ÎN LIPSA DE ALTCEVA, LA COTROCENI L-AU LUAT PE EMINESCU ÎN GURA!

afsdfsfsf

Miercuri dimineaţă, la Cotroceni a avut loc „simpozion” Eminescu. Preşedintele i-a convocat pe miniștri la o „discuţe” despre ţară şi popor. L-a chemat pe Lucian Bode (corespondentul lui Lucian Blaga în materie de drumuri), să-l controleze la gramatică, pe Virgil Popescu să înceapă şi el să dea meditaţii la afaceri şi pe Violeta Alexandru ca să-i ţină locul Ralucăi Turcan.

Femeile de serviciu sergenţi la SPP, au povestit deja că Ion Ștefan de la Ministerul Dezvoltării ar fi fost îngrozit de invitație şi ar fi exclamat:

– Mai bine fac o grindă în plus la fiecare casă decât să merg la Ziua Culturii! Nu le am eu cu poezia şi cu gramatica!

Toți peneliştii au tremurat de emoţie. I-a chemat Iohannis pe câţiva să le recite din Goethe şi niciunul nu înţelege nimic. Singurul mai calm ar fi fost primul-ministru. El ar fi fost autorul propunerii de a merge în cuplu la Ateneu. Asta ar potoli setea de cultură a Preşedintelui.

– Trebuie să arătăm poporului că respectăm cultura şi limba română, că ne place Eminescu, ar fi zis Ludovic Orban. Ăla cu poeziile cu plopii. Mai are una cu păsărelele şi una cu lacul.

Ziua Culturii Române se ţine în vremea celor mai inculţi miniştri, într-o perioadă în care nu s-a inaugurat nici o casă memorială, în care muzeele plâng cu tencuiala de pe pereţi, în care meseria de scriitor este cea mai păguboasă din România

sursa: COTIDIANUL.RO

https://www.cotidianul.ro/ziua-inculturii-nationale/?fbclid=IwAR3WM_qSBLOf5ppFHwd1eiYm4arWF9angWryVk6Gg_CbcCNQmxygea4FRGo

Featured