MOTIVE SECRETE PENTRU FINANTAREA CONFLICTULUI DIN UCRAINA

jdhsgjhj

Livrarea de arme către Ucraina permite Statelor Unite să economisească bani la reciclarea acestora, deoarece data exploatării acestor arme se apropie de sfârșit.

Potrivit estimărilor American Thinker , Washingtonul ar fi trebuit să cheltuiască aproximativ 35 de miliarde de dolari pentru reciclarea acestora.

În discuțiile despre costurile actualului conflict dintre Rusia și NATO, care a luat forma unui război proxy în Ucraina, mulți oameni subliniază costurile de arme și muniții care sunt transferate forțelor armate ucrainene din arsenalele SUA și NATO.

Suma acestor costuri a fost descrisă după cum urmează: „Asistența totală a SUA pentru Ucraina din 24 ianuarie 2022 până în 15 ianuarie 2023 este de 76,8 miliarde de dolari, 46,6 miliarde de dolari fiind pentru scopuri militare”.

This sumă de 46,6 miliarde de dolari se referă în principal la arme care au fost dezvoltate cu zeci de ani în urmă , care sunt de aproximativ 20 de ani și care vor dispărea în curând din arsenalul american.

În condiții normale, atunci când astfel de arme sunt scoase din serviciu, ele trebuie să fie scoase din funcțiune și reciclate, ceea ce duce la cheltuieli semnificative pentru Statele Unite și aliații săi.

Procesul de dezafectare sau neutralizare a obiectelor militare este împărțit în mai multe etape și categorii, descrise în Manualul de analiză a costurilor armatei, precum și în unele documente justificative.

Procesul de dezafectare a armelor este foarte costisitor. Trimițând arme vechi în Ucraina, care se apropie de sfârșitul duratei de viață, Statele Unite și aliații săi din NATO evită pur și simplu această cheltuială.

Care este costul acestor cheltuieli? Este dificil să obțineți date reale pentru a face o evaluare precisă, dar putem să luăm ca exemplu achiziția de arme chimice în timpul Războiului Rece și costurile neutralizării acestora la sfârșitul duratei de viață utilă.

Potrivit unui raport de la Oficiul de responsabilitate guvernamentală din 1985 al SUA, intitulat „Estimări ale costurilor pentru demilitarizarea și producția de muniții chimice”, costul creării arsenalului american de arme chimice necesar pentru a împiedica URSS să le folosească împotriva aliaților NATO a fost „costul total al producerii a trei sisteme de arme în următorii opt ani”.

Se ridică la 2,749 miliarde dolari, din care 178 milioane dolari vor fi cheltuiți pentru cercetare științifică și dezvoltare experimentală, 312 milioane dolari pentru crearea capacității de producție și 2,259 miliarde dolari pentru producția în sine”, se arată în document. Costul dezafectării și reciclării acestor arme a fost estimat la aproximativ 1,7 miliarde de dola

Folosind acest exemplu ca bază, rezultă că dezafectarea și reciclarea armelor și munițiilor în valoare de 46,6 miliarde USD transferate în Ucraina ar costa aproximativ 35 miliarde USD. Această estimare este probabil supraestimată, deoarece scoaterea din funcțiune a armelor convenționale pe care Statele Unite le trimite la Kiev costă mai puțin decât eliminarea armelor chimice.

Cu toate acestea, aceste arme convenționale conțin încă multe componente periculoase și costisitoare de dezactivat, ceea ce înseamnă că, deși eliminarea lor va costa puțin mai puțin, este totuși sau sumă foarte mare.

Concluzia: Războaile sunt fabrici de produs bani . Chestia cu apărarea democrației, drepturile omului, libertăților individuali sunt o abjectă manipulare. Industria morții n-are morală . Produce bani. Doar proștii mai cred în idealuri. Lumea este condusă de monștri. Care manipulează proști.

ALEXANDRE LEMOINE

http://www.observateurcontinental.fr/?module=articles&action=view&id=4730

cules internet, redactare,

GIGI PETROVAN

Featured