KLAUS IOHANNIS URASTE POPORUL ROMÂN! PNTCD SOLICITA DENUNTAREA PACTULUI RIBBENTROP - MOLOTOV, NU VA ÎNCETA VREODATA!

picture

Este dincolo de dubiu că Iohannis a știut foarte bine ce spune când a afirmat că există două popoare: poporul român și poporul moldovenesc!

O asemenea confuzie sau ”scăpare” n-ar putea s-o facă niciun om cu o educație medie sau chiar elementară. Nu că Iohannis ar fi vreun fel de intelectual, omul este un semidoct în haine scumpe, cu mersul studiat, lăsat pe spate, cu mâinile balansate pe lângă corp cam în contratimp, pentru a-și asunde nula. Urăște, de aceea, ca orice semidoct, tot ce este valoros, autentic, adevărat, la ceea ce simte de demult că viața nu i-a dat șansa să ajungă.

Nu, a găsit momentul să se ”răcorească” împotriva acestui neam de ciobani și țărani care au trecut prin istorie cu talent și cu har și care nu vor să uite, să se înstrăineze de frații lor de peste Prut.

Dacă i-ar fi păsat de români, Iohannis ar fi trecut Prutul mai des, i-ar fi băgat în seamă pe basarabenii din România, cei care își strigă amarul de ani și ani. Nicio inițiativă, niciun cuvânt serios despre Basarabia noastră în cei aproape 5 ani de mandat. Tot scăpare, tot confuzie, tot că nu pricepe românește?

Klaus Iohannis o joacă cu rușii de fapt, cu interesele lor care, mai iar, rimează și cu ale Germaniei de azi. Evident, interese care pot fi astăzi legitime, economice. Dar, oare, Pactul Ribbentrop - Molotov de ce nu a fost denunțat până azi nici de Rușia, nici de Germania? Că nu mai sunt nici bolșevicii, nici naziștii? Evident, poate fi o justificare prin implicațiile de politică externă extrem de complicate azi, a situației Ucrainei în special. Dar, totuși, ar putea fi spus chiar acest lucru, pentru că adevărul este totdeauna cel mai bun.

Nu, d-le Președinte al unei alte Românii, Klaus Iohannis, noi și basarabenii suntem același popor și același neam, cum la fel erau germanii din Germania Federală și cei din Germania Democrată, tot nemți. Este bine așa? La poporul în care ai crescut nu se aplică aceeași rațiune?

Aurelian Pavelescu
Video

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?