NAZISMUL REDIVIVUS !

jfhfhfjj

 Istoria este imprevizibilă de cele mai multe ori. Iată, după 79 de ani, Rusia este pusă încă odată să lupte contra fascismului și nazismului în adevăratul sens al cuvântului. Dar, ce să vezi, combatanții s-au schimbat; dacă în 1943, în tabăra naziștilor erau țări mari, precum Germania, Italia, Japonia.

 Acum numărul țărilor care susțin - voalat sau nu - nazismul în stare pură, a crescut, trecând în cealaltă barcă țări care  se declarau anti-nazism și își făceau un titlu de mândrie din asta (SUA, Marea Britanie, Franta, Polonia, chiar și România).

Dacă însuși Israelul își permite să susțină voalat nazismul, prin marioneta Zelenski, în Ucraina, ce ne mai miram? Ironia sorții face ca cele mai consecvente țări în raport cu nazismul în ultimii 100 de ani, sunt Rusia (anti-nazism) vs Germania, Ucraina, Italia (pro-nazism). Dacă în 1989, prima parte a războiului rece a fost câștigată de SUA si Occident, prin șantaj și spionaj la cel mai înalt nivel, bazându-se pe doctrina „dezbină și distruge” (vezi URSS, Iugoslavia, Cehoslovacia), se pare că acuma raportul de forțe este din nou echilibrat și tinde să se dezechilibreze în sens invers, cu cât mai mare este apropierea între China și Rusia. Istoria nu se repetă, dar evenimentele se pot asemăna între ele. Hai să ne amintim de „expediția” in Vietnam a americanilor, sau în Afganistan, unde au intrat triumfatori, ca și rușii și au ieșit cu „coada între picioare”; credeți că este posibil să se întâmple la fel pentru americani și în Ucraina? Sigur că da, chiar este aproape previzibil.

De mii de ani, în istorie nu există urcuș fără coborâș, iar marile imperii au pățit-o, marile regate au pățit-o, SUA și Occidentul de ce n-ar păți-o?

Există însă o mare diferență: mai de mult nu era mass-media, sau nu era așa dezvoltată, astfel neputând fi introdusă psihoza în masă  - lucru care azi nu face altceva decât să lungească „boala” americanilor și occidentalilor.

Idei asemănătoare erau - și chiar au fost puse în practică - de Germania hitleristă, conform destăinuirilor lui Hans-Frank, juristul-sef al Germaniei naziste la procesele de la Nurberg. Citez: „Doctrina noastră a fost simplă, am băgat frica în oameni și apoi ei au făcut tot ce am vrut noi!” Nu vi se pare cunoscut cu ceea ce se întâmplă în zilele noastre?

Stimați prieteni, istoria este făcută de oameni și cu oameni, deși de cele mai multe ori plătesc cățelușii mai mici în locul dulăilor mai mari. Marii oameni politici mondiali nu au fost respectați de către susținătorii răului și anarhiei - pe timpul vieții lor - abia după moartea acestora istoria i-a ridicat la rangul care li se cuveneau. Exemplele sunt multe dar cea mai elocventa acum este acerba și disperata propagandă  anti-Putin. Oare ce părere va avea istoria despre Putin peste câțiva zeci, sau sute de ani ?

„Men sana in corpore sano”!

CIPRIAN TOMA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?