LOTUL ROMÂNIEI CU TOT CU REZERVE A FOST ANUNTAT! MASEORUL A FACUT SELECTIA

KHJKOJIKIJGHF

Azi, 22 septembrie, la ora 24,00, se încheie perioada de depunere a semnăturilor pentru candidaturile la președinția unei țări din sud-estul Europei în care meseria de președinte a ajuns în ultimii ani cea mai simplă dintre meserii: nu trebuie să te prezinți la serviciu mai mult decât trei zile pe săptămână, că restul de patru zile ești în weekend sau pe drum, iar la serviciu nu ai nimic de făcut, aștepți concediile și ajungi să crezi că ți se cuvin... din când în când citești fraze de pe niște hârtiuțe pe care ți le scriu unii sau alții... când vezi o pădure de microfoane te apuci să zici ceva, silabisind ca și cum ai vrea să înțelegi despre ce vorbești iar din când în când nu-știu-cine se ocupă și-ți trimite un bilețel cu „...Șefuʹ, vezi că ți-am mai scris... adică AI MAI SCRIS o carte... ce facem, o traducem și-n chineză sau o dăm, ca de obicei, la bulgari și la austrieci?”

 Deci, e ușor să fii președinte. Dacă ai chef să mergi la Pompei - că Prima Doamnă n-a văzut Pompeiul - acolo te duci, indiferent că te așteaptă reuniunea dedicată Brexit-ului, programată de Consiliul European. Faci ce-ți trece ție prin țeastă și spui ce-ți vine la gură, cu o singură condiție, aceea de a respecta regula de aur a slugii consacrate: „râdem, glumim, dar pupăm în dos licuricii cei mari întocmai și la timp, așa cum s-a stabilit și în ordinea cunoscută”.

Îi cunoașteți pe cei (până mai acum câteva zile) 25 de candidați, cetățeni? Iată-i:

Klaus Iohannis, Viorica Dăncilă, Mircea Diaconu, Kelemen Hunor, Dan Barna, Teodor Paleologu, Claudiu Crăciun, Ramona Ioana Bruynseels, Liviu Pleșoianu, Florentin Pandele, Ninel Peia, Viorel Cataramă, Sebastian Popescu, Radu Moraru, Bogdan Stanoevici, Miron Cozma, Avram Iancu, John Ion Banu Mușcel, Cătălin Berenghi, Alexandru Cumpănașu, Gheorghe Funar, Emanuel Onoriu, Dorin Dimitrie Stoichescu, Sorin Budăcan, Primo Laurențiu.

Știu că unul dintre competitori, Viorel Cataramă, a fost deja ușuit de BEC, ceea ce-mi spune că s-a muncit, tovarăși, pentru domnul Cataramă, numai că s-a muncit, zic, mai mult din birou... știu și eu? poate că nici „băieții” nu mai sunt ce-au fost odată și s-au cam lăsat pe tânjală:

„În ceea ce privește condiția referitoare la numărul susținătorilor prevăzut de art. 27 alin 2 litera c din Legea nr. 370/2004, în urma verificării listelor de susținători efectuată de Biroul Electoral Central, cu sprijinul aparatului tehnic auxiliar al acestuia, „s-a constatat că 94.170 de semnături, din totalul de 230.341, prezentate ca aparținând unor persoane diferite, prezintă elemente de similitudine evidente, care înlătură prezumția simplă de validitate a acestora. Față de cele prezentate, rezultă că numărul de semnături neafectate de vicii de fond și de formă este mai mic decât numărul de 200.000, prevăzut de Legea nr. 370/2004, republicată, pentru o susținere valabilă a candidaturii.” ( DIGI 24.ro, 21 septembrie 2019, din Comunicatul BEC de respingere a candidaturii lui Viorel Cataramă)

E de presupus că deja o parte dintre candidații anunțați au renunțat la ambițiile prezidențiale. Știm că Avram Iancu s-a retras, încetând campania de strângere de semnături, că Miron Cozma are dosarul de candidat incomplet, dar mai are timp să-l completeze, în fine... mă îndoiesc grav că o serie de nume de pe lista de mai sus au atras 200 000 de semnături.

Prin urmare, rămânem cu ce ne bagă pe gât Sistemul!

LUMINITA ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?