LAURA ASTUPA GAURA

CVNGJHHG

MOTTO: „... Procedura de selecţie a procurorului-şef european nu depinde de ţara din care e candidatul, fiind una exclusiv europeană. Acest juriu este format din 12 persoane din rândul foştilor membri ai Curţii de Justiţie şi ai Curţii de Conturi, din rândul foştilor membri naţionali ai Eurojust, al membrilor instanţelor naţionale supreme, din rândul procurorilor de înalt nivel sau al juriştilor ale căror competenţe sunt recunoscute. Potrivit Regulamentului Consilului, numirea procurorilor-şefi europeni este făcută de comun acord de Parlamentul European şi Consiliu. Procurorul-şef european are un mandat de 7 ani, care nu poate fi reînnoit.” ( ZIARE.com, 5 februarie 2019)

.....................................................................

Ah, așa, așa... Corado Codruțani... tu să nu te lași, tu să perseverezi cu tupeu, fată ! Un șut în dos, un pas înainte! Cum corupta asta de Românie nu te merită, ia fă-te tu procuror șef peste Europa... apoi procuror-șef planetar... după aceea intergalactic, vezi că-i o procedură de selecție peste câțiva ani !

Ai sunat din goarnă și armata ta de susținători a sărit să-ți apere reputația pătată de sus și până jos, de parcă-i fi vărsat castronul cu ciorbă de potroace pe tine și pe urmă te-ai prezentat veselă la comisie, la interviu... Oare ce te-or fi întrebat europenii ăia serioși, dragă? desigur, după ce ți-au șoptit „...ce distinsă, ce elegantă pată de grăsime aveți pe rochie... ce unic... ce șic... doamnă Kovesi !” Că tu nu prea știi nici legile noastre, dragă, ai dovedit-o de atâtea ori...și-o să le bunghești pe alea mai sofisticate și mai transfrontaliere? Sau le-ai zis tot cu „corapșăn”-ul din România și s-au muiat băieții de plăcere ? Sigur... ei știu că dacă și de la Bruxelles o să te ocupi mata de criminalitatea transfrontalieră și de frauda împotriva bugetului UE, depistând tot marii corupți care iau o ciocolată transfrontalieră și fraudează bugetul cu contravaloarea unei putinici de brânză în România, adică tot așa cum ai făcut și până acum, ăia adevărații, „greii” cum ar veni, care palmează zecile de milioane de coco prin alte țări mai „spălățele”, pot să doarmă liniștiți.

Evoluția dumitale de la „însăși slujirea” (pentru Liiceanu Gabriel) la „țar al anticorupției” (pentru THE GUARDIAN) a fost minunată... oarecum mă neliniștește amănuntul că ai ajuns direct „țar” și nu „regină”... sau „prințesă”... sau „zână”... dar poate e doar din pricina înălțimii și a numărului la pantofi...

„Țar”... „țăruș”... „țărel”...

Sigur că Europa asta anchilozată și arogantă te-ar merita, Codruțo... și, dac-ar fi pe bune, iar nu „o mână spală pe alta”, n-ar trece multă vreme până când ți-ai sufleca mânecile și te-ai pune pe treabă, făcându-i dosar penal lui Juncker Jean-Claude pentru prea multă „sciatică” la purtător în timpul programului, apoi ar urma să-i redeschizi dosarele Verei Jurova, cea care a mai fost băgată la „mititica preventivă” , pe o perioadă de 33 de zile, pe când era ministru adjunct pentru dezvoltare regională în guvernul ceh... cu toate că a fost eliberată și a primit scuze și despăgubiri de 100 000 de coconei... păi, ce? să dea despăgubirile înapoi, să-i confiști extins averea tuturor rudelor, prietenilor și vecinilor și să-i pui cătușele în direct, în timp ce Mălin Bot și aghiotanții lui, extaziați, ovaționează și-și expun cartoanele de pe piept pe care scrie JE SUIS CODRUȚA ... după care să-l copleșești de interceptări și înregistrări ambientale pe Frans Timmermans, că doar ăla vine din Partidul Muncii, deci este PESEDIST DE RANG ÎNALT în țara lui, așa că trebuie să fi făcut el ceva !

Poate că aș râde de toate astea... dar nu-i de râs. Mandatul de procuror-șef european e de 7 ani... și mi-e teamă că e o formă prin care mama Europa îți oferă 7 ani de imunitate, cu limuzină, bodyguarzi și salariu baban, așa cum îți place ție.... pentru felul excepțional în care i-ai pus pe tavă conceptul de „elev repetent” al Uniunii, care nu-și face niciodată temele, conceptul de prostul clasei care fură sandvișiurile din ghiozdanele celorlalți și copiază la teză...conceptul de „școler” obraznic și leneș, potrivit mereu pentru a fi exemplu negativ...

Iar „pentru că toate acestea trebuiau să poarte un nume”, le-ai șoptit la ureche, atât de convenabil pentru ei toți, că se numesc ROMÂNIA...

LUMINITA ARHIRE

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags