MANOLE, MANOLE... MESTERE MANOLE...

JFHGGF

MOTTO: „Foaie verde de susai / Măi, Manole, tu erai/ Aseară când fluierai/ Pe la miting m-așteptai?” (adaptare după o melodie populară îndrăgită)

.....................................................................

Păi, stimați cetățeni, nici nu ieșise bine Cioloș-Julien-Dacian-și-altele să ne anunțe că vom muri cu el de gât:

„Deci, nu ieşim de la guvernare, o să muriţi cu noi de gât aceia care rezistaţi la reforme pentru că e momentul ca România să fie reformată!” (Cioloș Dacian Julien, declarație 28 august 2021)

...că a și sărit Vasilică Cîțu, hop! cu represaliile și l-a scos din guvern, cu un șut în cur aplicat cu măiestrie și curaj, de parcă ar fi băut 7-8 beri URSUS în prealabil, pe îndrăgitul ministru al Justiției, cu ochi de pește fiert, Stelian Ion!!! Iar președintele republicii - adică „tocmai coana Joiţica, tocmai dumneaei, care de!”...USR PLUS se aștepta de la dumneaei la o protecţie... - de parcă nici n-ar fi observat provocarea și afrontul, a semnat rapid decretul de revocare a ministrului, călcând pe sentimentele lu’ Dan Barna și pe speranța de viitor a lu’ USEREUPLUS.

Am privit cu atenție și îngrijorare evenimentele tragice, aproape sângeroase, petrecute în guvern și, mai ales,  revoluția conturilor de FACEBOOK ale progresiștilor, care au ieșit cu pieptul înainte (pieptul lui Cosette Chichirău, mi s-a părut mie a fi, după numărul de la sutien) să ne spună că vor lupta până la ultima picătură de sânge împotriva lui Cîțu cel mârșav.

Atunci, bravul actor Marius Manole, care, înainte de a-i mări CIUMA ROȘIE salariul, mânca două felii de parizer pe zi, iar după mărire înfunda în dânsul două-trei batoane de parizer, ca să poată ieși, apoi, eliberat de ghiorăiala sucurilor gastrice, la protest împotriva ălora care i-au asigurat acest confort culinar, și-a dat seama că-l iubește și-l admiră sincer pe Stelian Ion. Și a chemat lumea în stradă pentru susținerea ministrului repudiat.

„Poate ar trebui sa vizitam din nou Piata Victoriei, ca nu am mai fost de mult. Poate ca acestui domn Catu, acest Drqgnea din PNL, ar trebui sa i se dea o lectie. Maine seara pe la un 19.00 bem un prosecco. Care vine?  #demisiacatu . dati un share sa vedem” (Marius Manole, pe pagina lui de FACEBOOK, 2 septembrie 2021; am păstrat ortografia de vis a autorului textului cu 1 100 like-uri și 178 de distribuiri)

Cred că pentru domnul Marius Manole interesul pentru soarta Justiț’ei a apărut de când dânsul joacă rolul procurorului în filmul serial VLAD...

„Mi se pare foarte interesant, mai ales că eu nu mă vad în acest rol. Pentru mine un procuror arată ca Adi Nartea, Adrian Aradits. Unde vezi tu unul de 1,60 care face pe procurorul? Dar, am remarcat că forța nu stă în înălțime sau cum arăți, stă înăuntrul omului. Acum m-am îndrăgostit de personaj și este frumos.” (Marius Manole, interviu SPECTACOLA. ro, 31 august 2021)

Marius, Marius... nț, nț, nț... nu prea ai urmărit dumneata mersul statului dă drept în România... Păi, dragă, nici procurorul Portocală nu părea să aibă vreo înălțime promițătoare, dar, așa cum bine ai spus, FORȚA STĂ ÎN INTERIORUL OMULUI, iar în interiorul lui Negulescu-Portocală zăcea o forță pe care numai doamna Codruța a avut flerul de a o remarca și curajul de a o pune în valoare!!!

Dar să ne întoarcem la evenimentele recente.

Așadar, cum vă spuneam, Manole a ieșit în stradă să-l susțină pe Stelică și să-l stuchească pe Cîțu. Au mai venit încă patru meșteri-mari la protest. Sau, poate, mai puțini...  că de obicei jumătate din participanți sunt reporteri de teren.

Seara, Manole a bifat acțiunea de protest în agendă. Absenții au fost Oana Pellea, Tudor Chirilă, Marian Tivilic Ceaușescu, Mihai Șora, Angi Șerban, Victor Rebengiuc, etc.

Era bine totuși, zic, să-și fi agățat de gât un carton cu JE SUIS STELICĂ, așa cum am văzut eu că proceda lumea bună pe la protestul de susținere a fostului ministru al Culturii, Vlad Alexandrescu, în aprilie 2016, pe vremea guvernului Cioloș.  Dar se pare că nici societatea civilă românească nu mai e ce-a fost odată...

LUMINITA  AEHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?