MÂRLANUL S-A FACUT „CARDIT-OLOG!”

KJFGJHFGHJHJH

Azi am avut una dintre cele mai neplăcute experiențe medicale  din viața mea.

  M-am dus la Clinica Doctor Luca cu mătușa mea, în vârstă de 72 de ani, soție de medic militar, pentru investigații cardiologice. Mai precis am mers la medicul cardiolog Iorgoveanu Dinu. Programarea era pentru ora 17,30. La 17, 30 am fost în fața cabinetului, iar mătușa mea s-a anunțat spunând că este programată pentru 17,30. Imediat ce a spus acest lucru, a început să țipe un bărbat și să îi reproșeze faptul că nu a venit cu cel puțin jumătate de oră înainte. Mătușa mea i-a replicat calm, că programarea era pentru acea oră și că nu i se spusese de la clinică sa vină mai devreme, spunând că va aștepta până se va elibera cabinetul.

  După 25 de minute, a intrat în cabinet și acolo fost întâmpinată cu țipete și insulte din partea doctorului Iorgoveanu, care perora cu voce ridicata, spunând că el nu are nevoie de pacienți, pacienții au nevoie de el și că poate să plece dacă nu ii convine. Toate aceste discuții se auzeau dincolo de ușa cabinetului eu fiind părtaș la această discuție. Inițial nu mi a venit să cred că un medic, intr-o instituție medicală,  se poate comporta în asemenea mod cu pacienții săi.

 Efectiv, cat a durat așa-zisul consult, nu a făcut decât să o umilească, deși, în opinia mea, mătușa mea nu a avut în niciun fel un comportament  deplasat. Și-a cerut scuze, deși nu greșise cu nimic, l-a rugat sa înceteze cu jignirile, spunându-i că un medic trebuie sa fie empatic cu pacienții, nu agresiv, iar răspunsul doctorului Iorgoveanu a fost pe măsură, spunându-i că dacă nu ii convine, sa plece, că el e satul de astfel de pacienți.

După  20 de minute a ieșit din cabinet cu lacrimi in ochi, tremurând, cu tensiune 165, in condițiile în care ea știa că în general are tensiunea arterială buna.

 Am vrut să intru peste medic în cabinet și sa-i cer socoteală pentru comportamentul său mizerabil. In 50 de ani am întâlnit mulți medici, dar comportament mai mârlănesc, mai lipsit de etică decât a doctorului Iorgoveanu, nu am aflat.

Nu m-a lăsat mătușa-mea. Știa ea de ce. Mi-a zis sa stau potolit că îi este foarte rău și vrea să meargă acasă. Am mers acasă și am stat  jumătate de oră să își revină.

A făcut un puseu de tensiune din cauza comportamentului medicului cardiolog, care, în mod ironic, îi dă un captopril și apoi îi dă viteză, spunându-i că ar fi fericit să nu o mai vadă!

Sper sa am timp și răbdare să pot să mă ocup de domnul doctor.

Am s-o fac politicos, pentru că eu sunt educat și deontologic, pentru că eu îmi respect meseria.

BOGDAN  DORCEA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?