KLAUS JOHANNIS A DIALOGAT CU NISTE SEMENI DE AI LUI, ROBOTI, ÎNTR-O FACILITATE!

DJSGYHUJ

MOTTO: „Ce i-a spus roboțelul Escu lui Klaus Iohannis la Spitalul Modular: «Bine ați venit, domnule Președinte! Numele meu este Escu și sunt la datorie în Spitalul Modular Covid-19. Trecem prin vremuri dificile, dar o să fie bine!».

Asta i-a spus lui Klaus Iohannis, vineri, un robot-asistent, la Unitatea de Suport Medical Bucureștii Noi, deschisă pentru pacienții de Covid în București, cu fonduri strânse de firme și ONG-uri.” (DIGI 24.ro, 24 aprilie 2020)

............................................................................

Dragi cetățeni, președintele nostru cel înțelept a vizitat astăzi O FACILITATE. Ce-i așa complicat de înțeles? Dânsul, însoțit de doamna Dinu Delia, de la protocol, îmbrăcată „șic”, ca întotdeauna, prin grija unui stilist care se vede de la o poștă că nu face parte dintre cei patru stiliști (cavaleri ai Apocalipsei vestimentare) ai doamnei Carmen, a făcut inspecția generală a UNEI FACILITĂȚI.

Eu, de exemplu, fiind ignorantă, n-am știut până astăzi cum arată O FACILITATE pe dinăuntru... Așa că mă grăbesc să vă spun: arată ca un depozit. Sau ca un supermarket fără rafturi. Ajuns aici, cu masca pe figură și așteptat cu sufletul la gură de echipa de luptă corp-la-corp cu coronavirusul, condusă de Vela Marcel, Klaus a dat o raită prin FACILITATE, apoi și-a dat jos masca și a ținut un speech, că doar nu era să țină un discurs:

„Suntem într-o FACILITATE specială aici într-o hală care a fost amenajată pentru bolnavi cu COVID 19, care au simptome foarte ușoare. Este totul special amenajat aicea... este o FACILITATE total atipică: într-un spațiu gândit ca depozit sau magazin prin inițiativă privată s-a realizat practic un fel de spital și cred că cei care, din păcate, vor avea nevoie de un loc aicea vor fi foarte mulțumiți de ceea ce găsesc... (aaaah, da!!! n.n.) Această FACILITATE va fi operată (face gesturi circulare cu mâinile, apoi le deschide în lateral, așa cum l-au învățat consilierii, n.n.) într-un parteneriat... ăăă... Firmele private și ONEGEURILE (!!!, se citește cum se scrie, n.n.) au amenajat totul, dar în practică, Institutul Matei Balș... ăăăă... împreună cu Institutul... (se ajută cu mâinile, ca să-și amintească despre ce anume institut ar fi vorba, apoi își dă seama că nu e institut, și scutură cu putere din cap, n.n.)... ăăăă... Inspectoratul General pentru Situații de Urgență va ges-tio-na tot ce se poate întâmpla aici (își leagănă mâinile, n.n.). Departamentul pentru Situații de Urgență a fost implicat în „cordonare” și-n amenajare și va „cordona” în „continoare” și modul cum funcționează această DJKFGHGGFACILITATE (iar leagănă ceva cu mâinile, apoi face un gest circular, n.n.) în legătură cu celelalte.” („Agenda președintelui”, PRESIDENCY.ro, 24 aprilie 2020)

Mie cel mai mult mi-a plăcut ideea că aceia care, după cum zice președintele, DIN PĂCATE, fiind deci bolnavi, vor ajunge acolo, vor fi FOOOOARTE MULȚUMIȚI și plăcut surprinși, chiar fericiți că vor petrece câteva zile de neuitat în intimitatea FACILITĂȚII!

În cursul vizitei sale de lucru, președintele a avut prilejul de a se întâlni cu câțiva roboți, având o statură medie și care nu cred că vor ajunge la doi metri înălțime nici când vor crește mari. Sau, mă rog, poate cu căciulă cu tot... Bucuros nevoie mare că întâlnește în sfârșit niște semeni de-ai săi, Klaus a stat de vorbă pe-ndelete cu unul dintre ei... robotul tânăr, în putere, cred că i-a dat instrucțiuni despre cum să se spele pe mâini timp de 20 de secunde, acesta fiind un subiect foarte popular printre roboți! Apoi i-a spus că dacă nu iese din casă și stă cu „soția mea, Carmen” (aici mașinăria a aruncat o privire chiorâș către doamna Delia Dinu, îmbrăcată trăsnet, după cum v-am mai spus și având gentuță plic elegantă, asortată cu masca), până la urmă și la urmă TOTUL VA FI BINE!

Klaus a fost satisfăcut. FACILITATEA populată cu roboți i-a dat sentimentul că a ieșit din „distanțarea socială”, mai ales că a putut conversa cu ei fără să poarte mască, deoarece nu dădeau semne că le-ar curge nasul sau uleiul din baterii... Erau, să-nă-toși tun, ce mai!

Președintele și-a încheiat cuvântarea cu următoarele cuvinte mobilizatoare:

„Eu țin să mulțumesc tuturor... celor care s-au implicat aici și firmelor și persoanelor private și ONEGEURILOR (!!!, din nou se citește cum se scrie, n.n.) și voluntarilor, „findcă” au fost și mulți voluntari . Înțeleg că ceva similar se va găsi și în altă parte din țară (?!!! unde, unde dragă? n.n.). Eu sunt foarte-foarte bucuros că antreprenorii, ONEGEURILOR (!!!, mai faceți un efort și citiți și de data asta cum se scrie, n.n.), persoanele private au înțeles că este bine să nu lase statul singur să gestioneze această pandemie și ne bucurăm cu toții când vedem că și oamenii de afaceri și ONEGEURILE (e ultima dată, promit, n.n.) vin cu un ajutor foarte practic și binevenit. Deci încă o dată le mulțumesc tuturor, iar celor care vor veni aicea le doresc sănătate, iar dumneavoastră tuturor vă doresc sănătate. Vă mulțumesc.” („Agenda președintelui”, PRESIDENCY.ro, 24 aprilie 2020)

În acest timp, pandemia își vede de treaba ei... televiziunile de știri contabilizează, atent, mort cu mort. Reporterul de teren a învățat să silabisească termenul „co-mor-bi-di-ta-te” și nu se va lăsa până nu ni-l va vârî temeinic în minte. O duduie de la ANTENA 3, entuziastă, bubuie în microfon: „...Vorbesc despre cei doi tineri, de 26 și 30 de ani, care au murit practic (!!!) în ultimile 24 de ore!”

Asta e, prieteni! Teoretic nu se prea moare, din câte-mi dau seama... ci mai mult practic!

............................................................................

P.S. Vă rog să nu-mi explicați ce înțeles poate avea „FACILITY” în limba engleză. Eu vă spun ce înseamnă FACILITATE în limba română, conform DEX ONLINE: „Facilitate, l. ~tăți (E: fr facilité, lat facilitas, -atis) 1.Ușurință de a realiza ceva. 2.Abilitate. 3.Adaptabilitate. 4.Superficialitate. 5.(Lpl) Înlesniri făcute cuiva.”

Pentru orice eventualitate însă, propun ca președintele nostru să înlocuiască sintagma „Dragi români”, din declarațiile sale de presă, cu mult mai populara sintagmă: „Dragi englezo-români”!

LUMINITA  ARHIRE

Tags

Featured

PIRANHA DE BAHLUI

Ce o să citiți mai departe și ce veți fi puși să cunoașteți, nu găsiți pe toate drumurile...

Gabriel Mihaila Sat, 03/09/2024 - 14:14
EL SALVADOR SE SALVA! SLAVA!

Presedintele El Salvador respinge elitele si reconstruieste tara

Ce se întâmplă dacă un președinte al unei națiuni s-ar ridica radical împotriva elitelor malefice și s-ar reconstrui națiunea, astfel încât oamenii să prospere?

Gigi Petrovan Mon, 02/26/2024 - 06:19
„LA MIEZUL NOPTII VA CADEA O STEA!”

Acest lucru nu s-a mai întâmplat pâna acum... si va schimba totul!

Niciodată până acum nu a existat o asemenea manifestare a întunericului pe Pământ.

Gigi Petrovan Sun, 02/25/2024 - 08:53
POPA GÂDEA PREDICA APOCALIPSA LUI PUTIN

MOTO: „La Gâdea la poart

Gabriel Mihaila Sat, 02/24/2024 - 14:48
FENOMENUL DAN PURIC

Un vechi proverb spune „fă-te trate cu Dracu până treci puntea”. Evident, dracul o păzește și nu lasă să treacă decât pe cine vor mușchii lui. Prin urmare ne-am înfrățit cu SUA, UE și NATO.

Gabriel Mihaila Thu, 02/22/2024 - 09:53
TEMA DE DIRIGINTIE – DAVID SORENSEN

Are omenirea nevoie de o alta pandemie, pentru binele nostru?

lucru poate suna îngrozitor, dar

Gigi Petrovan Tue, 02/20/2024 - 08:02
DIFERENTE

S-au tăvălit în chinuri „deontologii”, de ziceai că îi exorcizează popa de la Tanacu, după interviul pe care

Gogu Orlando Thu, 02/15/2024 - 11:45

INTROSPECTIE

Ce mi-aș spune dacă aș fi cel mai bun prieten al meu?

Cu siguranță, mi-aș spune adevărul, pentru că mi-aș vrea binele dezinteresat.

Tags