MAXIMA DEZILUZIE...

hfhfjj

Redirecționez mai ieri o poză apărută pe Newsfeed-ul meu pe Facebook în care apare drapelul americănos cu un text care grăiește cam așa: „în filme, ei sunt salvatorii lumii, în realitate lumea trebuie să se salveze de ei”.

Ok, pentru mine, în optica mea de septuagenar cu o brumă de cultură acumulată și cu o suficient de mare experiență de viață - care s-a născut în stalinism și a prins toate răsturnările de situație din istorie - și ajutat de părinți, care au apucat și mi-au povestit epoca interbelică, atunci când Româna era Regat, sau cu bunici care au făcut ambele războaie mondiale, cred că am suficient discernământ să pot avea o judecată cât se poate de justă și de nealterată de nimeni și de nimic.

Pentru că am prins de mic copil acea perioadă de după Război, am apucat să văd și să trăiesc multe, de la a începe cursurile la școală cântând imnul URSS înainte de cel al României, am apucat și „marea tragedie” când a dat colțul Tovarășul Stalin, ce a făcut milioane de oameni din jumătate de Europă să verse șuvoaie de lacrimi de crocodil inundând bulevardele și piețele publice din România, Polonia, Germania democrată, Ungaria, Bulgaria, Cehoslovacia și desigur, alte popoare din URSS. La radio era doliu, muzică funebră, simfonică, televizoare încă nu avea țara, deci nici noi, dar la cinematografe niciun film nu începea dacă nu era precedat de „Jurnalul de actualități”, care ținea cam un sfert de oră cu o mică pauză de lumină în sală ca să găsească locul întârziații. Aproape tot ce aveam noi în materie de tehnică în industrie, în transport, în mecanizarea agriculturii, aveau ștampila „DELAL V USSR” adică fabricat în UIRSS.

Nu fac aici nici istorie, nici nu țin vreo prelegere pentru aceia care sunt acum îndoctrinați – mai ales după „deranjul” din 89 – cu ideologia capitalist-globalistă care a explodat în lume și în capul multor intelectuali „de tip nou”, dar de rit vechi...

Zău dacă și noi, ăștia care supraviețuim în ciuda unor eforturi guvernamentale de a fi scoși „din sistem” cât mai repede am înțeles de la început care a fost golănia... Încă înainte de căderea  comunismului la noi, ni se inocula persuasiv prin mijloace de radio interzise precum Vocea Americii și Europa Liberă idei revanșarde despre superioritatea capitalismului asupra comunismului. Mintea noastră, a celor deștepți în cap care le știm pe toate și care am muncit „din conștiință” pentru a clădi o țară, a fost mult timp în dubiu, însă prosteala ce ni se făcea în filmele americane cu spioni și bogătași care trăiau musai „ca în filme” ne-a făcut să ne dorim cu toții așa ceva. De aia ascultam avizi Europa Liberă sau Vocea Americii, ca să auzim ce nu auzeam sau nu ni se arăta la Tv în România socialistă.

Plecând de la o poză postată care a iscat comentarii polemice făcute de oameni pe care îi consider intelectuali de marcă ai acestor timpuri, ajung să supun dezbaterii o chestiune care a devenit esențială: cu cine ar trebui să țină - în sensul de apropiere ideologică și de acceptare a unei dominații inevitabile - într-un viitor apropiat, românii? Cu Rusia, sau cu America, în speță cu țările NATO din care facem acum parte fără să fi fost noi prea conștienți de această aderare făcută după o furibundă propagandă atunci, sau ?

O caracteristică aproape dominantă a intelectualilor ce au făcut comentarii „contra” mesajului din fotografie, constă în principal că ele sunt ale unor oameni mult mai tineri decât mine, oameni care deși sunt părinți de copii adolescenți aproape, sunt poate ca vârstă copiii mei...

Atunci mi-am pus problema care m-a determinat să scriu acest editorial: de ce gândesc ei așa și nu ca noi? Cum este posibil în ciuda povețelor și prevestirilor noastre să gândească invers decât noi și să se îndrepte cu pași repezi și fără șovăire spre dezastru, spre o dezvoltare viitoare a societății umane care ar aduce - după cum merg astăzi lucrurile – spre pierzanie?!

Cum să fii deștept nevoie mare, specialist într-un domeniu de vârf actual și să ignori sau să nu vezi limpede că cei care conduc astăzi lumea către distrugerea umanității, sunt cu toții contra altor puteri mondiale decât SUA și blocul NATO, respectiv Rusia și China, care au coagulat alți sateliți în jurul lor?

„Copiii” ăștia nu înțeleg cum se mișcă lumea, sunt departe de a înțelege și a cunoaște geopolitica, ba, chiar se declară majoritatea neinteresați sau „oripilați” de politică! Cum ai tu curajul să emiți păreri în public atâta vreme că nu te legitimează nimic din ce ai trăit sau ai citit serios ca istorie decât eventual niște cărți scrise „cu dedicație” sau la cerere de ideologi care au militat pentru una din cauze?

Să fie foarte clar, am aceeași desconsiderație egală față de America și față de Rusia, le consider două țări agresoare  încă din negura timpului, dat ce putem noi face mai mult decât atât? Generațiile „necoapte” de acum nu vor să înțeleagă faptul că o țărișoară ca România nu va putea niciodată să se impună în lume ca o țară total independentă care face ce vrea ea, cum o taie pe ea capul, sau să fie prietenă cui cine dorește ea pe globul acesta și să nu lezeze interesele unei alte puteri militare?

Noi, ăștia mai „mașcați” ca  vârstă, abia de curând am înțeles toate aceste „șmecherii”, deși ar fi trebuit să ne ducă mintea mult mai devreme...

Propaganda în care s-au investit bilioane de miliarde de dolari tipăriți ca ziarele cotidiene au alimentat ideile propagate de globalism, ce a ajuns astăzi într-o fază în care spune pe față cum vor extermina ei umanitatea ca să facă loc roboților ce vor înlocui într-un viitor mai mult sau mai puțin apropiat miliarde de oameni transformați în îngrășământ natural?! Cum să fii de  acord cu asemenea călăi care vin din filonul democrat american și din sionismul israelian, care s-au substituit și infiltrat în creierul și inima creștinătății la Vatican? Când însuși Papa s-a transformat în apărătorul și avocatul Diavolului și cu glas mieros  mângâie perversitatea hulită de Iisus Hristos, tu să nu vezi că s-a ajuns în realitate la o altfel de Cruciadă care a măcinat Evul Mediu: una falsă și una reală!

Cruciada falsă este o armă a globalismului, care caută să îndulcească dogmele propovăduite de secole de Biserică, ce a adus prin creștinism o conduită socială benefică omenirii, iar de cealaltă parte, acum, Rusia și din ce în ce mai multe popoare ortodoxe conștientizează  că ortodoxia a mai rămas pe metereze să apere religia creștină, chiar cu forța armelor, iar victoria ei este singura scăpare a omenirii!

Cum să spui cu tărie că KGB-ul susține imperialismul ofensiv rusesc fără să observi și fără să vrei să vezi că CIA, MI6, Mossad, etc sunt la fel de ticăloase și au exact același scop?

Noi, românii, nu avem nicicum altă șansă decât să fim într-o pseudo-suveranitate, de partea unei puteri militare, iar la orizont este evident că aceasta va fi Rusia, China și BRICS, indiferent ce susține și minte Propaganda!

De ce Propaganda globalistă nu lasă libere știrile în mod real dacă se consideră că au dreptate și că ei luptă pentru binele omenirii? De ce nu au acest curaj să lase gândirea omului să  discearnă în cunoștință de cauză? De ce se cenzurează orice site sau știre din partea cealaltă a baricadelor? Răspunsul este cât se poate de clar: că nu au dreptate, iar nouă, oamenilor de rând - români sau alte popoare mici - trebuie să ne intre în cap faptul că este obligatoriu „în interesul nostru”, al copiilor și nepoților noștri - de partea Rusiei aflată la graniță cu noi și nu de partea SUA de care ne desparte un continent și un ocean.

America dorește să ne implice pe noi și pe alte popoare mici ca și noi aflate în proximitatea Rusiei în al Treilea Război Mondial în care rolul nostru va fi de carne de tun, iar teritoriul nostru va deveni o ruină ca și în Ucraina, pe când țările lor vor „lupta” de la distanță furnizând armament și muniție ca să lovim Rusia. Asta este realitatea. Cine nu vede și nu înțelege asta ar fi mai bine să tacă și să își vadă de treabă. A trecut de mult vremea când mai puteam face ceva pașnic, dar atunci când strigam la conaționalii mei și le arătam pericolele care urmează, eram ignorat. Preferam vacanțele, piscinele, distracția în sunet de incultură manelistă și tatuaje de papuași sălbatici din junglă.

Azi nu se mai poate face altceva decât să urmăm de aproape pe niște luptători adevărați pentru Suveranitate și independență „de partea Rusiei”, care cât de curând va domina NATO și planeta împreună cu China.

Avem nevoie de conducători care să ne aducă de partea corectă a istoriei și nu de partea unor învinși care vor să sacrifice alte popoare cu orice preț. Rusia nu ne va împinge în război ca și carne de tun, însă SUA și NATO, cu siguranță.

Aceasta este logica generației noastre, „a babalâcilor” pe care voi îi luați în derâdere și îi ignorați.

Am scris acest articol cu o mare amărăciune, deoarece sunt profund dezamăgit de starea de spirit existentă acum în anul electoral în mijlocul societății. Simt și conștientizez că acesta ar fi ultimul tren în care am putea să ne urcăm ca să ajungem în gara salvatoare. Orice altă hotărâre majoritară pe care o va lua populația va arăta Rusiei dacă suntem un popor care este stăpân pe soarta lui și suntem în contradicție cu Clasa Politică conducătoare ce va fi cu siguranță pedepsită după ce Rusia va fi câștigat pacea.

GABRIEL MIHAILA

Featured

MÂNGÂIEREA LUI DUMNEZAU

-Mami tu l-ai văzut pe Dumnezeu?

Mihail Moldoveanu Sun, 06/09/2024 - 09:32
Tags

UMANITATEA ESTE ÎN RAZBOI

Dragi prieteni,

Spre disperarea mea, am aflat că niciunul dintre linkurile din ultimele noastre e-mailuri nu a funcționat. Au funcționat când am testat înainte de a trimite, dar odată ce transmisia de e-mail a fost oprită, serverul a funcționat defectuos și nu s-a deschis nimic.

MAXIMA DEZILUZIE...

Redirecționez mai ieri o poză apărută pe Newsfeed-ul meu pe Facebook în care apare drapelul americănos cu un text care grăiește cam așa: „în filme, ei sunt salvatorii lumii, în realitate lumea trebuie să se salveze de ei”.

DIFERENTA

Am considerat că trebuie să distribui pe cât mai multe grupuri și pagini - pe care pe unele le administrez eu și pe altele nu - acel mic flaier cu Programul în câteva puncte pe care partidul SOS România <