JOS CU CENZURA! LEGEA PENISURILOR SPECIALE ESTE NECESARA!

KGJFHDHCFH

Ei, zău așa... că nu știu ce-o să ne mai facem cu dezinformările astea care vin de la criminalul Putin... alea care dau năvală, zic, prin semnale cu fum pe dealuri și prin stoluri nemiloase de porumbei călători, că pe alte căi nu mai au cum să vină, de vreme ce sensibila mami Europa și bunul Unchi de peste ocean au avut grijă să taie hârști!!! orice canale, ca nu cumva să ne afecteze emoțional și să ne cauzeze la lingurică. De când s-au sistat toate posibilitățile de informare - de la ăia cu „operațunea militară” - trăim în sfârșit, plenar, într-o democrația veritabilă, ce se poartă cu mare grijă vis-a-vis de sensibilitățile noastre ... nu-i așa că e mai bine să nu avem habar, decât să tragem cine știe ce concluzii eronate?

Și totuși, democrația asta autentică încă se mai poate consolida...  Ca urmare, iată ce ni se pregătește:

„Un grup de lucru creat de Departamentul pentru Situații de Urgență (DSU), la care s-a alăturat și Guvernul României, împreună cu CNA și mai multe ONG-uri, pregătește o platformă informatică, ce va scana presa online, dar și bloguri și rețele sociale, pentru a găsi «fake news», surse de dezinformare și propagandă  în contextul conflictului din Ucraina” (PROFIT. ro, 11 martie 2022).

O, ce frumos! ce delicat! Dacă nici DSU nu se pricepe la FAKE NEWS-uri, atunci... cine? Dacă nu la CNA se centralizează știrile false, atunci... unde? Dacă nu prin inițiativa unor ONEGE-uri omenoase, atunci... cum? Dacă nu odată cu „operațunea militară” din Ucraina, atunci... când?

Realitatea este că așteptam demult ca Departamentul Pentru Situații de Urgență să-mi spună ce am voie să citesc sau să ascult, ONG-ul Global Focus Center - o bomboană de ONG! - să se ocupe ca eu să mă informez sănătos, CNA-ul să le aplice o ștampilă pe cur știrilor care „e pe bune”, iar Guvernul României, împreună cu partenerii strategici, să le dea drumul în presa pe care o controlează!

Poate vă-ntrebați cine este ONG-ul de omenie care a stat la baza acestei frumoase inițiative prin care vom lua niște șuturi în incisivi, cetățeni, cum cred că n-am mai luat până acum... Global Focus Center se numește și se prezintă așa:

„Acest mecanism este 100% independent, nu există și nu va exista finanțare guvernamentală (de altfel în momentul de față nu exista deloc finanțare – SUNTEM ÎN DISCUȚII CU PARTENERI INTERNȚIONALI PNTRU IDENTIFICAREA ACESTEIA!) , guvernul nu va fi unicul beneficiar, nu lucrăm și nu vom lucra pentru guvern sau ca să-l protejăm, acesta este liber să ia in considerare sau nu recomandările noastre. Va exista un protocol de colaborare între acest task-force format din experți și beneficiari (inclusiv guvernul) care va specifica foarte clar ce face și ce este și mai ales ce NU face și NU este acest mecanism, astfel încât să ne asigurăm că el sprijină, nu împiedică libertatea de exprimare. Toată activitatea noastră de până acum a fost pusă în slujba informării corecte și adesea acest lucru ne-a adus în conflict cu instituții politice sau guvernamentale.” (Global Focus Center, ONG implicat în proiect, citat de HOTNEWS .ro, 11 martie 2022)

Nu știu dumneavoastră cât sunteți de sensibili, dar mie mi-au dat lacrimile de emoție la citirea celor de mai sus. Adică acest generos și prea-cinstit ONG, care caută finanțare în afara României, va lucra zi și noapte pentru A SPRIJINI LIBERTATEA DE EXPRIMARE în România, exact după cum puteți urmări, cu atenție și îngrijorare,  în exemplul de mai jos, luat la întâmplare din ceea ce PROFIT.ro numește

SCHEMA LOGICĂ DIN SPATELE ARHITECTURII CERCETĂRII CANTITATIVE:

NARATIV SPECIFIC „Democrația de tip vestic a eșuat”

SUBIECTUL: “UE”, “Uniunea Europeana”, “Bruxelles”, “von der Leyen”, “Ursula”

CONTEXTUL:  “Razboiul din Ucraina” (desigur, cum altfel? n.n.)

MARKER DE DEZINFORMARE: “decadent” , “tradiție”, “valori tradiționale”, “spiritualitate”, “valori ortodoxe”

Deci, să traducem: ... niște putiniști foarte răi, în contextul războiului din Ucraina, vor ca poporul român, în ciuda vocației sale europene, să creadă - ce absurd! - că „democrația de tip vestic a eșuat”... de aceea, în mod răutăcios, putiniștii vor spune niște chestii reprobabile despre doamna Ursula de la Bruxelles... să zicem că o vor lega de firma Pfizer, cu care dânsa... imposibil, zic... De aici, până la a afirma, iresponsabil,  că UE e o construcție birocratică și coruptă menită să ascundă decadența civilizației occidentale, în disprețul tradițiilor și valorilor civilizației creștine și minimalizând spiritualitatea ortodoxă, e doar un pas! E ca și cum ai spune că doamna Ursula ar fi de acord ca oficialii Comisiei Europene să înlocuiască, în comunicările obișnuite, termenul „Crăciun” cu  mult mai explicita sintagmă „sărbători de iarnă” sau să nu se adreseze niciodată audienței cu „doamnelor și domnilor”, ci să folosească expresii plăcute și neutre precum „dragi colegi”!  Ce afirmații lipsite de temei! Cine ar putea să creadă așa ceva? Dar, chiar dacă afirmațiile răuvoitorilor sunt incredibile, este evident că nu putem lăsa ca astfel de construcții pur și simplu aberante să ajungă la urechile sau sub ochii cetățenilor români, fără a fi combătute cu vigoare! Corecția se va aplica, așadar, numai și numai în sprijinul LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE, așa cum frumos a și explicat  Global Focus Center!

De altfel, domnul Arafat, supărat rău, a și ieșit în aceeași zi în care știrea a explodat în presă, să explice că nu-i nimic în neregulă cu platforma aflată deocamdată în stadiul de morulă (Morula și blastula sunt două stadii incipiente ale unui embrion la animale n.r.):

„Dacă era vorba de cenzură, cenzura înseamnă să te duci să închizi site-ul respectiv, să te duci să pedepseşti pe cei care au publicat. Nici NU AVEM UNELTE să facem noi acest lucru (ce păcat!, n.n.), singurul lucru pe care îl putem face este să ieşim cu clarificări. În perioada asta prin care trecem, dacă nu vom înţelege odată că ştirile false pot să ne facă foarte rău, în România şi pot fi răspândite foarte uşor şi că aceste ştiri nu vin numai din interiorul României, VIN ȘI DIN EXTERIOARUL ROMÂNIEI, ele trebuie IDENTIFICATE DIN TIMP  şi răspuns la ele documentat, cu date, cu tot...” (Raed Arafat, conferință de presă 11 martie 2022)

Ce poate fi mai clar decât atât? Dacă nu ești putinist, chiar n-ai de ce să te temi! Iar dacă ești putinist, trebuie să înțelegi că în spiritul LIBERTĂȚII DE EXPRIMARE, oricum ai toate sursele deja cenzurate și - pentru binele tău - te arestează Funeriu pentru un „cuvințel”!

Concluzie: „LIBERTĂȚI DE EXPRIMARE DIN TOATE ȚĂRILE, UNIȚI-VĂ!”

.....................................................................

P.S. Într-un comunicat, CNA zice că ei nu și nu, n-au nicio legătură! (mama lor de putiniști, zic... iar au dezinformat, încercând un atac subtil la mult-respectata instituție, câine-de-pază al audiovizualului... Ei, vedeți acum de ce ne trebuie „platforma”?)

În fotografie, un exemplu de manipulare crasă, care este evident că vine de la Kremlin.

LUMINITA  ARHIRE

Featured

S I M U L A R E A

De multe ori ar trebui să lăsăm goana asta nebună cuprinsă de frenezia  banilor care fie că sunt foarte mulți, fie că sunt foarte puțini, ne ocupă mintea și ne comandă creierul fără să mai fim capabili să gândim puțin cu capetele noastre. Consecința?