Liderii Uniunii Europene sunt primii care discrediteaza, astfel, viitorul Uniunii

poza

Din nou violențe majore în Franța. Unii lideri ai ”vestelor galbene” cer ca protestele să devină armate. Purtătorul de cuvânt al guvernului francez vorbește deschis despre acte ”insurecționale”, adică de dărâmare a puterii alese la urne prin forță.

Puțină lume vorbește despre faptul că există deja 10 persoane decedate în luptele de stradă.

Pe de altă parte, Franța a depășit și deficitul de 3%, obligatoriu, impus prin Pactul fiscal la nivel european.

Comisia Europeană și Parlamentul European, care tocmai au adoptat împotriva României o Rezoluție pentru violențele din 10 august, nu spun niciun cuvânt despre măsurile de forță ale jandarmilor francezi! Nici despre depășirea deficitului de 3% al Franței!

Dar nu doar România este victima dublului standard. Conflictul cu guvernul italian a urcat la cote maxime când a propus un deficit sub 3%, dar pe care Comisia nu l-a acceptat!

Liderii Uniunii Europene sunt primii care discreditează, astfel, viitorul Uniunii, diseminând neîncredere, intoleranță și ură din partea cetățenilor, care văd că sunt tratați cu lipsă de respect și discriminare vădită.

Or, ce fac, în această situație flagrantă, liderii UE? Îi acuză pe cei care spun adevărul, lucruri vizibile pentru toți, zeci de milioane, la lumina zilei, că sunt... anti-europeni, populiști etc.! Un limbaj al intimidării și al forței. Cum este posibil? Poate că, mâine, ne vor spune că 1+1=3 și ne vor obliga să ne conformăm? Nu așa se face solidaritatea și democrația! Este posibilă democrația în minciună și acte discreționare? Este posibilă democrația cu încălcarea demnității popoarelor?

Aurelian Pavelescu

Featured