LA NATO, SANTINELELE DORM GREU

jnfhfjj

M-a zguduit plânsetul aseară, când am auzit la Tv că am fi putut fi ușor cotropiți de Republica Moldova, în cazul că Putin și-ar fi dorit asta, dar mai ales dacă spionii lui de la FSB își făceau datoria și dădeau informația vitală. Trupele NATO, încartiruite în stațiunile de pe litoralul românesc, aveau rezervoarele mașinilor de luptă goale, ca nudistele de pe plaja „Doi Papuci” din Constanța.

Fa, nebuno, te joci cu NATO? Acuma, când totul s-a dat în vileag și hoțomanii interlopi au fost prinși cu laba în caraimanul americănoșilor, putem spune - cu transpirația înghețată pe șira spinării - că doar Bunul Dumnezeu a făcut să dormim liniștiți că ne apără nepoții Unchiului Sam. Or fi americanii cea mai țeapănă armată regulată și de Corina Crețu, dar cu românii nu te pui! Adicălea vii tu aici, în fieful interlopilor, unde de la Președinte și până la portarul de la Episcopia Tomisului, toți dau cu mangla în draci, iar tu vii fără trupe de pază?

Știrea lui Esca era că interlopii care au supt rezervoarele NATO, aveau complici „și înăuntru” (probabil pe Mircea Geoană), că altfel nu se explică golirea tancurilor și avioanelor de luptă care au rămas să funcționeze doar pe motorul electric alimentat de baterii solare și eoliene...

Zău dacă nu putem fi mândri de măiestria la care au ajuns românii! Să ciordești tu atâtea mii de galoane de carburant adus cu mari cheltuieli și sacrificii taman din Texas, de la atâtea mii de leghe și să le șutești noaptea pe fulgerătură adormind vigilența santinelelor, păi asta nici oamenii lui Putin sau talibanii afgani nu au reușit!

Două milioane de dolari. O fi mult, o fi puțin, eu nu știu de ce se strofocă atâta yankeii, că oricum ne furăm singuri căciula, că România și românașii plătesc doar înmiit toate cheltuielile cauzate de încartiruirea trupelor aflate în sejur de vacanță, ca să îi ridice cota lui Putin.... Pentru un român, să-i spui că hoții au manglit două milioane de dolari, este ca și cum ai spune unui puști de la clasa pregătitoare că Gigel i-a furat creionul. „și ce, îmi cumpără mama altă cutie”, ar zice puștiul păgubit.

La noi fură miliarde de euro și lumea stă impasibilă, pentru că nimeni nu este prins efectiv cu laba în buzunarul personal al nimănui, că Poliția ține de șase! Facem acu problemă pentru două milioane de dolari? Măcar dacă erau euro, că euro este mai tare decât dolarul, dar nici așa nu dai vreun scuipat pe o asemenea furăciune. Să caște ochii, dacă au venit în România, să belească bine ce au de belit și să nu se mai smiorcăie pentru banii de vacanță al unui aprod începător la ușa primului ministru...

Cerem ca hoții dovediți să fie pedepsiți exemplar pentru neglijență în serviciu!

GABRIEL MIHAILA

Tags

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?