LA IASI, PSD CONTINUA TEMEINIC DRUMUL CATRE DEZASTRU SI DIZOLVARE!

fjsgfhjh

„Maricel Popa, urmat de Camelia Gavrilă, la Senat, respectiv Cristian Stanciu, Bogdan Cojocaru, Dumitru Pantazi şi Marian Şerbescu, la Camera Deputaţilor. Primii de „sub linie“ sunt Paul Boişteanu, pe poziţia a treia pe lista pentru Senat, şi Ionuţ Câmpeanu şi Bogdan Balanişcu, pe poziţiile 5-6 la Cameră”. (Ziarul de Iasi)

......................................................................................................................

Bre, uite că după mușcături de buci, de sfârcuri și de șuturi la punga cu ouă, adunarea județeană a mahărilor din PSD întrunită la Târgul Estetic, a stabelit cu chiuituri și strigăte de izbândă, Lista candidaților la Parlament a esenței de baroni ciocoiți de la Ciuma Roșă...

Aceiași looseri, aceleași labe triste, aceiași ciocoi de tip nou izvorâți din vechimea suptului din deșt a lui Adrian Năstase – via Târtanul Ghorghi Nichita – sau a beizadelei lui tătâne-su a lui Anghel Radios Stanciu. Iașul a încremenit în trecut! Ori golănași plini de ifose șmecherești ca al de Marius Ostaficiuc, pus de aceeași labă cleioasă a lui Ghiorghi „șăf” la tineretul social democrat și mai apoi uns director comercial la DRDP Iași, împreună cu o mare nulitate ca Murmurel Laicu, s-a trezit azi om matur și cu vechime în partid și a urcat după plecarea Bulibașei Iașului la funcția de „Șăf” la organizația municipală.

Șuț, țuțer, ciocoi de tip nou, director pe bani mulți la o instituție ca o „pâne” cu mac de 5 lei, Ostaficiuc are sub control punctele de trecere vamală din Regionala Iași, unde au și ei câte o Agenție care stabilește costul rovignetei pentru fiecare TIR care ne calcă șușaua. El e doar șăf onorific, pentru că sub el sunt alți n-șpe funcționari cu studii și competență care își fac treaba fără ca cineva să aibă nevoie de (in)competența liderului Organizației Iași a PSD. Probabil, că de nu se va dizolva în final această structură de partid pentru care muncesc cu sârg Johannis, Ciolacu, Helvig și Vasile Dâncu, pe Ostaficiuc îl veți găsi dând din bucile obrajilor și din coatele cărnoase și peste alți treizeci de ani, dar asta doar din prisma vechimii sale matusalemice pe care o va fi dobândit-o în Partidoi.

Despre „șăful baronilor” – Maricel Preutu – ce să mai vorovim? Cine nu a auzit de Sony? Acest ins sonat, cu boii fugiți de acasă din tinerețe, care a băgat în buzunare și în sân cu toptanul pe când cu Fibra Optică națională și privatizarea Romtelecom, când a încasat cu „Omega is Comunications” cam cât Combinatul Siderurgic de la Galați într-un an al cincinalului pe vremea lui Ceaușescu... Da nu numai! Fiind în relații superstrânse cu potentații locali ai Rpmtelecomicilor de atunci, Popa s-a aburcat în PSD ca și simpatizant la început, intrând în graziile tărtanului Nichita, concomitent cu achiziționarea masivă cu zece bani/buc a Cupoanelor de hârtie de ziar pe la mai toate unitățile economice falimentare a industriei ieșenne – inclusiv Tehnoton Iași – pe care el le-a lichidat efectiv folosind clădirile și terenul de sub ele să le gajeze la bănci pentru lichidități, ca să dea parandărătul până la Dumnezeu.

Maricel a făcut de toate. De toate de care nu avea habar. Și drumuri și exploatare de balastieră, și aragaze cu un ochi vânăt pentru Africa Centrală, a făcut tot ce i-a stat în putință să fure copios Statul și să sară ca la șotron peste taxe și impozite. Sârguința i-a fost în final răsplătită și a ajuns prin grija lui Ghiță Sulă Tare (acu moale) ceea ce este acum. Cei care au lucrat direct cu el în diferite ipostaze pe care le-a avut, susțin că nu are toate țiglele pe casă, iar unele ieșiri ale lui în văzul lumii sunt de-a dreptul de notorietate. S-a dat chiar și microbist de fotbal, de tir, de pescuit sportiv, ba chiar a devenit și chilot de avionetă pe care o ține în hangarul Irinei Shrotter pe Aeroport și se trage deasupra pistei când uită să-și ia pastilele de liniște.

Cristian Stanciu, este copilul matur al tătânelui său, Profesorul cu ochiuri de aragaz care a făcut avere vânzând pe o sută de euro fiecare examen de Geotehnică și fundații la studenții care făceau două luni economie la bere și țigări ca să bifeze obstacolul. „Bătrânul” - apropitar prin nevastă la prăvăliile FEG – de unde se pot cumpăra diplome de meserii, mai este notoriu și prin renumita Lege pe care el a propus-o în parlamernt (și ciracii săi au votat-o cu bucurie în ciuda vociferărilor de fațadă), prin care își băgau cu anasâna în buzunare bani babani de pensii pentru cel puțin un mandat. De aici au izvorât pensiile speciale care azi au înghițit și drojdie...

Te râdeai cu sughițuri când îl vedeai pe „dom senator” LA TERASĂ la Iașul, cu amanta la vedere, mâncând câte o friptură de mărimea capacului de WC – el fiind mare gurmand – cu nelipsita-i servietă din piele de toval veche, roasă și ponosită, în care căra reviste porno și plicuri cu câte o sută de euro, servietă pe care o ținea regulamentar la piciorul drept, gata să o înșface la cel mai mic pericol.

Pe fecior a vrut să-l facă musai politician, să-i lase moștenire căldura scaunului pe care el l-a încălzit timp de două decenii într-o navetă grea, cu avionul de linie, între Senat și Decanatul Facultății de Construcții. Cristinel s-a făcut economist, că nu a avut atâta minte cât să-l facă tata inginer, sau poate că a vrut să fugă pur și simplu de faima bătrânului, în mediul universitar.

Vedeta „especial guest srar” pe lista de la Târgu Estetic e de bună seamă mimoza, floarea albă din ghiveci, madama Camelia Gavrilă. Este singura persoană din staff care știe să grăiască corect, cu debit debordant, că este absolventă „la limbi”. De fapt, pentru asta a și smuls-o Chiorghi din brațele lui Fenechiu, că Nichita avea un defect din naștere și nu putea debita decât prostii bâlbâite. Dintr-o limberală acerbă, Cameluța speră cu sârg în PSD ca într-o zi, să arate ea țării întregi că doar dumneaei e perfectă în poza de ministru la Educație, nu Abramburica sau tuta asta de Anisie.

„A new entry” o reprezintă musiu Pantazi, continuatorul politicii de anduranță al răposatului Rățoi, de la Pașcani. Omul are merite, a măturat străzile cu sârguință, a vopsit coșurile de gunoi și tarabele din piață, a executat cuminte ordinele venite de la Maricel și a plătit dările către București.

Asta e echipa, pe ăștia va trebui să-i votați! Aceleași nulități, aceleași figuri obosite, se vrea intenționat să se obțină scârba alegătorilor de stânga! PSD merge temeinic, cu pași siguri pe calea desființării, pe calea scârbirii populației de un partid pe care nu demult, Dragnea și echipa lui reușiseră cu forța și puterea pumnului în masă să facă din PSD un partid de temut, nu doar în țară, dar mai ales în Europa. Asta de fapt i-a adus și pierzania, ideea că sub o conducere unită și profesionistă, Țara poate renaște, poate să se guverneze singură cu succes.

V-ați lămurit? Ei îs aceia care sunt lăsați în față tocmai pentru că nu mai reprezintă niciun pericol pentru nimeni!

GABRIEL MIHAILA

 

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?