MONEDA BOTSWANEZA, AR ÎMPACA PARTILE

jdjdhdhhb

 Pula e moneda din Botswana, valorează 0,39 lei, dar este și o stațiune turistică în Croația.

UE și celelalte state membre NATO au decis să sancționeze Rusia și pe „criminalul Putin” și au adoptat o sumă de sancțiuni economice și financiare. Au lăsat „nesancționate” tranzacțiile pe care respectivele state le au cu Rusia pentru hidrocarburi și gaze naturale.

La rândul lui, Putin, pentru că nu mai are ce face cu euro și dolari din cauza sancțiunilor economice, le-a transmis respectivelor state că prețul de livrare pentru hidrocarburi și gaze naturale îi va fi plătit în ruble, pentru că nu prea mai are ce face cu euro și dolari - evident și repetitiv.

Păi și noi de unde să luăm ruble? Au întrebat supărați și enervați autorii sancțiunilor? Păi tot de la noi, a zis „criminalul de la Moscova”, că îi dăm o valoare convertibilă în aur. Cu alte cuvinte, dacă vreți gaze naturale, cumpărați aur cu euro și dolarii, iar cu aur cumpărați de la noi ruble, cu care cumpărați gaze și petrol  - evident, de la noi.

Păi va fi hiperinflație de euro și dolari! Au zis supărați autorii sancțiunilor.

Nasol! Le-a răspuns Putin, preocupat și speriat de sancțiunile aplicate de occidentali și privind cu „atenție și îngrijorare” la ce va spune Cîțu cu privire la problemă.

Și ar mai fi o informație care completează tabloul sumbru al acestui război. Uniunea Europeană consumă de la ruși circa 150 de miliarde de metri cubi de gaze naturale anual. China are nevoie de 160 de miliarde de metri cubi anual și nu are nicio problemă să cumpere de la Putin. În plus, China nici nu se grăbește să scoată litera „Z” din alfabetul chinezesc, că nu seamănă cu litera latină de pe tancurile rusești din Ucraina.

Zicea un economist englez că este posibil ca litrul de benzină să ajungă la pompa de benzină occidentală, pe la 6 dolari litrul. Dar eu nu cred. Respectivul e doar un „putinist”, cel puțin așa zicea „presa noastră de ziare și de internet și de televizor”!

Problema e mult mai simplu de a fi rezolvată! Să accepte cu toții Pula și atunci va câștiga și Africa de pe urma globalizării.

GOGU  ORLANDO

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags