NEICUSOR DAN – MIELUL DREPTEI SACRIFICAT DE PASTELE CAILOR

djhfghgff

MOTTO: „Nicușor Dan trăiește cu prietena lui într-un apartament luat cu chirie... Nicuşor Dan s-a întors în România în 1998, de la un salariu de 2000 de dolari la un salariu de 60 de dolari.” (CAPITAL.ro, 27 februarie 2020)

............................................................................

Într-o geroasă duminică din ianuarie 2017, pe seară, se târa pe străzile Bucureștiului un miting lung și supărat, ca un miriapod cu 120 000 de picioare... mare de oameni... în mijlocul puhoiului de manifestanți, reporterii de teren veniți de peste hotare au depistat rapid un personaj bucălat, cu o guriță fără buze, cu fesul tras pe ochi, ducând pe brațe un maldăr de pelinci, de toate felurile și de toate culorile... numai că nu erau doar pelinci, așa, la oha! ci înăuntru moțăia un copilaș de șase luni. Un copilaș de + 6 luni la o temperatură de -6 grade...

 

Ca să-l remarci pe Nicușor Dan Daniel într-o adunare de câteva zeci de mii de glugi, canadiene, fesuri și fulare, ar fi trebuit:

  1. să ai ochi de acvilă... sau
  2. să-și fi regizat dânsul apariția „pe sticlă” -punct ochit, punct lovit..

Ca de obicei, eu pariez pe varianta a doua. Cu un zâmbet pe cât de larg, poate oferi publicului o guriță așa de mică, dânsul a dat și un scurt interviu cu privire la ideea năstrușnică de a-și plimba copilașul pe la proteste: „...Am fost cu ea la Roşia Montană, am fost la tribunal, îi creez amintiri...”.

Din câte îmi dau seama, Nicușor Dan zicea că-i crează amintiri cu TRIBUNALUL unei fetițe de câteva luni... tristă copilărie...

Eram la începutul lui 2017... și nici bine nu se așternuse praful peste sacii cu voturi de la parlamentare, iar cei care s-au dat cu schiurile în ziua votului erau în stradă, supărați că de ce a votat lumea cum a votat, când tânăra și supărata democrație românească a fost zguduită de trei evenimente...

Primul eveniment seismic a fost produs , pe 30 ianuarie 2017, de știrea că AEP ar fi sesizat Parchetul General pentru finanțarea ilegală a USR. Cu siguranța-i binecunoscută în comunicarea publică, Nicușor Dan a ieșit prompt și ne-a lămurit:

„Realitatea pe care o construiesc politicienii interesaţi de amnistie şi graţiere şi cutiile lor de rezonanţă din presă e demnă de Alice în Ţara Minunilor. După ştirile potrivit cărora câinii primesc bani pentru protest, notiţa că USB/USR ar fi fost sponsorizată de persoane fără adăpost nu mai miră pe nimeni. (...) Nu există nicio anchetă care să vizeze finanţarea USB/USR, aşa cum se susţine în mod fals în notiţa publicată azi pe site-uri de news şi în emisiunile unor televiziuni. Toate acuzaţiile absurde aduse USR demonstrează un singur lucru, că le este frică”.

Numai că, pe 11 februarie 2017, a venit comunicatul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, care ne-a lămurit și mai bine decât ne lămurise Nicușor: „Pe rolul Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a fost înregistrat la începutul acestui an un dosar având obiectul menţionat de dumneavoastră, fiind începută urmărirea penală cu privire la faptă, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de delapidare, spălare de bani şi conflict de interese” Aoleu! cetățeni, am simțit așa, ca și cum aș fi asistat la hărțuirea sexuală a celei mai pure mișcări de pe FACEBOOK... a fost tare neplăcut, credeți-mă...

Al doilea cutremur s-a produs pe 5 februarie 2017 , când Nicușor Dan, cel care n-a ratat nici un protest din fața Guvernului și nici un marș la -6 grade Celsius, a dovedit într-o conferință de presă că habar n-are pentru ce demonstrează. Asta este foarte rău, pentru că, pe această cale îi va „crea” sugarului din brațe amintiri deformate despre amnistie, grațiere și Ordonanțe de Urgență... adică, mai pe scurt, o traumă ireparabilă... Iată secvența:

„Ăaăăăă... (dă din cap, se legănă ușor...n.n.) ...eeee...ăăăă... adică... în ultimele zile ne-am concentrat foarte mult peee... ăăăă ... pe chestiunea Ordonanței de urgență ăăă... îîînnn... pe proiectul de lege privind grațierea... ăăăă... (închide ochii și pare a avea niște crampe, n.n.) chestiunea ...ăăă... eliberării... reducerii pedepsei pentru... unii peste 60 de ani...”

Din off, se aude vocea unui reporter: „S-au eliminat, nu mai este acea prevedere cu peste 60 de ani, au rămas doar cei care au copii în creștere și femeile gravide!” Nicușor Dan, scutură puternic din cap, ca și cum se străduiește să nu adoarmă, apoi zâmbește stânjenit și dă din mâini: „...o săăă... o să revin cu răspunsul la întrebarea asta...” Nemiloasă, intervine vocea aceluiași reporter: „Cereți retragerea unui proiect despre care, până la urmă, nu știți prea multe?” Nicușor privește pierdut, în gol: „Cerem să retragem un proiect despre care colegii mei au dat argumente... ăăă... pentru care... ăăăă... este nociv pentru statul de drept...”

Dar România n-a fost prea impresionată de diluarea de substanță, în direct, a acestui lider galactic și a continuat să-și pună speranțele în el...

Și, în fine, a venit și a treia zguduială, determinându-ne să luăm televizorul în brațe, ca să nu cadă grămadă sub undele seismului, precum Baconschi sub farmecele doamnei Udrea. Deoarece declarația de avere a vajnicului militant, pe înțelesul tuturor, a arătat următoarele : terenul de 7 460 mp, de la Predeal, a fost cumpărat , în parte, cu niște bani pe care i-a obținut din vânzarea de părți sociale dintr-o firmă, numai că vânzarea s-a făcut la un an după cumpărarea terenului... întrebat ce a făcut cu un mizilic de peste o sută de mii de euro, care nu ieșea la socoteală, Nicușor Dan nu și-a adus aminte cum a cheltuit banii... „Restul de bani? Am vândut nişte părţi sociale dintr-o firmă pe care o deţineam, cu un an înainte, «Atlas computer», aveam nişte părţi sociale. Această firmă a fuzionat cu o altă firmă «Proca». Doar pe acele părţi sociale am primit 150.000 de euro.... Nu-mi aduc aminte ce am făcut cu banii" (12 februarie 2017, ȘTIRI PE SURSE.ro)

Pe 30 mai 2016, însă, Nicușor se confesase mai bogat băieților de le RISE PROJECT.ro:

„Eu nu sunt un om sărac. Am avut o firmă de calculatoare pe care am vândut-o cu vreo 200.000 de euro, chiar înainte de criză, parcă prin 2006. (...) Până am vândut firma asta de calculatoare, toți banii mei s-au dus aici. După asta, am avut tot felul de urgențe personale și nu mi-am cumpărat locuință.” Deci, tot nu știa ce anume a făcut cu banii (nu 150 000 de euro, ca în declarația publică din 2017, ci 200 000 de euro potrivit declarației de atunci... dar cine se mai împiedică astăzi în 50 000 de euro! Și nu putea spune care au fost „urgențele personale” în care s-au scurs banii...

Cred că ați citit deja informația sfâșietoare că Nicușor Dan Daniel, care trăiește săracuʹ, într-un apartament cu chirie, „...s-a întors în România în 1998, de la un salariu de 2000 de dolari la un salariu de 60 de dolari.” E scrisă în februarie 2020, nu la începutul anilor 2000 când știrile despre Nicușor erau sporadice. Special am pus-o pe fronton, ca să nu o ratați. Și acum, comparați informația de mai sus cu realitatea simplă și mărturisită în direct de către Nicușor, cum că nu-și amintește ce anume a făcut cu un mărunțiș de 100 000... 150 000...200 000 de euro... asta ca să vedeți, prieteni, cam pe ce cantitate de prostie colectivă mizează atât candidatul PNL+USR+PLUS+PMP cât și presa care-i face reclamă.

Ei bine, prieteni, acest tată responsabil, care-și plimba sugarul prin tribunale și pe la manifestări cu vuvuzele la Polul Nord, vrea acum să fie Primar general în Capitală... sigur, el a mai vrut și altă dată, dar fie avea o susținere cam fragilă, fie a făcut greșeala de a o ușui pe doamna Gorghiu, când aceasta i-a propus „să-și unească forțele” în 2016. Așa că nu i-a ieșit. Dar acum are toate șansele să-i iasă!

Pe 5 iunie 2020, candidatul la Primăria Generală a Capitalei, Nicușor Dan, a ținut o conferință de presă, în mijlocul străzii, în Prelungirea Ghencea, hodoronc-tronc, la un pupitru transparent care abia putea susține câteva microfoane. La câțiva pași de „conferențiar” treceau diferite autovehicule, cetățeni cu copii de mână urcau în și coborau din mijloace de transport în comun, și, în general, toată lume își vedea de treabă. N-am înțeles ce anume căuta acolo viceprimarul Bădulescu Aurelian, cărând un dulap, deoarece Nicușor Dan părea că știe să se facă de râs și fără ajutor extern.ggfsrioiu

Și-abia începe, prieteni... abia începe... Multe lucruri, în biografia „salvatorului” nostru sunt, după cum se vede, mai nebuloase ca Nebuloasa Andromeda... Dar cu Nicușor Dan, fiți convinși că vă vor sfătui să votați, direct sau voalat, următorii: Mihai Șora & nevasta, Andrei Pleșu, Lia Bugnar, Tudor Chirilă, Gabriel Liiceanu, Oana Pellea , Dan Perjovshi, Victor Rebengiuc, etc... adică floarea intelectualității autohtone de dreapta, că de stânga cică nici nu există. Asta ca să nu vă mai conducă mânjiții și corupții... și să aveți o Primărie Generală de Maici -Tereze.

Atunci, amănuntul celor 100 000- 200 000 de euro rătăciți în memorie nu va mai conta. Pierderile de substanță ale candidatului, în direct și la ore de vârf, precum și găurile negre din discursul acestuia, nu vor conta nici ele. Nici inactivitatea crasă în Consiliul General al Municipiului București... Deoarece, ca de obicei, propaganda va fi mai tare decât realitatea.

 

LUMINITA  ARHIRE

De niște ani buni, propaganda ne învață să trăim într-o iluzie. Și văd că-i iese!

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?