NATIONALA BASISTILOR

jkghjkfhfdhg

Mă uit și mă minunez cum se învârt în jurul cozii oamenii grei din fotbalul românesc. Nu, nu la cei care stau acum pe fotoliile tip tron de la Federație, ăia sunt grei ca și carnea de porc, ca brâulețul, sau ca plumbul la undiță. Mă refer aici la foste și autentice glorii care trăiesc încă și văd blazați cum politicul și-a băgat coada și în sport – în toate sporturile – dar fotbalul îi pasionează pe mulți și aici am ajuns ciuca bătăilor. Auzi, bă Ciucă? Ciuca bătăilor!

De la început, de când după Daumm, neamțul german care chiar ne-a adus Daumme, când a fost Rădoi să conducă Naționala, am știut că e o șușă de a lui Burleanu&Stoichiță, că suma grandioasă oferită finului lui Gigi conține și bara-bara cu paraîndărăt!

Pe Burrleanu îl doare în Curtea de Apel pe ce loc ajunge România în clasamentul FIFA, sau în ce secol se va mai califica la vreun campionat internațional.

Politic, a rămas forțat la conducerea FRF, cu complicitatea unor nemernici de la cluburile din Liga 1 care credeau că numai cu Burleanu pot primi lovele negre și răpănoase din drepturile de televizare. Ăia sunt bani care se scurg discret în buzunarele popești ale unor trepăduși puși tot politic la unele cluburi precum Poli Iași, spre exemplu și de aici s-a făcut totul politic pentru ca unul ca Ionuț Lupescu sau Gică Popescu să se lase păgubași de a mai candida la funcție. Când este evident că „jocurile sunt făcute”, când mafia din politică câștigă cu STS-ul și alegerile parlamentare sau prezidențiale, e clar că nu te mai bagi ca să te compromiți în fața unui trepăduș paralel cu fotbalul, ca și statul băsisto-johannist.

Rădoi a fost doar un papagal umflat cu pompa de un ProTv de exemplu, care câștigă bani frumoși din drepturi exclusive și face la rândul ei un PR cvasimascat FRF. În acest cor au intrat și alte televiziuni murdare de fotbal, precum Prima Tv. Ăștia transmit direct și subliminal interesele bulangiilor Burleanu&Stoichiță.

Am știut 99% că Rădoi va da chix la Națională. Un fost jucător bun, dar nu un mare talent, un mingicar pupător de cur al lui Nașu pe timpul vieții fotbalistice, a dat-o în bară și la FCSB, apoi a dispărut o vreme afară, iar când a revenit la Naționala Mică, a făcut treabă că a avut o droaie de tineri fotbaliști talentați, pe care a știut să-i mobilizeze, dar fără a le băga în cap mare lucru despre tactici sau despre scheme imbatabile. Providența ne-a adus în semifinale, dar atât! Mai mult, nu a știut antrenorul să le arate și să-i învețe pe jucători. Însă ăștia l-au transformat într-un Mare Succes, așa că le-a permis chixurilor Burleanu&Stoichiță să-l ridice iute pe piedestal.

Ideea era asta: „bă, nu știu cât mai rezistăm noi pe funcții aici, dar cât mai stăm, să facem lovele purcoi din bani onorifici de la FRF”. Adică să găsim un antrenor puriu, golănaș, prostuț, infatuat, care se crede pe val, dar care să fie dispus să facă bara-bara cu noi! „Țin să fie, țin să fie?” Păi Rădoi, Mutu, Edi Iordănescu, se potrivesc de minune profilului.

Rădoi a dat chix, banii i-a luat conform contractului, că a strâns din dinți și din fese și l-a dus până la capăt, în ciuda catastrofelor obținute, așa că lumea a fost mulțumită.

Teatrul s-a jucat de ochii proștilor, că totuși Rădoi de abia acum „s-a copt” și va face rahatul praf, bla, bla, bla...

După ce Mirel s-a hotărât să se tragă cu mașinuțele sale cumpărate cu juma de milion de euro – că golanu are bani curați – a început teatrul cu „urmașul”.

Și dă-i cu circul. Hagi nu, Petrescu Nu, Lucescu jr. nu, Boloni, nu! Jigodiile s-au tras cu avionul pe banii FRF, au avut „city-break”-uri faine, pentru a crea senzația că muncesc cu spor. Mă mir că nu s-au dus la mormântul lui Titi Teașcă sau la cel al lui Angelo Niculescu să se roage să iasă afară și să preia Naționala.

Tactica e vizibilă și pentru proști. Apelezi la oameni pe care știi sigur că te vor refuza, le dai șah ca ulterior să le închizi gura și tu ai omul pe care presat de timp, îl scoți din mânecă în ultimul minut! Că „omul” lor ȘTIE și așteaptă liniștit. Că e Mutu, că e Edi Iordănescu, sau Murinho, vom vedea...

De ce nu vor oamenii de valoare să antreneze azi Naționala?

 Pentru că nu vor să fie compromiși la o adică de boicotul subteran al ticăloșilor Burleanu&Echipa! Atâta vreme cât aceste două lepre puse politic cu mâna tremurândă de oboseală de al de Ponta cu Băsescu doar pe criteriul că „oamenii noștri controlați de noi” trebuie să fie puși în toate macazurile, NIMENI dintre oamenii de valoare nu vrea să fie selecționerul Naționalei! Nimeni nu vrea să se lase să i se frângă gâtul de niște ticăloși, pentru că mafia lucrează subtil, dar sigur, așa că poți fi compromis pe viață.

Niciodată  Un Petrescu, un Șumudică, un Gică Hagi, Răzvan Lucescu, etc nu va accepta să dea înapoi un singur cent muncit cinstit unor viitori pârnăiași precum Burleanu și Stoichiță!

Ăsta e adevărul, tovarăși!

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?