionist privind o cale de ocolire pentru mijloacele de transport pe acea porțiune și asta era făcută și reieșea direct din studiul de fezabilitate! Adică TREBUIE SĂ ȘTII CE SĂ CERI  ca să ai ceea ce vrei! O echipă de idioți inepți, atehnici și incompetenți, nu se gândește niciodată la cum să atenueze disconfortul locuitorilor, ci cum să le ajungă banii pentru furăciuni și matrapazlâcuri! Pe un idiot ca cel care își face azi nevoile în buda de lângă biroul primarului, nu îl interesează nicio secundă că sunt situații de viață și de moarte, când - cu bună știință – anulezi efectiv posibilitatea de a ajunge rapid și eficient Salvarea sau Pompierii către zeci de mii de concetățeni, doar că nu ai fost capabil să te ducă bostanul că trebuie să asiguri o variantă de ocolire a unui mare șantier ce se întinde pe mai mulți ani! Idioții nici măcar nu au întrevăzut posibilitatea ca și în condițiile când au fost idioți „din prima” și nu au făcut o variantă ocolitoare, ar putea să rezolve problema îngreunării traficului auto spre Dancu și invers, lucrând noaptea la proiectoare, ținând excavatorul pe banda de tramvai să decoperteze și să încarce moluzul în autobasculante, cu condiția ca și acelea să circule cu spatele tot pe mijloc, cu puncte dese de intrare și ieșire prin rampe balastate din 100 în 100 de metri. Eventual, cu 1-2 dirijori de circulație dotați cu câte o stație de radiotelefon să oprească pentru câteva zeci de secunde firul de trafic doar ca să permită autobasculantelor să intre și să iasă pe calea către excavator.  Noaptea, traficul rutier este redus aproape de zero, dar ei nu vor să plătească spor de noapte muncitorilor, că acei bani îi pot lesne băga în buzunar cu nenorocirile ce decurg.

Atâta i-a dus capul, ca să planteze un nevinovat de la Poliția Comunitară călare pe câini în intersecția cu strada de la podul Sfântu Ioan ca să te dirijeze spre Tomești (bă Chirica, să trăiești)! Evident că absolut toți participanții la trafic umplu de carne macră frigiderul primarului în disperare de cauză, iar marioneta din intersecție se scuză că el nu are nicio vină...

Idioții se fac că nu știu că pe strada Aurel Vlaicu – în curtea vechiului Abator – există două Centre de Dializă, unde sunt dializați peste 500 de oameni din tot județul Iași, iar viața lor este condiționată de ajungerea cu precizie la tura și ora fixă, iar prin Statut de funcționare, un centru de dializă este asimilat cu un spital privat care nu are altă posibilitate de a acorda ajutor în caz de infarct sau stop respirator, decât apelând Salvarea sau SMURD-ul! Iar la dializă, aceste cazuri critice sunt foarte frecvente. Când ajunge Salvarea? Cine are pe conștiință viața unor oameni care pot muri cu zile? Chirica? Idiotul ăsta care se crede Primarul Iașului? Zââât! Măcar cât ține șantierul pe Aurel Vlaicu ar trebui deschisă cale de acces de pe Splai Bahlui! Asta este treaba primăriei!

Ce fac locuitorii din Dancu, Holboca, Orzeni, Ruseni sau mai departe spre Cristești, Mânzătești, că nu știi că este închisă calea decât când ajungi lângă milițianul înjurat! Niciun panou de avertizare, nicio schemă ocolitoare în amonte, nimic! Este mai rău ca la Țărănoaia.

Criminalii fără vină își văd mai departe de prostia lor fără ca cineva să pară că are vreo apăsare sau vreo remușcare. Asta înseamnă să ajungă din prostie sau din ticăloșie, din indolență sau neinformare, doar idioți în fruntea unui mare oraș. Cum naiba doar în Moldova?

Răspunsul este unul singur: suntem mai proști! Mai proști că i-am lăsat, mai proști că răbdăm, mai proști că nu-i alungăm.

„Cel Mai Atehnic Director Tehnic” din Uniunea Europeană a ajuns Primarul Iașului.... Îl merităm cu prisosință, dar într-o zi, ar trebui aruncat de pe Unirea să își ia zborul spre alte zări.

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?