KULTURNICI LIBERALI – „DRONE” CULTURALE LA PARIS SI LISABONA

jfhfjcfjkh

MOTTO: „Un tânăr din Bistrița s-a trezit cu o dronă în curtea casei lui. Potrivit unor surse, aparatul E POSIBIL (!!!, i-auzi!, n.n.)  SĂ FI  AVUT (!!!... când era mic, cred, n.n.)  ÎNSEMNE RUSEȘTI (!!!, d-apoi cum!!!, n.n.)(știre citită de o domnișoară știristă, cu mare seriozitate, la  REALITATEA TV, în Jurnalul de știri de la ora 20.00)

.....................................................................

Și acum, alte știri, de la Agenția Liberală de Știri:

„Un gospodar penelist din Buzău, pe nume Cezar Preda, inginer metalurgist de profesie, s-a trezit în curtea casei lui cu o numire de director adjunct la Institutul Cultural Român din Paris. Potrivit unor surse, nici metalurgistul, nici numirea nu purtau pe dânșii vreun însemn de cultură care să poată fi detectat cu ochiul liber. Chestionat cu privire la această întâmplare, gospodarul Cezar Preda, dându-și cușma pe ceafă, a mărturisit reporterului de teren care semăna, din spate, cu Roxana Ciucă, următoarele:

«Am studiat exact ce trebuie făcut, iar eu cred că modul în care privim cultura - va trebui să ieșim din șabloanele vechi. Valorile noastre culturale pe care le-am promovat tot timpul și care merită să fie promovate au, totuși, o componentă majoră, dar există o anumită latură care, bineînțeles, trebuie promovată. Cultura noastră are valențe nu numai literare, de arte, muzicale, are valențe, și până la urmă, tehnice, de informatică, de inteligență artificială, lucruri pe care cred eu aș putea să le introduc în asemenea proiecte.» (conform G4 MEDIA. ro, 11 martie 2022)

Totuși, gospodarul liberal, privind numirea cu aripile risipite pe alee și cu motorașul strivit în cădere, a declarat că neobișnuita întâmplare s-ar putea să fie legată de faptul că dânsul posedă un Certificat de absolvire a cursului postuniversitar de perfecţionare cu durata de trei luni în specializarea «Securitate naţională», la Colegiul Naţional de Informaţii, seria 2009,  precum și un Certificat de absolvire a cursului postuniversitar de perfecţionare cu durata de 3 săptămâni în specializarea «Securitate şi bună guvernare», la Colegiul Naţional de Apărare Bucureşti, seria I și că, în același timp, nu poate lega prăbușirea neobișnuită din grădina sa de faptul că deține și un Certificat de absolvire a programului de perfecţionare «Gestionarea deşeurilor urbane»...

În aceeași zi, un alt gospodar penelist, Victor Paul Dobre din Galați, absolvent al Facultății de Mecanică, secția Nave și Instalații de Bord, s-a trezit și el în curtea casei cu o numire la Institutul Cultural Român din Lisabona, ca dovadă că în aceste zile numirile zboară la joasă altitudine și mai cad prin grădini. Specialiștii ajunși la fața locului n-au putut spune, totuși, dacă e o numire sigură sau o dronă, care e posibil să fi avut niște fake-news-uri pe dânsa. Gospodarul din Galați, scărpinându-se pe sub bască a declarat că nu crede ca neașteptata cădere a numirii, care la început s-a scurs pe gardul din prefabricate și abia apoi a alunecat în stratul cu ceapă verde, poate avea vreo legătură cu  faptul că în clasa a cincea dânsul a scris o poezie pe care a citit-o la cenaclul școlii, fără vreo urmare semnificativă...”

.....................................................................

„Se așteaptă aterizarea forțată a unei numiri, la Institutul Cultural Român din New York, în grădina casei rafinatului intelectual Dan Vîlceanu, cel care pare să aibă un profil cultural adecvat pentru expunerea, ca operă de artă, a oricărui ponei roz, având un  mic și delicat simbol pe cur, cu prilejul manifestărilor asociate «Zilelor Culturii Române»!...” (ăsta-i un fake, am vrut doar să vă încerc vigilența, sper că v-ați dat seama! deși eu cred cu tărie că Dan Vîlceanu ar fi, totuși, omul potrivit...)

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?