METAFORE DE AUGUST...

DJHVYRF

Un august nuanţat...

August este luna mea. Toată.

O numesc „a mea” deoarece am apărut în această lume într-o zi luminoasă de august şi aşa o simt.

Ce are special?

Poate nu aţi remarcat că, lumina aurie de august este blând-liniştitoare, iar aprigul foc al lunii lui cuptor s-a domolit, îmbrăcând nuanţe de om resemnat.

Totul în jur este culoare şi candoare. Natura vine în întâmpinare cu belşug de fructe şi legume surâzătoare, permanent într-o aprigă întrecere.

Nu ştiu cum să aleg. Şi alung alegerile...

Vreau din toate, azi, acum!

Mă bucur copilăreşte privindu-mi palma care este neîncăpătoare pentru caisa auriu-parfumată, piersica pufos-dolofană şi mult aşteptata pară, dulce-acrişoară. Prunele verii mă privesc geloase că, le-am lăsat...în cealaltă palmă. Greu de ales.

Gândul îmi zboară, desigur şi la o felie răcoroasă din pepenele galben, care, deja s-a supărat pe mine deoarece...l-am programat pe mâine.

E feerie. Natura ştie să ne răsplătească atunci când o iubim.

Dealurile şi poienile pădurii strălucesc de nestemate florale în nuanţe care transmit iubirii că trebuie să existe. Tot viul pământului vibrează, la dorinţa de a cunoaşte şi acest sentiment, altfel va rămâne incomplet. Golul refuză completarea cu altceva.

Aici, în verdele naturii, privirea aleargă liberă fără îngrădiri impuse de convenienţe sociale. Chiar şi gândurile se prind într-o horă fascinantă sau se joacă de-a prinselea fugind bezmetic unul după altul. Nu întreabă dacă le doresc sau nu şi tulbură totul în tainicul interior.

Lumina aurie din august se transformă şi într-o blândă şi plăcută înserare.

În noaptea încântătoare, aureolată cu mii de luminiţe care sclipesc cu scânteieri diafane trimise văzului, nu mă simt singură. Sunetele transmise de concertul greierilor aflat în amplă desfăşurare, sunt o prezenţă care îmi conferă încredere şi bucurie precum o mulţime de glasuri unite, care îşi cântă dorinţele într-un cor divin.

Mă caut în marea de stele care populează spaţiul vast şi care mă urmăresc cu ochi de mărgăritare. Sper că, una dintre ele este şi steaua mea care aşteaptă cu nerăbdare povestea încadrată în viaţa fiecărei zile parcursă de paşii mei.GOIJOIOUJGY

Magia muzicii dăruită de greieri este un regal unic şi preţios într-o lună de basm. Ea derulează cântece unite cu sclipiri de stele care, dansează pe câmpul cerului în tremurat ameţitor, mereu o prezenţă statornică a tuturor comorilor pământului.

Ca să poţi înţelege această taină, trebuie să fii iubitor al naturii.

Iar eu, mă descopăr aceeaşi nonconformistă cu momente de entuziasm justiţiar şi răzvrătiri naive...şi iubesc frumosul în toate. Acolo unde mai există...

Doina Toma

Tags

Featured