LA CÂTU ÎN POARTA, ESTE-O MÂTA MOARTA!

GSDHHJH

Cămașă albă... cravată albastră... frizură în devălmășie... ochelari de intelectual ținuți neglijent,  în mână... birou guvernamental... mască aruncată pe canapea... ochi plafonați... nino! nino! Cum adică despre cine vorbesc? Despre ăla care era cât pe ce să fie premierul României pe 26 februarie 2020, când l-a desemnat, în înțelepciunea lui, Klaus! Vasilică Cîțu, dragă! El e! Marele maestru al combinațiilor financiare!

Solemn ca o gâză ușor exaltată, după ce va fi străbătut la pas,  un lan de cânepă indiană, dânsul ne-a anunțat că va face niște dezvăluiri senzaționale. Hait! m-am gândit eu... o fi găsit dosarele cu bugetele paralele ale lui Orlando, pe care le-a mai găsit o dată, anul trecut și pe urmă le-a rătăcit probabil, deoarece n-am mai auzit vreun cuvânt despre ele... Doar ambasadorul MARELUI LICURICI cred că le-a văzut, căci numai el a mai vorbit despre asta, în rest nimeni, nimeni...

Pătruns de importanța enormă a dezvăluirii, Vasilică a glăsuit așa:

„Dragi români! Socialiștii lui Dragnea au inuʹdat spațiul public în această perioadă cu informații false... în această perioadă ... Meritați să știți adʹvărul! (face un gest hotărât cu ochelarii, n.n.) Vʹ au prezʹntat un program de guvernare, exact ca-n douămiișaiprʹzece (face un gest cu mâna peste umăr, ca să ne aducem aminte, n.n.) fără sursă de finanțare. Au schimbat prezentatorul... nu mai estʹ Dragnea, estʹ Grindeanu.... Grindeanu cel care a sʹmnat Ordonanța 13, noaptea ca hoții! Dar ca și-atunci lʹpsește sursa de finanțare. (se îndreaptă către laptop - se înțelege că acolo a găsit el documentul cel îngrozitor, n.n.) În Minʹsterul Finanțelor Publice din douămiinosprʹzece au pregʹtit o serie de măsuri care vin împotriva românilor. Astăzi am sʹvă prʹzint trei (ridică trei degete, ca să nu existe nici un dubiu, n.n.) dintre acestʹ măsuri... am găsʹt acest document- se cheamă TABEL DE MʹSURI, VENITURI ȘI CHELTUʹELI, noʹsprăzece iulie douămiinoʹsprăzece... Prima mʹsură: impozitarea veniturilor bisericii ... a doua mʹsură, supraimpozʹtarea pensiilor... este vorba despre contribuții mai mari pentru toate pensiʹle... a treia mʹsură, polʹța RCA să crească prețul... începʹnd de anul viitor... Sînt trei mʹsuri pe care le pregʹtesc socialiștii pentru anul viitor, despre care nu vă spun... (gest ferm cu ochelarii, n.n.) Merʹtați să știți adʹvărul și voi continua să prezint toate aceste docʹmente în perʹoada următoare!”

Deci: Vasilică a găsit, la un an după ce a intrat, triumfal, în Palatul Victoria, un DOCUMENT! Și a băgat documentul în laptopul lui. Drept pentru care, nu ne-a arătat documentul, ci ne-a arătat laptopul, sugerând că acolo e ceva... și că mai e și altceva, ce ne va dezvălui el mai târziu... Să ne-nțelegem... nu ne-a arătat nici măcar ecranul mașinăriei, ci numai carcasa. Păi, măi dragă... noi laptopuri am mai văzut în viața asta. Și miniștri de finanțe am mai văzut.

Dar de ce-o fi ieșit oare, pe 28 octombrie 2020, Vasilică Cîțu cu dezvăluirea asta, prezentând-o ca fiind mai tare, după cum puteți observa, decât spovedaniile lui Rizea, Ghiulbenghian și Sima la un loc? După opinia mea, pentru a-și aminti că a găsit documentul, Vasilică a avut memoria brusc stimulată de următoarele cuvinte rostite ieri, cu o voce egală și lipsită de echivoc de către Preafericitul Daniel:

„În toamna anului 1989, cu prilejul hramului Sfântului Dimitrie cel Nou, în 27 octombrie, autoritățile comuniste au interzis închinarea la sfintele moaște ale Sfântului Cuvios Dimitrie motivând că în aceeași zi, în clădirea de alături, unde era sediul Marii Adunări Naționale, ar avea loc o ședință importantă. Astfel, patriarhul Teoctist a fost obligat să transfere racla de pe Dealul Mitropoliei, de la Catedrală, dar nu a dus-o prea departe, ci la Biserica Sf. Nicolae -Vlădica din apropiere... Această umilire a Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou a fost răsplătită în sensul că peste câteva luni, regimul comunist a căzut, iar în clădirea de alături, care a devenit Palatul Patriarhiei, în 27 octombrie în anul 2007, chiar de sărbătoarea Sfântului Cuvios Dimitrie cel Nou, a fost înființat Centrul de presă Basilica al Patriarhiei Române, care prin radio și televiziune transmite de la Catedrala Patriarhală în fiecare zi slujba Sfintei Liturghii și slujba Vecerniei spre bucuria credincioșilor ortodocși români din țară și din diaspora... Fraților, Dumnezeu nu se lasă batjocorit... El este îndelung-răbdător, dar este și drept. Mai întâi iubirea Sa milostivă copleșește dreptatea Sa. Dreptatea Sa se arată atunci când El dorește îndreptarea oamenilor, folosind uneori și medicamente amare, nu numai dulci pentru îndreptarea oamenilor și așa îngăduie ca ei să fie certați cu diferite încercări.”

(extras din predica Patriarhului Daniel, 27 octombrie 2020)

Aoleu! Păi, citind cele de mai sus, mie reacția lui Cîțu mi-a sunat cam așa:

„Nu trage, dom Semaca! Sunt eu, Lascărică!” adică „Preafericite, vă implor, luați-vă  mesajul de pe noi, liberalii... că noi doar am limitat pelerinajele, dar măcar nu vă impozităm, în timp ce nenorocitul ăla de Orlando uite ce-avea de gând să pună în aplicare! Zău... nu ne afurisiți, că doar Orlando e de vină!”

Pe Cîțu bănuiesc că l-a inspirat șef-su, Orbanohannis, să spună ce-a avut de spus... Dar dacă aș fi în locul liberalilor, m-aș întreba cu neliniște cine o fi superiorul care l-a inspirat pe Preafericitul Daniel să spună și el ce-a avut de spus.

LUMINITA ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?