LASA-MA MÂNDRUTA, LASA-MA CA MOR, CU MÂNA LA PUPAZA SI CU CAPUL GOL!

jfgjhgfg

Studiez de vreo oră și ceva pagina de Facebook a lui Lucian Mîndruță și... ei, nu vă grăbiți să mă scoateți în afara legii! că voi, prieteni, nu citiți așa ceva și nici nu știți ce pierdeți! Pagina lui Mîndruță e la fel de captivantă ca un roman de aventuri, dintr-acelea pe care le iei la mare ca să le citești pe plajă dar se termină concediul înainte să afli cine-i vinovatul. Și constați că nici nu prea contează... Ce-am căutat eu pe pagina lui? Păi, pe NET i se atribuie distinsului jurnalist următoarea frază:

„Nu începem nici o zi fără ca eu și soția, să spunem Slavă Ucraina! Ar trebui ca toți să facă la fel în loc de Tatăl Nostru!”

Cum eu nu cred mai nimic din ceea ce citesc pe NET până nu mă duc la sursă, ca să verific, am scotocit după fraza buclucașă timp de peste o oră, dar n-am găsit-o... nu că o astfel de declarație mi s-ar părea incredibilă din partea unuia care stă pe bicicletă, în casă, cu masca FFP 2 pe mufă și aerisește o jumătate de oră până să intre după nevastă-sa în living, ca să nu se contamineze, dar, cu toate acestea, nu am găsit îndemnul de mai sus în cele două luni de război pe care le-am studiat temeinic din opera lui Lucian Mîndruță.

A fost extrem de instructiv. Mîndruță este acel propagandist focos căruia dacă îi dai un cap-compas, un azimut, se duce fără să privească înapoi și nu se lasă până nu cucerește Moscova în jocul virtual analizat de gRadu Tudor în compania celor „enșpe” generali din platoul ANTENEI 3 și până nu-i pune o grenadă metaversă sub cur lui Putin. El se entuziasmează la chipul lui Robinette Bidon mușcând dintr-o bucată de pizza, în mijlocul soldaților polonezi (e de-nțeles că Joe Robinette era pofticios, căci dânsului doamna Jill nu-i dă voie acasă să se atingă de pizza) și e extrem de ofticat că „...NATO spune că nu riscă un război european. Știu, știu că au dreptate și că rușii sunt pregătiți inclusiv cu nucleare(!!!, n.n.) daca nu răzbesc convențional. Totuși, durerea rămâne... Și sentimentul meu e că dacă acest război european va veni până la urmă, o să ne pară rău că n-am intervenit acum.” (4 martie 2022) Durerea lui e că nu-i face praf NATO pe ruși, într-un strașnic războiaș care să se desfășoare sub fustele-nfoiate ale Bătrânei Doamne Europa, unde altundeva?

Ca orice prost care-și imaginează că rușii împușcă tot ce mișcă, Mîndruță pune pe pagina lui filmulețe care să îmbărbăteze cititorii, cu oameni care suduie tancurile și apoi scrie, mai jos:

„Urmăriți acest film până la capăt. Pentru că veți vedea cel mai curajos om din lume azi. Un om - late edit, o doamnă!!! -care încearcă să oprească coloanele de invazie ale armatei ruse pe jos, cu pumnul și ocara. Respectele mele infinite!” sau „Câți ar sta cu fața la mitralieră? Cîți ar avea curajul asta? Eu nu. Recunosc.” (1 martie 2022)

Am fost surprinsă de această răsturnare de situație, ca să zic așa, deoarece eu știam că dânsul a scris, pe 2 martie 2014, următoarele:

„Văd că toată lumea plânge pe la colțurile facebook-ului: ce ne facem fetelor, s-au enervat rușii, dacă vine războiul peste noi, ne ocupă ăștia, ne e frică... Ăsta e vaiet de hipsteri fără c...e! Să vă spun eu ce facem, care am trăit sub dictatură și nu vrem să ne întoarcem la viața aia de râmă: luptăm. De-aia vă zic: România are cu ce (să) se apere. Pentru că nu tuturor ne e teamă! Eu știu unde mi-am lăsat AKM-ul: la unitatea 1849 din Ploiești. Pot să fiu acolo în 30 de minute.”

Ei, se pare că între timp s-au mai schimbat lucrurile... 

Adică, el n-ar avea curajul... în schimb s-a gândit la ăia care ar avea curajul și le întinde o gălușcă unsă cu miere:

„Președintele Zelenski cere tuturor cetățenilor țărilor străine care doresc să ajute cu arma în mână Ucraina să vină în țară și să participe la luptă. Cea mai bună memă a nopții: «La cum se comportă armata ucraineană, NATO ar trebui să ceară aderarea la ea!»...” (27 februarie 2022)

Adică: „...mergeți voi, băieți și fete, că eu nu pot să mă uit la mitralieră...”

Altfel, dânsul e un apt-combatant pe FACEBOOK, ce nu s-a mai văzut:

„În ultimele 60 de ore am dormit adunat vreo 6. Azi, după un pui de somn, soția m-a surprins cu masa de prânz. Și eu i-am mulțumit cu o replică: - Bravo, da’ nu mă gândeam că e nevoie de un război să te apuci să gătești!” (26 februarie 2022)

Așadar... dragi femei exemplare ale patriei! Nu-i mai lăsați pe bravii luptători cu hidra bolșevică de pe FACEBOOK fără ciorbiță și sarmale! Hrăniți-i ca să poată combate la fel de dârz, la fel de neabătut!

Așa cum vă așteptați, cred, Mîndruță e un admirator necondiționat al lui Elinski:

„Președintele  Zelenski a ieșit viu din noaptea trecută și-a filmat un video pe stradă să arate că e în Kiev. Extraordinar om!” și „Zelenski a apărut în seara asta într-un video dramatic din Kiev să le spună compatrioților că toți liderii țării sunt în Kiev, că nu se predau și că vor lupta până la capăt. Un exemplu de leadership extraordinar. Extraordinar!” (25-26 februarie 2022)

Ajuns aici cu analiza, jurnalistul geopolitic a primit o întrebare dură din public: „Pe cine ați vedea așa de la noi?” Lucian Mîndruță, matur și profesionist, a dat următorul răspuns: „Doar pe Băsescu, oricât de tare îl detest.” N-o să credeți, dar și admiratorii lui Mîndruță tot la Băsescu s-au gândit!

Pe de altă parte, să știți că sensibilitatea lui enormă, l-a avertizat că „începe” pe 24 februarie 2022. Iată:

„Acum o lună - fără câteva ore - am trecut prin cea mai grea noapte din viața mea (!!!, ete fleoșc! n.n.). Nu doar că n-am putut să adorm. Dar n-am reușit să-mi fac inima să coboare sub 130, și asta fără să mă mișc de la calculator. De aia eram treaz și în direct, la 4 sau 5, CÂND A ÎNCEPUT. Știam ceva? Nu. N-am acces la informații secrete. Simțeam ceva? Da. Simțeam RĂUL, în forma lui pură. Nu pot să spun că vreodată l-am întâlnit sau simțit pe Dumnezeu. Sunt agnostic și nu frecventez vreo biserică (mă așteptam, n.n.). Dar acum o lună am simțit alături de noi, ca o umbră peste pământ (hai să fim serioși, sensibilule! să mori tu? nu te cred, na! n.n.), apăsarea Diavolului.” (24 martie 2022)

V-am plictisit destul? Atunci nu vă mai plictisesc. Am scris acest text doar pentru că, din punctul meu de vedere, așa arată MEDIOCRITATEA CRASĂ. Așa arată omul căruia îi trebuie CAUZE PLANETARE pentru a simți că există. Căruia nu-i este de ajuns lumea din jurul lui, cu problemele ei pe care dânsul le socotește mărunte. Căci el trebuie, musai, să salveze planeta! El trebuie SĂ FIE IMPLICAT! Toate informațiile lui Mîndruță, puse pe pagina lui într-o super-abundență propagandistică, sunt luate din sursă unică și profund implicată, deci sunt cel puțin susceptibile de a fi „coafate”, dacă nu de-a dreptul false. O parte din ele au și fost demontate, cu zgomot, la scurt timp după ce au apărut.

Lucian Mîndruță este - conform informațiilor publice - inginer, jurnalist, aviator, navigator, dar, aș zice, MAI ALES LECTOR la Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării din cadrul Universității București. Iar mie, ca de obicei, acest ultim tip de „calificare” îmi dă fiori. Pentru că eu nu cred că unul care face o asemenea propagandă pe FACEBOOK este un lector universitar imparțial și rece. Ci, cred că, dimpotrivă, lucrând cu o plastilină atât de delicată cum este mintea unor tineri ieșiți de pe băncile multor școli unde profesorii nu s-au străduit să-i învețe să gândească, domnul lector va avea mereu o pradă sigură! Iar oricum se vor îmbina ideile și trăirile acelor copii în viitor, se va întâmpla exact, dar exact ca la asamblarea mașinii de cusut tefeliste de la Cugir: indiferent cum ai aranja componentele, tot mitralieră de răpăit lozinci americano-europeano-nato-progresiste o să iasă!

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?