LATRINA „POLI”-T(EHN)ICA

dhdfghgg

Dumnezeu Drăguțul are acum enorm de multă treabă și stă mai tot timpul cu spatele la latrina din fundul grădinii Iașului, unde doi primari au săpat de vreo două decenii o groapă în care cacă bani puturoși, mâncând fotbal pe „pâne”...

Totul a început de la Nichita Sulă Tare – acu moale – care a venit la Iași cu pasiunea fotbalului bătut pe toloaca Dorohoiului în timpul orelor de școală. Omul, odată ajuns la Iași cu armata făcută la „tiribau”, pe la Roman, unde își folosea pasiunea schimbând-o în învoiri și în privilegii date de comandant, imediat ce s-a făcut gherțoi cu funcție la RAJAC și mai apoi la „premărie” și-a îndreptat mușchiul de „brand” ce îi sălta sub costumul Armani, taman în lumea fotbalului. Pe acele timpuri încă Parlamentul nu scosese Legea Sponsorizării și Finanțării Sportului profesionist, care avea să vină tocmai datorită matrapazlâcurilor pe care le făcea mafia din fotbal, începând cu președinții de cluburi și terminând cu primarii burjui, care a format iute o nouă ciocoime.

„Puradelul” Mihai Chirica – viitorul Bulibașă care a bulibășit Iașul în ultimele două decenii – nu a avut niciodată în viața lui vreo înclinație pentru sport, cu atât mai puțin fotbalul popular, el nici măcar nu a bătut poarca cu copiii pe ulița sau tăpșanul satului la Țigănași, sau mai apoi, la Iași, ca licean la Liceul Național, unde a terminat strălucitor la învățătură, cu excepția obiectului Educație Fizică, unde părinții i-au scos probabil scutire medicală pentru a nu se extenua în detrimentul materiei la care excela: Lucrul manual...

Revin și vă spun că imediat ce a devenit ciocoi, Nichita își strângea joia pupincuriștii din subordine de la RAJAC și mai apoi de la primărie și băteau poarca pe stadionul Emil Alexandrescu, aflat în subordine, ca „administrator”, iar iarna în sala de sport de sub stadion. Evident, că joia era dezmăț, că ghiorlanul dădea la oase fără milă și se supăra dacă vreun netalentat îi punea vreo piedică, sau îi lua mingea de la picior, ori nu-i dădea pasa de gol când el stătea nepăzit „la pomană”. Azi așa, mâine tot așa, un șpriț cu chiolhan la „Borta Rece”- unde timpul trece, la Mihai Valer, care era sponsor oficial, „Niky” a început să dicteze și la club. De ce? Pentru că a putut! Apartenența Stadionului municipal la primărie, cu administrarea lui, a creat în mintea ghiolbanului primar ideea că el este un patron „de facto” al clubului și a început să își bage tot mai mult nasul în curul calului ce arăta ca o gloabă costelivă căreia i-a dat să mănânce jăratec.

Mafia din fotbal în care Primăria era băgată până la gât, sponsoriza discreționar echipa „Poli”Iași, fostă CSMS, cu o căruță de bani furați efectiv din bugetul public, fiind mascați de reclame ale Regiilor din subordinea Primăriei, gen Salubris, Termoficare, Servicii Publice Municipale, sau alte firme de casă care primeau lucrări bănoase din bani publici după o parodie de licitație, cum ar fi CONEST, IASICON, sau mai nou, crâșmele din spatele actualului Primar, ca să abată atenția fraierilor de la DNA ce se fac că nu înțeleg și țin laba cange să ia parandărătul...

Referitor la asta, trebuie să vă spun că Sfânta Oana Andreea Nica – ocrotitoare și făcătoare de minuni ai primarilor ieșeni – fina de cununie al procurorului interlop Emilian Eva, a fost promovată în funcție pentru aceste merite deosebite și minuni dumnezeiești de ocrotire, la DNA Central, București. E clar?

Bunnn...

Să-l lăsăm pe bietul gherțoi Nichita să-și facă plăcutul sejur vreme de cinci ani la care a fost priponit pentru mici găinării, dar nu pentru tunurile mari cât cele din Navarone, pentru care ar fi trebuit să facă pârnaie chiar magistrații, securiștii și polițaii ce au ținut de șase și au primit parte din pradă; și să ne întoarcem iarăși capula Mihai Chirica, actualul tartor.

Când Gigi Amoroso a fost arestat „primași dată” și luat de pe fiertură ca spuma plină de grăsime, Chirica a devenit automat Bulibașă și mai apoi, prostimea de coate goale l-a făcut Buulibașă plin.

Ei, bine, când Ghiță Sulă Tare (acu moale) l-a uns vițelprimar pe Mișu, l-a pus să jure că în caz „de ceva”, va prelua din mers mafia, pe care o va păstori până la adânci bătrânețe. Atunci l-a dus peste tot, i-a făcut cunoștință cu capii familiilor, i-a spus tainele și prețul fiecăruia. Ajunși la clubul de fotbal, Niky i-a dezvăluit lui Mihăiță mecanismele și mecanicii care fac să meargă „ceas” mașinăria.

Când a preluat din mers Iașul cu ajutorul mafiei din magistratură, a Ambasadei lui Soros pe pământ condusă de Hans Klem, a evreilor fideli lui Dragnea și a Împăratului Iulian de la Sibiu, Bulibașa Chirica a jurat să sporească și să înmulțească averea mafiei.

El nu joacă fotbal ca predecesorul, care venea și folosea discreționar Baza materială cu saună și jacuzzi, cu care este dotat Stadionul,  chiar până în preziua condamnării definitive!

Pe Primarul Mișu îl interesează doar partea financiară a problemei, aceea pe care el o stăpânește cel mai bine, adică INGINERIA FINANCIARĂ pe care o aplică pe toate direcțiile care au tangență cu primăria. Deja se comportă și se crede un Superpatron de club de fotbal, unul care deși e nație spurcată de șuț, este omnipotent și are fotbalul drept un hoby care îi mai umflă doldora buzunarele, rulând banii ieșenilor care plătesc taxe și impozite făcătoare de avere. Fotbalul este legat de politică ca și capra râioasă de țap.

De sus în jos, după ce l-au luxat pe Mircea Sandu ,care a fost (sus)inut o viață Diriguitor la FRF alături de Mitică Dragomir la Ligă, de PE-SE-DE, a venit băsistul notoriu Burleanu, un economist care a divinizat BĂSISMUL și deși nu a jucat mingea cu piciorul, studiile de economist și știința perfidă de furat științific banii cu autobasculanta, l-a făcut Preș la Federație.

De atunci, Burleanu și-a făcut „echipă” din președinții de cluburi, iar șuții au la el cea mai mare trecere. După Nichita, care de bine de rău mai știa să dea și cu ristul, Chirica este total afon, merge la meciuri doar pentru capital electoral și nu știe măcar ce este un HENȚ, darămite un „pinalti”...Da se bagă!

El îl schimbă pe trântorul de lux Ambrozie – un fost mare bețivan al lui „Poli” care a jucat 2-3 sezoane pe șprițuri și statut de vedetă - pe care l-a pus Nichita „Președinte”, cu băsistul notoriu Cip(rian) Paraschiv, alt fotbaliator ieșean care a făcut cu beșica o facultate la fără frecvență zilnică, cu carte a intrat în politică și a ajuns om de casă și director la Hotelul SPORT de lângă Sala Sporturilor, plus Șef al Comitetului Județean pentru Educație Fizică și Sport, funcție din care dădea cu manta lovele pe ochi frumoși. Os de curvă, mască de mazetă...

Când șutitorul Ambrozie a băgat mâna prea adânc la caraiman, Șuțul Bulibașă i-a dat peste cange și l-a adus de bun pe Cip Paraschiv, care este mai cu „ștofă” și mai priceput în arta matrapazlâcurilor...

Auzim la televizor că a fost mazilit după o serie nesfârșită de bătăi rușinoase Pancu, din calitatea de antrenor, fiind promovat bătrânul fotbalist ieșean Andrei Cristea, care a devenit acum „tânărul” antrenor al lui „Poli”. Din prima clipă când am văzut cu cât tam-tam a fost pus la Iași antrenor după ce Rapid l-a ușuit, am știut că zilele lui „Poli” sunt numărate. Pancu e sufletist, a jucat fotbal mulți ani de zile fără să ajungă un mare și valoros internațional, dar săracul nu a apucat să termine „pe bune” nici liceul, să nu mai pomenim de vreo calificare de elită în antrenorat.

Cel puțin Cristea, chiar dacă a excelat doar pe plan intern, a fost suficient de deștept să se gândească la „ziua de mâine” și să facă o școală de „coacing” în fotbal, de la care are și patalama. Nu am nicio îndoială că Andrei Cristea este de patru ori mai bun ca antrenor decât Pancu, iar dacă „mister” Pancu a luat 10000 de coco pe lună, nu văd de ce Chirica nu decartează lui Cristea o sumă dublă.

De ce îi trebuie lui Chirica o belea în plus pe cap și o sabie deasupra gata să cadă, așa cum este fotbalul?

De aia, pentru că toți ciocoii care nu câștigă bani cu sudoarea frunții lor, ci fac bani murdari pe munca altora, văd în fotbal o sursă de Putere, de Imagine, dar mai ales de contact cu Presa, pe care o manipulează în interesul lor, să manipuleze prostimea.

Prostimea refulează când nu este pandemie în Fotbal, iar fanatismul fotbalului atrage după sine mulțimi de fani ce pot deveni armată civilă cu care se pot contracara manifestații, se pot câștiga voturi, se pot intimida adversari incomozi.

Nu știu de ce, dar personal eu îl văd pe Chirica că își va rupe gâtul dintr-o prostie făcută pe linie de fotbal și nu pe tunurile mari date din bugetul Iașului, pe un jaf de decenii făcut pe lucrări tehnice! Acolo sunt părtași la jaf mulți dintre aceia care ar fi trebuit să-l oprească, dar la fotbal, ticălosul îl consideră o jucăria a sa, de mare inteligent.

Bă, „suptalternativii” lui Oana Andreea Nica, stați cu spatele și cu ochii strâns închiși?

GIGI PETROVAN

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?