MINTEA DE PE URMA

hgdfgfd

S-AU MAI DESTEPTAT ROMÂNII?

 

2014 - Alegeri prezidențiale organizate de PSD.

Câștigă reprezentantul #rezist. Cu toate astea, se reclama furt de voturi și proastă organizare în diaspora. Se cere demisia ministrului de externe și se fac plângeri penale împotriva lui, pe bază de cozi interminabile.

2016 - Alegeri parlamentare organizate de guvernul Cioloș.

Câștigă PSD-ALDE la un scor mare. Nimeni nu cere nimic pentru cozile din diaspora și nici nu apar tot felul de filmări cu „românii din diaspora umiliți”.

2019 - Alegeri europarlamentare organizate de PSD-ALDE.

Câștigă reprezentantii #rezist și apar din nou nemulțumiri pe bază de „umilința diasporei”. Se repetă istoria cu demisiile și cătușele.

În 2014 și 2016 am votat în România.

În 2019, am fost la consulatul din Madrid, dar nu am votat din cauză de multa lume și mai ales din cauza faptului că, concetățenii mei se așezau din nou la coada după ce-și exercitau dreptul de vot. Se întreținea „coada”, dar îți ofereau posibilitatea să mergi la vot „înaintea” lor, pe motiv că au destul timp la dispoziție. Puteam vota totuși, dar m-am încărcat de nervi și am renunțat să mai asist la circ. Și nu am fost singurul care a procedat astfel.

 Costel C.

român din diaspora

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?