Iuliu Maniu a fost înconjurat de popor, de Maria Sa Taranul Român!

picture

   Armata lui Klaus Iohannis, de generali SRI, împotriva democrației. Aceasta este fotografia de la Alba Iulia, la 1 Decembrie, Centenarul Marii Uniri, care demonstrează că SRI a devenit Garda Pretoriană a lui Iohannis pentru a controla țara. Apare în poză, umil, și sclavul sistemului, Ludovic Orban, după îngenuncherea celui care a fost partidul Brătienilor - PNL !

     PNTCD nu a fost și nu va fi niciodată flancat de generalii vechii sau noii securități! La 1 Decembrie 1918, Iuliu Maniu a citit Actul Marii Uniri înconjurat de popor, de Măria Sa Țăranul Român! Glorie lui Iuliu Maniu, marilor bărbați care au făcut Unirea înconjurați de poporului român!  

Aurelian Pavelescu

 

                Cornel Nistorescu: Ce fel de Iohannis avem? 

poya

Era să trecem și peste aniversarea Centenarului și să ne scape un lucru esențial, aflat în văzul tuturor. 

Întîmplarea face că, un ziarist din generația mai tînără, Bogdan Tiberiu Iacob, a observat și a reprodus o imagine care ne-a trecut tuturor prin față. La Alba Iulia, într-o ceată de  ofițeri care primea onorul, nu erau nici elitele politice ale României, nici ale intelighenției și nici ale bisericii. Klaus Iohannis era înconjurat (îngropat) de generali SRI. Bietul Ludovic Orban și Corina Crețu au jucat rolul figuranților politici. Primarul Hava trebuia să reprezinte orașul Unirii și doi-trei generali de armată să arate că România mai are oștire. În rest, nu sunt decît președintele României, îngropat de prezența directorilor și a generalilor SRI. Nu cred că în toată istoria României și în toate momentele solemne traversate de țările democratice, președintele sau regele acestora să se fi lăsat înconjurat de atîta lume din serviciile secrete. Rușinea este enormă. Preşedintele României s-a înconjurat de cei care l-au ajutat să urce pe treptele Puterii. Lîngă dînsul, ascunși îndărătul ochelarilor de soare, cu iz de spion venit de la țară și promovați la stele multe de colonei sau de generali, se aflau eminențele cenușii ale SRI. Nu mai era Florian Coldea, tăticul președintelui, şi George Maior, reprezentantul prietenilor noştri. Doar Helvig, colegul de clasă al lui Rareș Bogdan, și noua generație de ofițeri avansați în grad cu ocazia aniversării Centenarului (cei care au luat locul Anacondei și celorlalți trecuţi în rezervă cu lefuri mari, ca să-și țină gura).

Fotografia amintită, devenită document de presă pentru tipul de societate din România, ne arată structura secretă (creierul binomului, inclusiv al mișcărilor de protest) pe care se bazează mecanismele aparent democratice ale României. Klaus Iohannis înconjurat de generali este doar proba unui păpușoi avansat la rangul de președinte al României, în spatele căruia aceleași servicii secrete își fac veacul și jocurile.

Fraier, ca în mai toate declarațiile în care își exprimă comportamentul mono-mental (ce  gîndește aia spune!), Klaus Iohannis s-a așezat între generali ca să ne arate nu ce poate, ci pe cine se bazează, cu cine se însoțește și de ce este în stare.

Mie îmi pute a dictatură frumos ambalată, nu doar în cazul Dragnea, ci și a prepeleacului de la Sibiu.

Sursa: Cotidianul

Featured

SARUTUL MEDUZEI

Acum doi ani am promis că dacă sunteți cuminți vă spun urmarea poveștii din Mamaia. Mulți dintre voi n-ați fost, dar nu mi se pare corect să vă pedepsesc pe toți din cauza lor. Eu dau și amnistie și grațiere!

Tags