MMMMM.... UE!

dasdsgsfssdsf

« PNRR este un acronim pentru Planul Național de Redresare și Reziliență. De vreme ce titulatura în sine evocă redresarea, e limpede că planul e conceput pentru a salva o situație dificilă. Așadar, PNRR este un fel de plan de reorganizare a ţărilor membre ale Uniunii Europene, iar asta înseamnă că toate statele membre sunt în dificultate sau chiar în insolvenţă. Pe statele membre le paşte falimentul. Cauza este politica (iresponsabilă de-a dreptul) de „luptă” contra pandemiei cu împrumuturi nelimitate contractate de state - whatever it takes/quoi qu’il en coute.

Comisia Europeană, care a declanșat și a agravat criza economică aferentă pandemiei - sub cuvânt că luptă contra pandemiei (care continuă și azi, sub forma valului opt) - a luat discreționar și încălcând TFUE, nu numai rolul de gestionar al crizei sanitare și de contractor de seruri de „imunizare” care ne-au costat 78 de miliarde de euro aruncați pe fereastră, ci și rolul de administrator judiciar/lichidator al statelor insolvente și de finanțator care impune condițiile cheltuirii banilor, unele astfel de condiții fiind de natură a distruge democrația și caracterul social al statelor »membre. De aceea CE a aruncat în piaţă 750 miliarde euro, adunați din bani tipăriți de BCE și din taxele noastre ».

(extras din discursul pe care l-am susținut la conferința de ieri de la CCIR, intitulată “Indiciile macro-economice ale insolvenței sistemice”)

Notă suplimentară: accelași CE care ne-a băgat în insolvență cu „lupta” sa contra pandemiei, ne conduce încet, dar sigur, în faliment, cu „lupta” sa contra schimbărilor climatice și contra lui „Poutine”.

GHEORGHE  PIPEREA

Featured