LULUTA SI-A DONAT OFICIAL PILDUTA

HDHFHFGVH

De curând, emoționată, Patria s-a dat cu spray la subraț și s-a șters cu cârpușoara pe la plici pentru a o întâmpina pe viteaza Arpagică- Kövesi, venită hăăăăt! de la Bruxelles, pe un cal alb, cu potcoavele măsura 46 - asta pentru ca să se potrivească oarecum cu călăreața!

Înfiorată, platforma G4 MEDIA.ro, absolut INDEPENDENTĂ -  din moment ce este finanțată prin donații de la cititori (cred că e înghesuială, ce să zic!, n.n.) - prin publicitate (hai să fim serioși! n.n.) precum și prin felurite „proiecte” ale Fundației Konrad Adenauer (Konrad Adenauer Stiftung - via CDU, Germania) și ale Ambasadei Marelui Licurici, după cum ne dezvăluie Patrick André de Hillerin în CAȚAVENCII.ro, pe 20 octombrie 2022 (asta, da! în sfârșit, explică lucrurile, n.n.), prin bosumflatul său șef aflat la timonă, Dan Tapalagă, i-a luat „duamnei Kövesi” un amplu interviu. Interviul a fost prezentat în foileton, fiind probabil mult prea dens pentru a putea fi sorbit dintr-o suflare de către plebe!

Ocazie cu care am aflat că această ființă fragilă, de-o incredibilă sensibilitate, care nu a fost sprijinită de statul român când voia s-o înscăuneze coana Europa „gardiancă-șefă” la Bruxelles, a primit în schimb o neașteptată susținere de la niște „oameni simpli”, aflați ÎNTÂMPLĂTOR pe-acolo, pe la Bruxelles... Ia să vedem cum este relatată emoționanta scenă pe platforma G4 MEDIA.ro (episodul din 19 octombrie 2022 al istoricului interviu):

Dan Tapalagă: „Vă întreb acum: v-a susținut cineva din statul român de la vremea respectivă pentru a ocupa această funcție de șefă a Parchetului European?”

Laura Codruța Kövesi: „Nu. Așa cum bine știm, statul român a fost împotriva mea la acel moment. A fost chiar și un vot împotriva mea. M-a susținut experiența mea profesională, m-a susținut voința pe care am avut-o de a ocupa această funcție și cred că ceea ce a fost extrem de important, a fost modul în care s-a organizat această procedură. A fost o procedură deschisă, transparentă(....).”

Dan Tapalagă: „Nici măcar președintele Klaus Iohannis nu v-a susținut?”

Laura Codruța Kövesi: „Nu știu, n-am vorbit cu dânsul.”

Dan Tapalagă: „Nu v-a trimis un mesaj de susținere, de încurajare, de felicitare?”

Laura Codruța Kövesi: „Nu, nu, nu. Am primit foarte multe mesaje de încurajare și felicitare din partea CETĂȚENILOR SIMPLI. Dacă vă amintiți, când a fost audierea în Parlamentul European, ROMÂNII CARE ERAU ÎN ACEL MOMENT LA BRUXELLES AU VENIT ACOLO SĂ MĂ SUSȚINĂ! Deci, cred că a fost cel mai important moment de susținere și cea mai importantă susținere a venit din partea OAMENILOR SIMPLI, nu a politicienilor.”

Aha! A oamenilor simpli, aflați ÎNTÂMPLĂTOR la Bruxelles, deci! Curioasă, totuși, să aflu ce fel de „oameni simpli” au susținut-o pe doamna Codruța în greaua încercare bruxelleză, am căutat în presa vremii și i-am găsit, pe pagina  de FACEBOOK a RFI ROMÂNIA (Radio France International n.r), din 26 februarie 2019, atât pe oamenii simpli cât și pe Dan Tapalagă aflat, desigur, la fel de ÎNTÂMPLĂTOR, printre ei.

„Un grup de români - cei mai mulți membri ai comunității Declic - s-a adunat („s-au adunat”, deștepților! că este mai mulți!, n.n.)  în fața Parlamentului European din Bruxelles în semn de susținere față de Laura Codruta Koveși care este audiată marți în PE pentru ocuparea funcției de procuror șef european.”

În filmuleț erau vreo 10 „oameni simpli”... ÎNTÂMPLĂTOR, evident, vedeți că aceștia făceau parte din comunitatea DECLIC și se grupaseră într-o acțiune atât de spontană de susținere, încât aveau cartoane A3 imprimate din timp cu chipul doamnei Kövesi și cu niște sloganuri de-ți dădeau lacrimile, cartoane solide, plastifiate, că nu se știe când le mai trebuie, fabricate, cred, la același SERELEU, unde altădată se făceau celebrele mânuțe galbene folosite în protestele cu tema „totul pentru justiție”. Tot galben&negru - că mai rămăseseră vopsele din 2017 și era păcat să se arunce!  Pe pagina comunității DECLIC fotografia de profil ne prezintă protestul din ianuarie-februarie 2017 (când cu Ordonanța 13 pe care n-o citise nimeni, știți cred...) iar comunitatea se laudă că ar fi ORGANIZATOARE a acelei manifestații, fix la fel de spontane ca și cea de la Bruxelles!!!

Măi, dar din câte-mi dau eu seama  în istoria „duamnei Kövesi” ne omoară spontaneitatea și hazardul! Căci - stați să vedeți - întâmplările-întâmplătoare încă nu s-au terminat...

„Am întâlnit-o ÎNTÂMPLĂTOR (pe Codruța, of course! n.n.) în aeroportul din Bruxelles, în timp ce se îndrepta singură, însoțită doar de aghiotant (din două una: Ori singură, ori însoțită! Am zis!, n.n.), spre poarta de îmbarcare. Avionul are întârziere o oră, așa că este foarte posibil, îi spun, să aflăm rezultatul votului din comisia LIBE, programat pentru ora 11, chiar înainte de decolare. Dacă are ghinion și se lungește votul, mai stă cu sufletul la gură încă aproape trei ore, cât durează zborul până la București.” (Dan Tapalagă, G4 MEDIA. ro, 27 februarie 2019)

Ca să nu mai spun că, odată ajunsă la București în anul de grație 2022, oare cui s-a grăbit  procuroarea intergalactică să-i acorde un interviu-fluviu? ÎNTÂMPLĂTOR, zic... lui Dan Tapalagă de la G4 MEDIA.ro!

Vedeți ce rol crucial joacă ÎNTÂMPLAREA în această poveste europeană de succes? Și cum li s-au împletit lor - Luluța și Tapalagă - cărările, de-a lungul timpului, cu totul și cu totul aleatoriu?

D-aia vin și zic... De curând Codruța noastră Arpagică s-a măritat și cică păstrează discreția asupra identității fericitului mire... Măi să fie! Oare nu cumva și-o fi pus pirostriile  Luluța noastră cu G4 MEDIA și nouă nu vrea să ne spună?

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?