MAIMUTOII LUI TRUMP...

shfghghh

Trump este avertizat în mod oficial, printr-o scrisoare deschisă semnată de 600 de medici, că orice întârziere în redeschiderea economiei pe motiv de covid-19 va duce la creșterea exponențială a morbidității și mortalității reale, nefardate, ale celor neinfectați de covid-19, care nu pot beneficia de îngrijiri medicale, fie pentru că accesul în spital le este interzis prin prioritizarea covid-19 în fața oricărei alte boli sau urgențe, fie pentru că accesul la spitale le va fi interzis de șomajul și sărăcia cauzate de închiderea economiei.

Medicii vorbesc nu de sute de mii de cazuri (cifre în care se exprimă panicarzii din presă), ci de milioane sau chiar de zeci de milioane!

Precum puteți vedea, scrisoarea vorbește de sute de mii de cazuri noi de cancer care apar cu fiecare amânare a ridicării lockdown-ului și care nu pot fi tratate din timp pentru ca îmbolnăviții să aibă o șansă. În plus, scrisoarea vorbește de milioane de cazuri de boala asociată arestului prelungit la domiciliu și recesiunii economice, inclusiv de alccoolism, depresii grave, boli cardio-vasculare care vin odată cu supărarea etc., boli pe care mesajele curcubiceeice de la televiziune nu le pot preveni sau vindeca, ci duc des la sinucidere, căci nici bani nu sunt.

Această scrisoare este o provocare și pentru medicii români!

E timpul să nu mai lase niște birocrați să vorbească în locul lor. Și să îi împiedice pe profitori să perpetueze această narațiune de marketing al fricii.

S-a ajuns în momentul în care compromisul compromite - și mai ales - atrage răspunderea pentru daune aduse sănătății publice și chiar vieții.

PS M-am uitat ieri pe o statistică a OMS. La nivel mondial sunt raportate 5 milioane de cazuri de infectare. Din aceste cazuri, 2 milioane sunt vindecări. Ieri, în România erau raportate circa 18.500 de cazuri de infectare, dintre care cca 8.500 sunt vindecări. V-ați întrebat și voi de ce sunt incluși vindecații (care, apropo, sunt și imunizați natural, deci nu vor mai fi afectați vreodată de covid-19)? Nu ar trebui să fie raportați doar 3 milioane de infectați la nivel global, respectiv, 10 mii de infectați, în România?

Nu este asta o manipulare crasă a statisticii? De ce nu se numără și cazurile de îmbolnăvire pentru arest la domiciliu, de exemplu?

GHEORGHE PIPEREA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?