LUMINA DE LA CAPATUL IADULUI

djhfhgh

Jurnal de izolare socială. Ziua 31

Neștiute sunt căile Domnului!

Ne-a anunțat „intelectualul” Vela că Lumina de Paște va ajunge în casele credincioșilor ortodocși cu ajutorul polițiștilor. Mai lipsea să ne spună că aceasta va fi însoțită și de câte un proces verbal de amendă, pentru că „băieții” cu cașchetă sunt în urmă cu „planul” și au mai rămas „decât” 30 de zile de stare de urgență!? Asta dacă nu mai primim o prelungire de arest preventiv, pe care Ciolacu și PSD să o „mermelească” la vot în parlament, cum deja face cu asta.

În fine. Altceva doream să spun și adevărul e că azi caut cuvintele, din respect pentru credință. Religia creștină, cea ortodoxă, a cărei mare sărbătoare și eveniment central este Învierea Domnului Isus Hristos, se manifestă în aceste zile prin simbolistică și este plină de pilde și lecții morale.

Învierea este momentul în care enoriașul, credinciosul „se îmbibă” de morala noastră creștină, iar pildele din Cărțile Sfinte și „spectacolul Învierii” au darul de a crea momentul solemn, de introspecție. Este și momentul în care credinciosul se gândește la persoana sa și copleșit de simbolistica evenimentului caută acele căi prin care poate fi mai bun, mai aproape de Isus Hristos ori caută modalități de a respecta pildele lui Isus.

În acest context, să vină milițianul lui Vela cu lumina Învierii e discutabil. De la momentul de copleșire sufletească, de introspecție și analiză, enoriașul ajunge să aprindă o lumânare de la unul a cărei uniformă reprezintă statul, opresiunea, amenda, abuzul, cumetria cu interlopul, corupția și tot ce e urât mirositor în societatea noastră!

Știu, îmi veți spune că preoții nu sunt Dumnezei și nu trebuie să fii în proximitatea lor pentru a crede. De acord cu dumneavoastră! Dar milițienii lui Vela, dimpreună cu acest regim viciat și vicios, chiar vor să se creadă dumnezei, pentru că o mână de cretini le-au dat această putere. Mai mult, zilele astea vor să simbolizeze morala și pioșenia, ori să mimeze respectul pentru cetățeanul credincios!

Și împart lumină, uitând că ieri, unii dintre ei au băgat în mormânt o bătrână, amendând-o cu pensia ei pe mai mulți ani de zile, pentru că o găsiseră pe stradă după fatidica oră 13:00, oră la care ordonanțele altor farisei spuneau că ea, musai, trebuia să fie în casă!

Da, bătrâna a făcut atac de cord, când niște cretini în uniformă au uitat că legea trebuie aplicată în litera dar mai ales în spiritul ei. Iar zilele astea, unul din ăsta vine la mine la ușă să îmi împărtășească Lumina și Spiritul Învierii!?

GOGU ORLANDO

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?