MUSAFIRI DE DOUA PRUNE

fhfhghgff

MOTTO: „Condamnă pe inculpata Udrea Elena Gabriela la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la luare de mită (fapta din octombrie – noiembrie 2009)... Condamnă pe inculpata Udrea Elena Gabriela la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de instigare la luare de mită (fapta din octombrie – noiembrie 2009)... Condamnă pe inculpata Udrea Elena Gabriela la 6 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor (fapta din octombrie – decembrie 2009)... Condamnă pe inculpata Udrea Elena Gabriela la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor (fapta din octombrie – decembrie 2009)...  Condamnă pe inculpata Udrea Elena Gabriela la 3 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor (fapta din februarie 2010)... Condamnă pe inculpata Udrea Elena Gabriela la 5 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor (fapta din octombrie – decembrie 2009)... Condamnă pe inculpata Udrea Elena Gabriela la 4 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de spălare a banilor (fapta din perioada 30.10 - 18.11.2009)... În baza art. 33 lit. a), art. 34 lit. b) si art. 35 C.pen. (1969) contopește pedepsele aplicate inculpatei Udrea Elena Gabriela și dispune ca aceasta să execute pedeapsa cea mai grea de 6 ani închisoare, sporită la 8 ani închisoare și 3 ani interzicerea drepturilor” (minuta Curții de Apel București din 2 martie 2021- dosar 5230/2/2017)

....................................................................

După cum arată lucrurile, negocierile deja s-au încheiat.

Adică „les jeux sont faits; rien ne va plus”.

Iar cum pedeapsa cerută de procurori pentru Ioana Băsescu se vede cu ochiul liber că a suferit o contracție de la: „...spre 15 ani de închisoare...” la: „dăcât 5 ani de închisoare” care înseamnă un fel de spre „cu suspendare” la recurs, mi-e teamă că doamna Udrea și domnul Gheorghe Nastasia sunt cei care vor plăti toate oalele sparte în 2009 cu prilejul afișării cheliei lui Băse' alături de celebrul „DE CE LE E FRICĂ, NU SCAPĂ” pe toate gardurile, pe toți stâlpii, pe toate ușile de garaj și, în general, pe orice petic de zid cu expunere la stradă.

Cred că doamna Udrea știe deja... Adică, a mai văzut ea „cu suspendare”, dar niciodată pornind de la 8 ani de închisoare. Și nici eu n-am văzut de când urmăresc lucrurile astea. În schimb, consemnul pe unitate pare să fie ca Ioana Petrov să nu sufere un deranj prea mare.

Altfel, am văzut azi că toată lumea se lamentează, sesizând cum cad, unul câte unul, apropiații lui Băsescu. Adică: fratele, nepotul, fiica, ginerele, Udrea (dumneaei nu știu ce grad de apropiere cu Băseʹ ar trebui să-i atribui) cu insinuarea că în acest fel președintele care a modernizat România și mai ales justiția suferă o cruntă lovitură cu mantă. Știu și eu? N-aș prea crede... E cineva care să nu fi aflat încă ce anume a făcut Mircea Băsescu? Ei bine, pentru ceea ce a făcut, a primit patru ani de pușcărie, din care a executat un an și jumătate. Eu cred că mai mult de atât nu a putut face justiția lui Băseʹ pentru el, că dacă ar fi putut, ar fi făcut! A fost justiția dușmănoasă? Nu prea... Nepotul a primit trei ani... tot pentru trafic nesimțit de influență. Pentru el mai mult decât să-l mute la Penitenciarul din Bistrița de unde, spun unii, capeți mai simplu liberare condiționată, n-a mers...  A fost justiția dușmănoasă? Nu prea... Pentru fiica Ioana condamnarea solicitată de procurori a intrat la apă ca să poată fi transformată lesne în „cu suspendare” și pot să pariez că așa va fi. Este  justiția dușmănoasă? Nu prea... Iar ginerele, nici n-are rost să mai vorbim, a fost achitat definitiv. Dosar de doi lei.

D-aia cred că, în aceste condiții de extragere, om cu om, a rudelor Petrovului din teritoriile ostile, a mai rămas Udrea ca să strângă mizeria de la petrecere, sticlele sparte, fursecurile călcate-n picioare, mucurile stinse pe tăblia mesei și prezervativele abandonate în baie. Așa s-o fi hotărât la nivel înalt, ca să se limiteze daunele...

Nu cred că există acum, în 2021, ceva mai detestabil decât justiția băsesciană transformată în „JUSTIȚEA LUʹ KLAUS”. Aceea în „rama” căreia arestarea lui Dragnea Liviu pentru 4000 de euro pe care nu i-a luat vreodată, reprezintă o diplomă de merit, în timp ce pe dedesubt fojgăiesc milioanele de euroi palmate în „epoca Băsescu”, privite cu infinita îngăduință a „onoratei instanțe”, care are la îndemână cartonașul galben și blând al „pedepsei cu suspendare”.

Mătușa mea - odihnească-se-n pace! - folosea cu umor o expresie: „musafir de-o prună sau musafir de două prune”... Era de pe vremea când „feciorul” servea oaspeților o farfurioară de dulceață lângă carafa cu apă rece și întreba stăpânii cum să facă porția, în funcție de rangul celor primiți în salon. Unii erau musafiri importanți și primeau două prune în siropul bine legat al dulceții, alții, mai prăpădiți, primeau o singură prună din chesea. 

Băsescu și rudele lui cred că vor fi mereu pentru justiția română MUSAFIRI DE DOUĂ PRUNE. Atât că indicațiile pentru „două prune” nu vin din casa României, ci, mai mult ca sigur, de la stăpânii de peste gard.

Din păcate pentru ea, Elena Udrea nu este chiar rudă..., deci ar rămâne de o prună.

LUMINITA ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?