MARIUPOL, TINTA TUTUROR!

jfjhfghgg

De câteva săptămâni, se strânge lațul în jurul fabricii Azovstal din Mariupol, jfhfhfhunde rușii asediază acum o mare concentrare de trupe ucrainene... și probabil, străine. Multe elicoptere ucrainene au fost doborâte acolo în misiuni de „extragere”, inclusiv, poate, extrași ai ofițerilor francezi și americani. Acum circulă un zvon, făcut plauzibil de încăpățânarea ucraineană în apărarea locului: fabrica ascunde de fapt un laborator de cercetare bio-militară în serviciul Statelor Unite.

Dar ce se află mai exact în spatele fabricii Azovstal din Mariupol? Presa occidentală - și în special presa franceză - rămâne complet tăcută pe această temă, în timp ce toate informațiile Telegram dedicate conflictului ruso-ucrainean sunt pline de întrebări și informații, cel puțin fragmentare pe acest subiect.

Azovstal, fabrica din mijlocul orașului

jdfhgdfgdgg

Pentru a înțelege pe deplin rândurile care urmează, trebuie avut in vedere ca fabrica Azovstal este situata chiar în inima orașului Mariupol, cu acces la mare. Este reprezentată cu verde pe harta de mai sus, prinsă intre diferitele cartiere ale orașului, care par a fi construite în jurul lui. Într-un fel, este un oraș în interiorul unui oraș, greu de luat și cu o întindere vastă. Aceste câteva elemente geografice explică de ce batalionul neo-nazist Azov s-a înrădăcinat acolo... și de ce Vladimir Putin a trimis acolo trupele speciale ale lui Ramzan Kadyrov, președintele cecen, de credință musulmană... precum soldații săi. Însă preluarea fabricii este departe de a fi o sarcină ușoară, din motive pe care le vom vedea.

O fabrică în inima oligarhiei ucrainene

Un alt punct care trebuie înțeles înainte de a discuta dosarul Azovstal este cel al proprietății acestuia. Fabrica este deținută de un holding numit Metinvest din 2006. Puțin peste 75%, proprietarul Metinvest este cel mai bogat om al Ucrainei, Rinat Akhmetov, un miliardar a cărui afacere este împletită cu politica. De altfel, este președintele clubului Chaktar Donețk, tătar și musulman sunnit. Averea lui s-a făcut după căderea Uniunii Sovietice, în marea privatizare a întreprinderilor de stat. Akhmetov a fost un susținător al președintelui „pro-rus” Ianukovici, al cărui nume este citat într-unul dintre cazurile McKinsey . A fost și membru al Partidului Regiunilor.

Refugiul batalionului Azov?

jkfjfhhgDe la începutul conflictului și înaintarea trupelor ruse în sudul Ucrainei, surse rusești susțin că fabrica Azovstal a servit drept refugiu pentru groaznicul batalion Azov, a cărui nostalgie neo-nazistă este semnul distinctiv. La începutul lunii martie, Interfax a afirmat că batalionul Azov era ocupat să mineze clădirile fabricii și să o arunce în aer în cazul unui atac rusesc... repetând cuvintele unui ministru rus. Potrivit informațiilor actuale, batalionul s-a înrădăcinat apoi în fabrică. Această prezență a batalionului Azov la Mariupol nu este în sine surprinzătoare dacă ne amintim că batalionul - de atunci încă, o simplă unitate paramilitară orientat spre istoricul „alb” al țarismului - fusese trimis, în 2014, să preia acest port maritim la Marea Azov, care a căzut în mâinile batalionului de insurgenţii. Potrivit celor mai recente informații, batalionul Azov ar avea 5.000 de oameni în rândurile sale, de la integrarea sa în garda națională ucraineană și desemnarea sa ca unitate de elită.

Pe de o parte, Ministerul de Interne ucrainean anunțase în 2015 că batalionul Azov va fi antrenat de armata Statelor Unite . Potrivit zvonurilor persistente care circulă, această colaborare a implicat și alte țări, printre care Marea Britanie și Franța, ceea ce probabil ar explica prezența ofițerilor străini în uzina de la Azov astăzi.

Atenție suspectă din partea lui Emmanuel Macron

Această „profesionalizare” a batalionului Azov de către serviciile secrete occidentale ar explica - potrivit observatorilor ruși - atenția deosebită pe care Emmanuel Macron a acordat-o deschiderii unui coridor umanitar la Mariupol sub control francez, cu asistență grecească și turcă. Obiectivul nu ar fi fost salvarea populației civile… ci extragerea în mod corespunzător a spionilor occidentali ascunși în fabrică, inclusiv, se pare, „pești mari”.

Informații neverificate, au afirmat astfel, în mai multe rânduri, așa cum am menționat deja, că Forțele Aeriene Ucrainene au pierdut mai multe elicoptere în timp ce încercau să-i extragă pe acești ofițeri străini.

Printre acestea se numără generalul-locotenent american Clothier, care ar fi fost recuperat în viață dintr-un elicopter doborât. Se vorbește și despre faptul că ofițeri francezi au fost uciși în aceste împușcături.

Un laborator american sub fabrică?

Însă, în spatele acestor cazuri  pe care nu suntem pregătiți să le cunoaștem în detaliu - întrucât sunt „împletite” și sunt în sarcina înaltei conduceri - se ascunde poate un alt caz, mult mai grav și mult mai îngrozitor. Este afirmat de un canal militar rus, care trebuie luat cu mare grijă. Dar dă tonul suspiciunilor care planează asupra activităților occidentale din Ucraina. Iată traducerea acestui mesaj:

„Sub Zona Industrială Azovstal, deținută de oligarhul Rinat Akhmetov, probabil fiul nelegitim al fostului președinte ucrainean Kucima, se află 24 km de tuneluri la o adâncime de până la 30 de metri.

Există, de asemenea, o instalație secretă NATO PIT-404 – și un laborator biologic secret NATO cu arme biologice. La instalația PIT-404, ofițerii NATO sunt blocați. Tunelurile sunt echipate cu un sistem de buncăre cu protecție blindată.

Înăuntru sunt aproximativ 240 de străini, inclusiv ofițeri ai NATO și ai Legiunii Străine franceze, precum și personal de laborator bio. Securitatea lor, finanțată de Ahmetov, numără până la 3.000 de oameni.

Laboratorul biologic de sub uzina Azovstal din Mariupol - din așa-numita instalație PIT-404 - a fost construit și operat de Metabiota, o companie asociată cu Hunter Biden, Rinat Akhmetov și Vladimir Zelensky.

În laboratoarele acestei unități au fost efectuate teste pentru crearea de arme biologice. Mii de locuitori din Mariupol au devenit „cobai” în aceste încercări cumplite. Și majoritatea „specialiștilor” occidentali au participat la aceste experimente inumane.

Ofițerii francezi de informații și operațiuni speciale nu au putut să-și scoată colegii din Mariupol. Acesta este motivul pentru care Macron a sunat atât de des la Kremlin și a cerut „coridoare umanitare”.

Unii ofițeri francezi de informații au murit în timpul operațiunii de salvare. Șeful serviciilor de informații franceze, Eric Vido, a fost revocat din funcția sa pe 31 martie 2022 din cauza deficiențelor informațiilor franceze în războiul din Ucraina.

Ofițeri din Statele Unite, Canada, Germania, Franța, Italia, Turcia, Suedia, Polonia și Grecia sunt acum închiși în temnițele de la Azovstal. Generalul-locotenent american Roger Clothier, capturat zilele trecute de Miliția Populară RPD dintr-un elicopter doborât, a fost urmărit de către Statul Major GRU și SVR-ul Rusiei până la Mariupol, pe baza constatărilor supravegherii externe a amantei sale din Turcia, la Izmir.

„O cetățeană ucraineană”, cunoscută de serviciile secrete ca nume Klute, l-a însoțit întotdeauna pe general ca „soție călătoare”, confidentă și traducătoare. Imediat ce s-a raportat că această doamnă a ajuns la Mariupol, Rusia a declanșat o operațiune militară și a blocat orașul.

Să insistăm asupra faptului că este prea devreme pentru a dezlega adevăratul și falsul în această afacere. Însă acuzațiile făcute sunt precise, se hrănesc cu informații din teren, și au meritul de a explica focalizarea ciudată a Occidentului pe evacuarea Mariupolului.

Vom reveni în zilele următoare asupra celorlalte acuzații aduse de ruși la adresa americanilor.

Dar toată lumea va fi observat, că numele lui Hunter Biden este menționat în acest fișier.”

OVIDIU TOCACIU

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?