MORTUA (ÎN) EST

sdfhgisgdc

 ‘Neața! Lunea dimineața. Am aflat de la RTV o veste care trebuie neapărat să o împărtășesc cu voi. Putin e mort!

Deci, nu operat de cancer, bolnav de parkinson, gâlci, nu i s-a extras doar un testicul, buba neagră, melancolie blegoasă, ori cine știe ce infecție cu ecoli. Nu frate! N-are rost să ne mai încurcăm în detalii. Cică,  Putin e mort și evident „Vive la liberte!”

Faza tare vine abia după vestea stingerii din viață a dictatorului, criminalului, banditului de la Kremlin. Apare și titlul: Cum explică specialiștii (?!) aparițiile publice?! Prima întrebare care îți vine în minte e „specialiști în ce?” Treci peste și în timpul calupului de publicitate, te gândești ca profanul: Să vezi că l-au împăiat rușii pe Putin și l-au pus în geam, precum nepoții pe mamaie, ca să îi ia pensia, după ce face cu mâna, chipurile, poștașului.

În fine, ajungi la concluzia logică, că l-au proțăpit cumva în geam, i-au legat mâinile cu niște sfori să poată să îi facă politicos poștașului cu mâna, să creadă fraierul că îl salută și îi oferă o dulceață, deși el va refuza, că are diabet și după publicitate, vin „specialiștii” în morți vii, cu explicații și ipoteze.

Primo: Putin are un frate geamăn ținut la secret!? Și viața e nedreaptă, că ukrainenii și lumea civilizată trebuie să lupte cu doi Putini.             Secundo: Are o sosie pe care o manevrează  oligarhii ruși?! Și iar, viața e nasoală, că acolo, în terifianta dictatură rusească, nu poate nimeni să spună adevărul, ca aici, în democrația noastră.

Tertio: Filmările cu Putin proaspăt, sunt vechi, făcute pentru a servi tocmai în astfel de momente!? Și viața e nasoală în continuare, că dacă „Ferească Cel de Sus”, nu învinge Ucraina, ne-am ars, că urmează Europa!

Bine că momentul și cauzele decesului lui Putin sunt necunoscute și a murit pe șest, altfel, cine știe ce mai ieșea?!

Eu vă spun: Scenariile lui Emir Kusturica, alea cu „Underground”, „Pisica Albă, Pisica Neagră” sunt doar fake-uri artistice, față de ce scot televiziunile de știri din România, astea de „mainstream”, cărora războiul pare să le priască.

Ah! Și la A3 erau imagini în care ucrainenii doborau avioane rusești la greu, precum sparge spectatorul semințe la peluza de pe Dinamo, acum retrogradă în Divizia B. Barem acum au precizat că e un joc video!

Urmează gRadu Tudor!

GOGU ORLANDO

Tags

Comments

Add new comment

Restricted HTML

  • Allowed HTML tags: <a href hreflang> <em> <strong> <cite> <blockquote cite> <code> <ul type> <ol start type> <li> <dl> <dt> <dd> <h2 id> <h3 id> <h4 id> <h5 id> <h6 id>
  • Lines and paragraphs break automatically.
  • Web page addresses and email addresses turn into links automatically.

Featured

JIGODIILOR !

Ne-ați momit si chemat la oraș, ne-ați spus ca trebuie sa apreciem confortul... tehnologia... acum ne spuneți ca trebuie sa reducem confortul, ca suntem prea mulți... eram 23 mil in 1989... si aveam loc toți... azi nu suntem nici 16 mil, dar suntem în plus...