MONSTRUOASA COALITIE A PARAFAT PE VECIE CRIMA CU PREMEDITARE ÎMPOTRIVA IESENILOR!

dgygy

De câți ani strig eu și dezvălui crima cu premeditare împotriva ieșenilor printr-o moarte lentă, perfidă, făcută cu bună știință de criminalii Nichita și Chirica. prin călăii lor „de casă” CONEST și alte firme care au livrat parandărătul înainte de execuția lucrărilor ?! Cu siguranță că se împlinesc deja două decenii, de pe vremea când nulitățile care au condus și conduc Primăria Iașului, au „descoperit” pavajul cu „biscuiți” colorați din beton presat așezat pe un pat de nisip de 10 cm...

În călătoriile lor dese de weekend și vacanțe prin Europa civilizată, „edilii” au văzut că mai toate trotuarele din orașele UE, erau pavate estetic cu pavele colorate, de cele mai multe ori cu bun gust, respectând modele create de arhitecți. Simplitatea soluției tehnice și de execuție a declanșat imediat în mințile puse pe căpătuială ușoară, achiziționarea unor mașini de fabricat pavele.

De când am văzut și am intuit de la începuturi cum prinde viteză soluția pavajului pe nisip, mi-am dat seama imediat că în câțiva ani – maximum un deceniu – Iașul va deveni o insulă de aer intoxicat, infestat cu particule fine de praf în exces, care odată combinat cu fumul scos de țevile de eșapament și gazele nearse, va fi o otravă puternică și perfidă ce ne va otrăvi aerul, concomitent cu tăierea și restrângerea vegetației și a zonelor verzi, izvorâte din ura incompetenților ce ne conduc față de frunzele căzute toamna din copaci.

Am scris doar pe blogul meu zeci de articole pe această temă, m-am adresat Presei Locale, dar care în tembelismul ei proverbial și a cârdășiei criminale cu ucigașii aerului curat, a ținut sub tăcere Adevărul!

Hai să vă explic încă o dată DE CE  pavajul este nociv: pentru că este executat prost, de ageamii care abundă și în Administrație, dar și printre constructorii ce au încasat milioane de euro ușor, fără mare efort, cu condiția șpăgii paraîndărăt.

Și „afară” se fac pavaje pe nisip, doar că acolo acum s-a constatat nocivitatea lor și s-a trecut mai nou la înlocuirea pavajelor cu straturi subțiri de covorașe asfaltice executate „la rece”, amprentate, cu diferite modele și culori de vopsea de marcaj rutier, unele chiar imitând pavajele.dhghdgfgf Canadienii au inventat șabloanele pentrui asfaltul amprentat, dar și tehnologia de colorare a acestui pavaj asfaltic. Nu este cu nimic mai prejos sau mai puțin estetic, doar că se elimină total sursa de praf fin inhalat de trecători. Am scris aceste lucruri de mi s-a urât, doar, doar, ca ONG-uri de mediu sau o presă independentă care mai există ici și colo ar dori să facă un bine pentru viitoarele generații care se nasc și vor crește în cel mai poluat oraș al României, declarat chiar de UE, pentru că aici, la Iași, și-au dat mâna murdară pe sub masa acoperită cu catifea - pentru a scoate nani negri și criminali cu orice preț - Mihai Chirica, ce  este cunoscut de ieșeni sub renumele de Primarul Criminal, nu doar pentru uciderea teilor de pe Ștefan cel Mare și Copou, dar și pentru că el este de facto autorul moral și real al pavimentului excesiv în tot orașul, pentru obținerea de foloase necuvenite.

Să vă mai spun un aspect, pe care de asemenea l-am făcut public în încercarea mea disperată de a atrage atenția organelor în drept să cerceteze și să intervină, de la Inspectoratul penru Control în Construcții unde sunt încadrați tot niște nulități profesionale care servesc Sistemul și până la SRI sau Poliție, carte se fac că nu văd realitatea și întorc capul în mod criminal, deși se sinucid și ei lent și ucid și pe copiii lor veniți pe lume în orașul ucigător.dhsghgf

Pavajul pe nisip se montează conform unor prescripții tehnice foarte riguroase, folosindu-se nisip de râu SPĂLAT și sortat, care se amestecă în procent de 3-4% cu ciment, pentru stabilizare. Adică, nisipul de râu se amestecă în betoniere la sediul fabricilor de betoane la modul uscat, fără adaos de apă ca în cazul betonului sau a mortarului și așa se așterne întins și se nivelează, după care se așează pavelele cu rosturi de 1-1,5mm, care la urmă se mătură cu același nisip stabilizat. Fiind higroscopic, cimentul atrage apa din atmosferă, ploi și zăpezi, iar el se întărește lent, transformându-se într-un fel de mortar slab, care având aspect de crustă, nu lasă particulele fine de nisip să devină praf zburător în atmosferă.

Trebuie să spun ieșenilor că de când s-a început pavarea trotuarelor și a aleilor din parcuri cu acest sistem de paviment, NICIUN constructor nu a folosit nisip de râu sortat și spălat și cu atât mai puțin acesta a fost stabilizat cu ciment! În primul rând pentru că acei constructori care au devenit oamenii de casă ai primarilor Nichita și Chirica, sunt „urechiști”, ei au învățat meserie după ureche, pe șantier lângă un șpriț de vin și o cinzeacă de la maiștri mai bătrâni ce nu au apucat să învețe și să execute pavimente. La facultate au lipsit la acest curs, preferând o bere „în Corpul R” sau la „Vânătorul”.

Aș dori - pentru a fi conrazis - să se ia probe din stratul de nisip de fundație de oriunde din oraș și să vedem în ce procent corespunde cu Proiectul (dacă o fi existat vreun proiect), sau cu prescripțiile tehnice de pavaj, iar tot ce nu corespunde, să fie considerat JAF al banului public și imputat lui Nichita și Chirica.

Ce au făcut practic firmele participante la jaf? Au folosit nisip „pufar” de Prut sau Jijia, scos cu excavatoare proprii direct din albia râurilor, fără să plătească niciun leu, dar decontând probabil la prețul pieții valoarea acelui nisip pe care l-au folosit fără să le pese că el conține o parte levigabilă excesivă, adică are un conținut mare de humus, care imediat ce se usucă, devine un praf zburător în particule fine care intră în plămânii ieșenilor!

Luați asta la o suprafață imensă care a devenit acum sursa criminală de poluare a aerului și aveți explicația DE CE Iașul este hulit și știut de toată Europa ca un loc irespirabil!

Criminalul Chirica ȘTIE  acest lucru, dar acum se face că ia tot felul de măsuri ca și frecția la piciorul de lemn, cu acceptul tacit al Agenției Mediului, al Ministerului Mediului și ridică din umeri a neputință. Costel Alexe este și el un criminal care a tăcut cu bună știință ca Ministru al Mediului!

Praful pavajelor executate prost în combinație cu gazele de eșapament excesive, sunt factorii criminali cu care sunt gazați ieșenii cu bună știință”

Toți se tem să recunoască adevărul, pentru că sunt vinovați și complici cu toții la această ucidere în masă!

Ieri, cică s-a votat și aprobat chipurile în Consiliul Municipal un „plan de măsuri”! care să combată poluarea, dar care în fond are menirea să ascundă și să abată atenția oamenilor de la CRIMA făcută în văzul lumii chiar de Primar și mașina sa DE VOT.

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?