JA, JA, JA! DE DREI ORI JA! WERNY PRESIDENT !

hdhfhghf

Într-o lehamite totală, pigmentată doar pe ici-colea cu câte-un viguros „ba p-a mă-tii, PESEDEULE!”, cetățeanul român se pregătește să-l înfileteze la Cotroceni pentru încă cinci ani pe „el impostor maximo”, adică „der maximale Betrüger”...

 Pentru că grosul electoratului nu are, pentru moment, alte idei. De ce să aleagă pe altcineva? Doar ăsta l-a stuchit între ochi, cu intonație și si-la-bi-sit, timp de cinci ani, până când cetățeanul s-a obișnuit și acum de ce-ar trebui să schimbe rețeta? Lasʹ că mai merg încă cinci ani... ca mâine trec.

Dacă în euforia anului de grație 1990 mi-ar fi spus cineva că în 2019 poporul va alege, pentru a doua oară, ca președinte al României un profesor de fizică, etnic german, de doi metri înălțime, cu șase case dobândite fantezist ba din meditații, ba din „darul de la nuntă”, ba din „vânzări anterioare”, ba din banii de la socri, ba din „nu se știe cum”... care recunoaște că a „plasat” niște copii români la export, dar pentru chestia asta zice că n-a primit bani, ci ...( pauză de gândire) ... ăăă... niște cadouri... care a retrocedat în calitatea de „bürgermeister” tot ce-a prins mai acătări și mai imobiliar atât către Forumul pe care-l păstorise tot dânsul în calitate de „der große Chef”, cât și către biserica al cărei enoriaș pios era... și care a mai avut cinci ani de relaș la Cotroceni, timp în care s-a ploconit - de te și miri că se mai poate îndrepta din șale - la toate înaltele porți ieșite-n cale-... cred că aș fi râs cu lacrimi, ca de-o glumă bună. Dar acum, știu și eu? O mai fi cazul să râd?

De ce se teme mai mult și mai mult cetățeanul român la alegerile prezidențiale? Păi, zic...

1. Să nu aleagă un președinte care să vrea să concentreze toată puterea în mâna unui singur partid : „Dacă aveți impresia că PSD a dispărut, vă spun că nu a dispărut și nu dispare peste noapte. Eroare! Nu va fi așa. Eu m-am luptat, voi v-ați luptat și am reușit, dar bătălia nu se termină duminică. Voi sunteți armata mea.” Klaus Iohannis, Brăila, miting 6 noiembrie 2019)

2. Să nu se revină, prin alegerea unui președinte nepotrivit, la blestematul „cult al personalității” de care cetățeanul român este sătul („Îl avem alături de noi pe cel mai tare preşedinte al României, la evenimentul celei mai tari organizaţii de tineret din România. Domnule preşedinte, vorbesc în numele întregii echipe a TNL când vă spun că sunteţi un exemplu pentru fiecare din noi. Aţi făcut din Sibiu reperul administraţiilor locale din România şi nu aţi făcut de-a lungul carierei dumneavoastră politice niciun compromis.”- Aplauze furtunoase, prelungite... Mara Mareș despre Klaus, la Școala de vară a TNL, Neptun 14 septembrie 2019)

3. Să nu ajungă președinte vreun hoț și corupt („Potrivit propriilor declarații, făcute în cadrul unei emisiuni TV – cu o parte din chiria obținută de la banca Raiffeisen – Klaus Iohannis a cumpărat, în timp, alte trei proprietăți imobiliare – un apartament și două case: «(…) S-a găsit o închiriere foarte avantajoasă (n.r.- a spațiului comercial) și, folosind banii din acea închiriere, am reușit iarăși să-mi cumpăr un apartament care se găsește într-o zonă bună. L-am închiriat și pe acela și din banii proveniți și de acolo am cumpărat, în final, cele două căsuțe, care sunt ultimele achiziții pe care le-am făcut».

 Așadar, patru din cele șase „case” care figurează în declarația de avere a președintelui României – pe de o parte, spațiul comercial, ieșit, prin fraudă, din proprietatea statului și, pe de altă parte, un apartament și două case, cumpărate cu rentele produse de acest spațiu comercial – sunt rezultatul, direct și indirect, al unei retrocedări pe care justiția a declarat-o, încă din 2005, ca fiind întemeiată pe acte false.” RISE PROJECT.ro, 24 august 2015)

4. Să nu se pricopsească, doamne-ferește!, cu un președinte prost făcut grămadă, care să nu fie în stare să lege trei cuvinte fără hârtie în față „A fi tolerant nu înseamnă a fi tăntălău(!!!) A fi tolerant înseamnă a accepta conştient că sunt alţii cu alte păreri, alte opinii, dar nu contează(!!!) , că suntem toţi români în cazul acesta (!!!), în societatea românească(!!!) şi vreau să mergem mai departe(!!!) - asta înseamnă toleranţă.”- discurs Klaus Iohannis , președintele României, 9 noiembrie 2016)

5. Să aleagă un președinte empatic, de „omenie”, că de! s-a săturat de Petrovul care trăgea capete-n gură și pocnea copilașii pe la mitinguri („Pe imagini se observă că militarul american îşi pierde cunoştinţa şi cade pe spate, fiind prins de către alţi soldaţi. Cum nu îşi revine, unul dintre colegi fuge prin spatele preşedintelui după targă. În acest timp, şeful statului îşi continuă discursul. După încheierea alocuţiunii şefului statului, acesta pleacă, fără să privească în partea dreaptă, acolo unde este militarul leşinat.” (GÂNDUL.info, 15 august 2019)

Cu aceste gânduri frumoase se va prezenta la vot, în primul tur al alegerilor prezidențiale, cetățeanul român. Și tot cu aceste gânduri frumoase va pune ștampila, apăsat, pe numele Klaus Werner.

De aceea zic să luăm partea bună a lucrurilor și să fim optimiști... poate că, totuși, pe 10 noiembrie 2019 nu va lua chiar peste 50%... la cum se prezintă lucrurile în momentul de față un 45,5% cred că ar fi rezonabil...

Este posibil ca imaginea să conţină: 1 persoană

LUMINITA  ARHIRE

Featured

ULTIMUL ROL AL LUI CIOLACU: demolarea statuilor predecesorilor sai si pierderea alegerilor

MOTTO: „Preşedintele Camerei Deputaţilor, Marcel Ciolacu, a anunţat luni, la începutul şedinţei Biroului permanent, că urmează să fie elaborat un proiect de revizuire a Constituţiei pentru punerea în aplicare a rezultatului referendumului (pe te