MANECHINUL LUI DAN BARNA PUTE A MORT VIU

DHDFHFGH

Din cauză că deja inventariem morți în consecința unor opțiuni personale în materia sănătății publice, o fi venit momentul să scoatem pardon măștile.

1. Vlăduț e o catastrofă politică. De acest adevăr sunt conștiente acum inclusiv vestalele sale, ambetate încă aspirațional de proiecția unei ficțiuni emocivice care va mai dura, poate,  cîteva luni, atât cât va mai dura starea de negare agresivă a vrăjitelor (masculine sau feminine), reglabilă, totuși, cu ajutor specializat.

2. Pentru TOATE partidele parlamentare, cu excepția  USR-PLUS, Vlăduț e mană cerească. Incompetența, inabilitatea ireparabilă în comunicare, aerul de infantil  pierdut printre șulfe bătrîne și ticăloase - care necesită protecție maternă imediată - întrupează perfect eșecul oportun al contextului. Contextul fiind pandemia.

E limpede că nimeni n-are habar ce trebuie făcut până la capăt în context. Vlăduț e însă extrem de convingător în această postură, a nevinovatului înduioșător, reușind din această cauză să se accelereze consolidat, dar lent ca întrupare a Vinovatului. Să devină buretele util al urii generale. Nimeni nu urăște precepte sau idei inconfortabile, dar oricine urăște  personificările ideilor inconfortabile.  Or Vlăduț este fix ce trebuie. Este paratrăsnetul ideal. E absorbantul perfect spre care nu doar opoziția, ci mai ales PNL are interesul continuu să se scurgă ura populară acumulată la vreme de carcalac în doze cvasi-letale dpdv politic.

3. Singurul fraier relevant în această scenetă cinic-rațională, se numește Dan Barna. Numai Dan Barna nu se prinde că înțepenirea sa cocoșească în i(m)poteza unică "Vlăduț la Sănătate" este contraproductivă pentru propria formațiune. Adolescentin, Dan Barna crede în bogata resursă electorală a suspinurilor proVladuț, ale tot mai scrîșnitelor dive civice, indiferent de genul acestora.

4. La antipod, Șică. El își imaginează că va putea fi suficient de convingător când va arăta deschis spre Vlăduț-USRPLUS ca responsabil(i) pentru TOATE bubele carcalace, câtă vreme, lor, liberalilor,  li s-a dat Vlăduț ca singură opțiune operativă. Șică e mercenarul standard: protejează sau ucide (politic) pe oricine, în funcție de interesele personale sau ale comanditarului. Politician, deh!

5.Vlăduț e o calamitate a mărturisit-o deja cel mai ales dintre români după Klaus Iohannis. Convingerea mea este că, într-un fel sau altul, niște băieți au ajuns până foarte aproape de timpanul interior al lui Nicușor Dan, unde au explicat că Vlăduț joacă la oaspeți, nu la gazde, deci că n-ar fi oportun să-i dea pe mâna spitalele din București din funcția de viceprimar. Aparent i le-au dat însă, Johannis și Barna. De fapt nu i le-au dat. Vlăduț joacă vesel, doar rolul preocupatului sârguincios. Sistemul îl va evacua când va stabili el că figurația de amplu succes a lui Vlăduț și-a epuizat, veselă, utilitatea.

SORIN FAUR

Featured