LAURA CODRUTA KOVESI SI MAI APROAPE DE PUSCARIE! D-NA, SUNTETI NEBUNA?

picture

Văd pe televizor un Ordin al Laurei Codruța Kovesi, în calitate de Procuror șef DNA. HALUCINANT! Un Ordin prin care, sinistra incompetentă, atinsă de nebunie, le traduce procurorilor Codul de procedură penală. Adică procurorii să nu mai citească Codul, ci să facă ce zice Kovesi, cum crede ea că trebuie citit! Doamnă Kovesi, sunteți nebună? Procurorii aplică legea, Codul, nu ce le spui matale că ai priceput. Ce, tu faci legile, cine te-a pus să le traduci tu, mai ales că nu știi să le citești?

Acest Ordin este o CRIMĂ POLITICĂ! Să explic pentru toți. Înregistrările făcute de procurori în activitatea de cercetare, telefonice sau ambientale, se fac pe casete, dischete - pe care legiuitorul le numește ”SUPORȚI”. Din aceste înregistrări procurorul elimină toate referirile la viața personală sau cele care nu au legătură cu cauza, cum este și rațional, și păstrează TOATE referirile cu privire la fapte, atât în sprijinul acuzării, cât și al apărării. NICIO ÎNREGISTRARE NU SE ȘTERGE, SUPORȚII RÂMÂN NEATINȘI, să se poată verifica oricând dacă procurorii au făcut bine sau nu interpretările înregistrărilor, dacă înregistările au fost sau nu trunchiate! Procurorul este supus, ca întregul proces penal, principiului AFLĂRII ADEVĂRULUI. El nu are a se răzbuna sau a favoriza pe făptuitor, ci a stabili adevărul. SUPORȚII sunt inviolabili!

Ce spune art. 143 (2) din Codul de procedură penală?: ”La procesul-verbal se atașează, în plic sigilat, o copie a SUPORTULUI care conține rezultatul activităților de supraveghere tehnică.” Adică SUPORTUL ORIGINAL, NEMODIFICAT. Ce spune Ordinul lui Kovesi?: ”La procesul-verbal se atașează NUMAI SUPORȚII CARE CONȚIN CONVORBIRILE RELEVANTE!” Sunteți nebună, d-na Kovesi?

Să explic. În ordinul lui Kovesi ”SUPORȚII” nu mai sunt cei ORIGINALI, ci unii care cuprind SELECȚII ale convorbirilor. Adică procurorii fac tăieturi după suporții originali, după cum cred ei, și doar acei suporți, care nu mai reflectă convorbirile în original sunt trimise la judecător. Tot acești SUPORȚI, de fapt falsificați, SUNT ARĂTAȚI ȘI AVOCAȚILOR. Deci, dacă procurorul face selecția greșit sau cu intenția clară de a condamna un nevinovat, avocații nu au cum să apere, iar judecătorii sunt obligați să ia numai ce spun procurorii. Adică procurorii SUNT ȘI AVOCAȚI, ȘI JUDECĂTORI! Pe deasupra SUPORȚII aparțin statului, că pe banii statului s-au făcut, de ce să te atingi mătăluță de ei?

Iată la ce nivel a ajuns poliția politică. Evident, un asemenea Ordin este ilegal prin el însuși, deoarece NU SE POATE EMITE UN ORDIN PENTRU A INTERPRETA O LEGE! Legea o interpretează procurorul și avocatul în contradictoriu, în fața judecătorului, legea având nu numai rolul de incriminare, dar și de protecție a cetățenilor, așa încât cei nevinovați să nu fie băgați la pușcărie în mod discreționar!

Gravitatea acestui Ordin este uriașă. Abuzul în serviciu este clar, dar și participația lui Kovesi în toate dosarele în care, în baza Ordinului, nu au fost prezentate înregistrările în întregul lor, ca probațiunea să respecte garanțiile procesuale, garanții acordate chiar de Constituție!

Un exemplul flagrant la unui procuror care, din lipsă de competență, A ÎNNEBUNIT, pentru că acest Ordin este actul unui NEBUN!

 Aurelian Pavelescu                                                                                       

                caricatura Puiu Gazdaru poya

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?