LA TARANOAIA METROPOLITANA

bdhgfhdgh

Pic, pic, pic...

Trăim un pic...

La Iași Holboca - comună urbană lipită de Iași prin voia lui Dumnezeu, este ca în western. Șeriful și ajutoarele lui stau toată ziulica proptiți de tejgheaua Saloon-ului și sorb whiskey de pufoaică ridicând din când în când borul rulat al pălăriei de cowboy cu țeava chistolului Carpați, cum au văzut ei în filme. N-au nicio treabă. Acolo îi găsește când are nevoie de ei și Mayor și comandanții de la Iași, ca să își primească tainul.

Pe ulițele satelor aparținătoare Dancu, Orzeni sau Ruseni, lumea caută din răsputeri să se păzească în primul rând de prostia și nepăsarea șerifilor din Holboca. Fiind o comună lipită de Iași, cu blocuri și vile epatante printre care șerpuiesc ulițe înguste asfaltate prostește și fără cap, mașinile se strecoară cu frica iminentă de a se ciocni la orice colț de uliță.

Semne de circulație? Aiurea! Puse de hoha de niște idioți beți la ora alegerii și amplasării lor. Niciun dram de minte, nici cea mai vagă cunoștință dobândită la Școala veche de miliție făcută la seral sau la fără orizont, cu șapte clase!

Norocul lor chior, al celor de la Postul de Poliție este apropierea prea mare de City, unde... n-așa? există mai nou un SITI MENAJER! Găinile, vinul, brânza sau plicurile cu taxa pe liniște ce o plătesc trântorii din Holboca spre comandanți, se poate trimite ușor cu autobuzul și acuși din nou cu tramvaiul. Drumul de la oraș până la Holboca este în lucru plin de gropi, de praf sau noroi, mai mult este închis și te împinge la o ocolire de vreo zece kilometri pe la Tomești (Piele dă Pork să trăiești!), așa că nici măcar Cățeluș Alexe sau Directorul său de la DADJ nu calcă pe la Holboca... Este ca în filmul „Pentru un dolar găurit”, con Giuliano Gemma...În schimb, banii se mănâncă unși pe pâine albă – pardon, galbenă! – că nimeni nu este interesat de Administrație. Primarul stăpânește situația cu drona și cu WhatsApp, totul se face cu cardul, ca la carte.

În dorința mea sinceră de a ajuta autoritățile locale să fie în rând cu lumea asta din mmUE, am făcut o GAZETÎ DI PĂRETI cu imagini de groază care costă mulți dolari și ofuschează viața oamenilor. Asta până la tamponări cu victime umane, sau doar fierătanii. Nimeni din cei cu datorii la stat în acest sens nu pare să meargă prin sate, să vadă ce și copii de-a patra văd.

În poza de mai jos, la intersecția unei străzi principale cu o uliță - asfaltate „țuțu-muțu”-  este acest indicator alb murdar fără nicio inscripție pe el. După formă, proștii de la volan se opresc, pentru că seamănă cu un STOP, fiind octogon.

dhfdghfgb

Neavând nicio vizibilitate, s-au montat pe vremea triburilor sherooke niște oglinzi concave din care una deja a fost spartă de gloanțele bandiților care fac legea..

Mergând mai departe, dăm iarăși de o intersecție fără nicio vizibilitate și cu chiu cu vai dai într-un salcâm de un triunghi șters și ruginit ca zona pubiană a unei copile cu păr roșcat căreia îi mijește puful. Măcar după aia s-ar uita mai mult șoferii... Acolo este MUSAI montarea unui indicator STOP și nicidecum „cedează trecerea!”jhgvdc

În sfârșit, coborând în Dancu și intrând pe drumul de costișă care duce la Iași, te trezești cu o trecere de pietonii vopsită cretin cu linie de STOP chiar în drumul principal, cu indicatorul de „trecere de pi(e)toni” orientat invers, pe partea stângă a drumului, iar pentru cei care ies în strada principală, iarăși „cedează trecerea” e ascunsă privirii disperate, deși acolo iarăși este obligatoriu STOP, deoarece nu ai vizibilitate să intri fără să te oprești și să te asiguri!

Peste tot numai prostii abominabile, care reflectă fidel și gradul de profesionalitate al actualului comandant de la Poliția Rutieră, care nu a organizat cu siguranță niciun control profesional, nu doar în Holboca, ci NICĂIERI în județ!vxdzsd

Revin asupra marcajului longitudinal pe D.J. și pe ulițele satelor! CA-TAS-TRO-FĂ! Când vor muri oameni, indiferent cine a încălcat Legea, autorul va scăpa invocând permisivitatea marcajului, dar cu siguranță ca vor trebui băgați în pușcărie mai mulți granguri, începând cu Directorul DADJ, dar și figurantul de la Poliția Rutieră! Și ce dacă e la Țărănoaia bă incompetenților? Țărănoaia se află în UE, care vă dă vouă mUE!khgdj

Ideea este că suntem conduși de gherțoi cu studii superficiale, dar plini de patalamale care le arată (in)competența, iar asta dăunează grav sănătății, mai ceva decât fumatul!

La GAZETA DI PARETI  cu voi, bă leneși incompetenți aburcați pe scaunele de conducere!

„Rușine pentru orașul nostru să tremure în fața unui om! Rușine pentru guvernul vitreg care suge sângele poporului! Eu sug sângele poporului?

Pardon, să iertați coane Fănică, mata sugi sângele poporului? Pardon coane Fănică, da asta nu  s-alege!”

GABRIEL MIHAILA

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?